juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

Çok Moralim Bozuldu !

sayın üyeler, dün gidip bir canon A630 aldım. akşam karanlıkta birkaç çekim yaptım ki ne göreyim, en az 6 tane ölü piksel var.acaba türkiye'ye seçip böylelerini mi yolluyorlar diye düşünüyorum ciddi olarak. bunlar çok ciddi hata çünkü. eminönünde aldığım yere gittim, aynı sokakta erkayalar'a gönderdiler. orada da baktılar ve aslında şaşırdılar bu kadar ölü piksele. gerçi ben süper ince eliyorum bu konuda. işportadan almadım, yarım milyara yakın para verdim. küçücük bir tane bile olsa kabul etmem. satarken var desinler ona göre davranalım biz de. neyse şimdi çok moralim bozuldu toplam bir saat bile elimde tutmadığım yepyeni makinaya tornavida değecek, türk işi servise girecek makina, hem de böylesi ileri bir elektroniğe sahip bir makina. çamaşır makinası değil bu. orada bire bir değişim istiyorum demek de aklıma geldi ama sordum pek çoğunda ölü piksel olayı var imiş. ben onlara bakın edin bir şekilde yok edin bir tane bile istemiyorum dedim. eğer sıfır bir kutu alıp eve gelseydim büyük ihtimal ondan da çıkacaktı. o yüzden servisi sorumlu etmek adına onların direkt üzerine yıktım işi. ne yapacağım bilemiyorum. önerilere açığım kafam çok bozuldu. hem para verip hem de kepaze olduğumu düşünüyorum. foto aşağıda, dikkat ederseniz altı tane sayılıyor, belki daha da vardır.
ÖLÜ PİKSELLİ FOTOYU GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLA

#juniorx' tarafından 10.05.2007 18:56:32 tarihinde düzenlendi.


#juniorx' tarafından 11.05.2007 05:10:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Mayıs 2007, 18:51 - İp: 88.***.**4.67
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bence çok büyütüyorsun meseleyi.Fotoğraf demek ışık demek bu fotoğrafta ise ışıktan eser yok.Gün ışığında çektiğin fotoğraflarda birtane bile bulabileceğini zannetmiyorum...

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 19:15 - İp: 88.***.**3.196
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

tamam da bende zaten A430 var, gün ışığı için zaten süper. ben neredeyse tamamen gece ve loş ortam fotoları için aldım bu makinayı ve beni son derece rahatsız etti böyle çıkması.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 19:54 - İp: 88.***.**4.67
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Üzülme makinene tornavida değmeyecek.Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama (yazılımsal bir çözüm olabilir) benim makinemdeki ölü piksel tamamen yokedildi serviste.Hiçbir vidasında da sökme takma izi yok.Gıcır gıcır yepyeni duruyor makine.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 20:22 - İp: 88.***.**8.35
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

inşallah yok olur bu sorun. gerçi orada da emin değilim, acaba gerçekten sorunu çözüyorlar mı yoksa ara değer enterpolasyonuyla oradaki boş piksellere kafadan yakındaki renklerin ortalama değerinin mi atanmasını sağlıyorlar. çünkü benim bildiğim eğer bir sensör böyle piksel hatası veriyorsa bu yapısal bir kusurudur ve asla düzeltilememesi gerekir. mesela intel P4 işlemcinizin içindeki hatanın düzeltilemeyeceği gibi birşey bu.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 20:45 - İp: 88.***.**4.67
mrtgkce
mrtgkce (üye)
Bursa / Amatör

ulyses'e katılıyorum bence de makinenizi sökmezler. Canon ları bilmem ama ben de SAMSUNG Digimax A403 var ve birgün şans eseri kılıfından çıkarırken bambaşka bir ekranla açıldı. İlginç ayarların olduğu bir ekran. Zoom düğmesindeki T(tele) tuşuna basarken makinenin power tuşuna basıp açtığımda ayarların olduğu menü karşıma çıkıyor. Mesela bu ayarlarda "bad pixel" ve "bad pixel b", "LCD vcom adjust", "shading adj", "bad pixel find black" gibi daha birçok ilginç ayar mevcut. Belki servisin de yapacağı bu bilinmeyen ayarlardan birini yapmaktır.(tuşa basınca makine kendisi yapıyor zaten ayarları) Belki de bu kadar basit bir ayar yüzünden günlerce bekleyeceksiniz. Neyse şimdiden geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede kavuşursunuz makinenize.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 20:55 - İp: 88.***.**7.216
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

sakınan göze çöp batar misali. o kadar ince eleyip sık dokudum sonunda 6 tane ölü piksel çıktı.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:03 - İp: 88.***.**4.67
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ölü değil bunlar popon pixeller.Bazı makinelerde fabrikasyon yazılım bunları göstermiyor.Ama kaçanlar olmuş tekrar remapping yapılır biter.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 21:35 - İp: 85.***.**1.57
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

fazlasıyla abartmışsın olayı....
ayrıca 500 ytl ye yarım milyar diye anlatman da 500 ytl nin değerini değiştirmez ..

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 22:32 - İp: 88.***.**2.232
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Her makinede yok bunlar. Arkadasım uzak dogudan 3 tane getirmisti A620 hicbirinde yoktu bu noktalardan. Hepsine olacak diye bir sey yok. Ya urunun yenisini isteyebilirsin, ya da arkadaslrın dedigi gibi remapping ile duzeltilir. Torna vidalık bir durum yok, yazılım ile en yakındaki pikselden alıyor o piksel degerini. Gozle farkedemezsin duzeltilince. Canını sıkma

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 01:22 - İp: 88.***.**0.253
juniorx
juniorx (üye)
İstanbul / Amatör

500 ytl de yarım milyar gerçeğini değiştirmez ama. ben verdiğim paraya değil karşılığının bu şekilde olmasına üzüldüm. sağlam olarak aldığım malı eğer 100 TL de olsa arızalı çıkarsa üzülürüm. abartmış olabilirim ama ben böyle işlerden rahatsız oluyorum.

onixon peki bu işlem yani remapping dediğin yakın piksellerden entarpolasyon yapmak mı oluyor yoksa o boş pikselleri tekrar çalışır hale getirmek mi. can beyin dediği gibi en yakın pikselden almak işin biraz boyama kısmı oluyor gibi geliyor bana. yani yazılım ile olmayanı var göstermek. aslında sensörden okurken de resample işlemi yapılıyordur ve bir sorun olmaz galiba en yakın pixelden alması ama aklım takıldığı için sordum.

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 01:42 - İp: 88.***.**4.67