yattara
yattara (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Bizi Enayi Yerine mi Koyuyor?

amazonda kodak 7330 ile canon a75 arasında 10 dolar fark var.türkiyede ise bu farkı söylemeye bile gerek yok.. bir zamanlar bilgisayar piyasasındaki "asusçular" yüzünden fena halde kazıklanan milletimiz (artık uyandık) şimdi de bizim "canoncular" yüzünden mi kazıklanıyor? sanırım bu ürünler övüldükçe fiyatı artacak..biz yine fiyatlardan yakınmaya devam edeceğiz.yok mu amerikadan bize makine getirecek bir vatan evladı .
amerikada 70 dolardan satılan kitaplar türkiyede 28 dolardan satılıyor.bunu ülkedeki alımgücünü gözönünde bulundurarak yapıyorlar.ben foto makinelerinde indirim değil sadece amerikadaki fiyatların aynısını istiyorum.canonu maile mi boğsak?

Tarih: 9 Ekim 2004, 14:27 - İp: yok
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Dostum kızma ama biraz saçma konuşuyorsun ürün amerikan patentli ben canon aldım üzerinde çin malı yazıyor ama sonuçta bunu amerikalılara panentli yada her neyse o ürünü amerikadaki ile aynı fiyata vermen için

-ürün gemi ile geliyor gemi haraket etmesi için yakıt harcar oradaki personel var ihraç edenin karı ithal edenin karı il bazındaki bayiinin karı oooooooooo........ saymakla bitmez hee unutmadan ürün nakliyesi sırasında kolinin üzerinde kadeh işereti vardır yani kırılabliir yani biraz daha dikkatli nakliye ister.

kitapın nasıl oluyorda USA ile aynı fiyat olduğunu anlamış değilim hiç inandırıcı gelmedi bir yanlışlık olmasın ithal edilen ürünlerin fiyatları her zaman üretildeki ülkelerden fazladır çünkü adı üzerinde ithal yani ihrac edildiği ülkenin ona ihtiyacı var alternatifi yok vestel arçelik beko çıkartsın bir makine alalım CCD sensörlü optik zoom falan filan işte

biraz aklıma geldikçe yazdım sorry

 

Tarih: 9 Ekim 2004, 17:34 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

@Sarucabey yanılıyorsunuz, Yattara arkadaş hiç saçmalamıyor. Üniversite kitaplarının çoğu türkiye de daha ucuzdur. Eğer kitabı açarsan iç bölümde, sadece ortadoğu için yapıldığı filan yazar. diğer bölgelerde satışı yasaktır. Kitap hard-cover değildir. Oysa Amerikada aynı kitap 100 dolar seviyesinde satılır. Çünkü oranın alım gücü ile alakalıdır bu. Adam Ordaki çoğu kitap ise Hard-cover ciltilidir.Amerikaya doktoraya giden arkadaşlarımın burdan bavul dolusu kitap götürdüğüne tanıklık etmişimdir.
Amerika pazarı her türlü ürün için müthiş büyük bir pazardır. ve büyük fiyat rekabeti vardır. Alman malı arabaların bile Almanya da daha pahalıyken, amerikada daha ucuza satıldığını geçenlerde Bir alman dergisinde gördüm.
Burdaki durum şu. Firmalar keyfi fiyat koyuyorlar, Kodak gördüğüm kadarıyla dünya fiyatları ile nerdeyse birebir fiyat koyan bir firma türkiyede. Ama ürünlerini beğenmiyorum o başka. Olympus ta da çok büyük farklar görmedim. Özellikle Canon çok haksızca yüksek fiyatlarda satılıyor Türkiye'de.
Yani Kodak ne kadar maliyete getiriyorsa aynı maliyete getirir Canon'da ürünlerini ülkemize. Beko yapacaksa kendisi yapsın. öyle çinden fason mal yaptırdığı ürünler optik zoomsuz basçek modeller.

 

Tarih: 9 Ekim 2004, 21:24 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba sarucabey,

canon yetkilileriyle hemen hemen ayni cevabi vermissiniz.onlar dahacok servis maliyetlerinden elemanlarin egitimlerinden kaynaklandigini ve maliyetlerinin pahali oldugunu soyliyip duruyorlar.ama bu oyle degil arz-talep meselesi.sesimizi cikartmadan canon almaya devam edersek daha cok kazik yeriz.fakat biz ulke olarak bunlara alisigiz.koyun psikolojisi,kimse anlamadigi halde duymus biryerlerden canon iyi kaca bulursan alsiz savunun canonu sonuna kadar bakin biz kaca alabilecez en fazla.ben s1 is in en az 5000$ olmasi taraflisiyim.sonucta hepimiz sacmaliyoruz canonun uzerine makine yok.canon cok kaliteli fotograf ceker digerleri baskiya vermeye bile degmez.zaten onlar gercekte fotograf makinesi markasi bile degil gercekte hepsi buzdolabi filan uretiyo.enbuyuk canon baska buyuk yok.

 

Tarih: 11 Ekim 2004, 09:02 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

diğer forumlardada benzer tepkiler oluşmaya başlamış...birileri ERKAYALAR'ı bundan haberdar etse...yakın gelecekte fiyat farkı canon tercih etmemek için çok iyi bir sebep haline gelecek...
-ben canon kullanıcısı idim. (makinemi kaybedene kadar) ama TR kaynaklı alış yapmadım. TR fiyatı 450€ iken ABD'den bir arkadaşım sayesinde 350$a almıştım...eğer canon alacaksam yine bu şekilde olur yoksa fuji s5000 yada olympus c765 düşünüyorum...

 

Tarih: 11 Ekim 2004, 11:28 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Canon S1 kullanıcısıyım. Canon'un fiyatı -talebi, kalitesi-özellikleri ile yakından ilgili bir konu. Fiyatı düşürmenin tek yolu talebi kısmak. Bu malın yerine ikame malların aynı kalite ve özellikte piyasada var olması gerekiyor. Bu da bizi kalite ve özellikler konusuna getiriyor ki benim şahsen tercihimi etkileyen en önemli unsur bu. İthalatçı firma aynı markada rakip başka bir ithalatçı olmadığından, önemli bir marka olduğunu çok iyi bildiğinden, tekel gibi davranarak fiyatı dilediği gibi belirlediği kesin. Bu olayın Türkiye çözümü ithalatçı firma sayısının artması veya Türkiye’den satın almamak Her bir ithalatçı firmanın fiyatlarını kıyasladığımızda farklı bir durum çıkıyor mu? . Malın özelliklerini övmek, bu konuda bilgisi olamayan kişileri aydınlatmak, Türkiye'den alın anlamına gelmez ve hele hiç mi hiç saçmalama sınıfına girmez. Türkiye'deki fiyatın yüksek olmasını kesinlikle kınıyorum. Fakat Türkiye dışından almak kendi açımdan çok zor bir olaydı. Yurt dışından internetten satın alabilirdim. Fakat riskleri fazla geldi bana. Garanti konusu, makinanın istediğim zamanda gelip gelmemesi, hasarlı çıkması durumunda neler yapmam gerektiğini bilmemem, İngilizce bilmemem , gibi konular Türkiye’den satın almaya itti beni. Türkiyedeki fiyatı belirleyen sade S1 modeli değil. Mesela S1 satılmasa bile Canon’un diğer modelleri peynir ekmek gibi tüketiliyor.

 

Tarih: 11 Ekim 2004, 11:33 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba sn suysal1,
sizinle birturlu anlasamiyoruz
benim s1is i ornek verme sebebim a serisine gore yurt disi fiyatlarinda daha cok farkinin olmasiydi.en azindan bana oyle geliyor.canon oyle abirtildigi gibi cok kaliteli bir marka degil.fotograf piyasasinda belli basli markalar var canonda onlardan biri.tekrar vurguluyorum tek degil ama en iyilerden biri.nikon,pentax,olympus,fuji ve hatta kodak bile kalite olarak canondan asagi kalir markalar degiller.ama turkiyede okadar bilincsiz bir tuketici varki bir piyasa arastirmasi yapsaniz sasarsiniz.sunu size sormak istiyorum bir satici nasil kodak fotografmkinesi markasi degil diyebilir???madem fotograf makinesi markasi degilde nasil satiyor onca makineyi???bi bizmi biliyoruz bu isi elin amerikalisi,avrupalisi bu isten anlamiyormu???bakin amerikada-avrupada canon diger markalarla ayni fiyata satiliyor yani esdeger bir kodakla canon arasinda tas catlasin 10 dolar fark var fakat ordaki kullanici bu iki markayi esit olarak tuketiyor.ulkemizde ucurum bir fiyat farki var fakat canon 10 satiyorsa kodak 1 satiyor.nedeni ise biz bilincsiziz ve her soylenene inaniyoruz.kodak ornegi gewnelde bu forumda kotulenen bir marka olmasindan kaynaklaniyor.

 

Tarih: 11 Ekim 2004, 13:03 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

kim ne derse desin belli basli markalarin ayni katagorideki urunleri arasinda oyle goze fazla batacak kalite farki yoktur.makine alirken kullanicaginiz ozelliklerde kesenize gore bir makine alirsaniz uzulmezsiniz.markasi ne olursa olsun.

no:markadan kastim;canon,sony,nikon,pentax,olympus,kodak,fuji ve suanda aklima gelmeyen fotografmakinesi markalari.

 

Tarih: 11 Ekim 2004, 13:07 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sn. Cio neden kavga ediyoruz gerçekten. Bu işin orta yolunu bulalım sen S1 al ben de Olympus alayım olsun bitsin bu iş. Artık iç güdüsel olarak s1 yazıldığı anda cevap veresim geliyor. Kavgaya devam pes etmek yok .

Diğer markalardan Canon kadar kaliteli markalar var tabi. Bence önemli olan amacınıza göre belirlenecek özellikler önemli. Daha sonrada da fiyat tabi. Hangi marka bunu karşılıyorsa almak gerekiyor. Her markada garanti 2 yıl. 2 yıldan sonra servis sizi yayada bırakmıyorsa hiç mesele yok.Yani yedek parça ve servis sıkıntısı yaşanmıyorsa mesele yok. Kesinlikle Canon alın diye bir tavsiyede bulunmak yanlış. Canon müşterilerine, ithalatçı firmalar, fiyatı yüksek tutarak en büyük yanlışı yapıyor. Dünya piyasası koşullarında satın. Sirkülasyon bu şartlarda o kadar fazla olacak ki sürümden kazanın. Neden müşterileriniz yurt dışına veya başka markalara kaçırıyorsunuz? İthalatçı firma bu noktayı acaba neden yakalayamıyor anlamak zor gerçekten. Kodak kaliteyi yeni yakaladı. İlk çıkardığı makinaların bazıları berbattı. En iyi markalara ilave Casio.

 

Tarih: 12 Ekim 2004, 08:30 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

Sn,suysal,
Biz kesinlikle anlasamiyacagiz.canon kadar kaliteli nedemek???yani en kaliteli canon digerleride onunkadar kaliteli.eh yani!!!yok olmuycak bu boyle
Casio kullanmadim fakat bana pekte kaliteli izlenimi vermiyor.urettikleri fotograf makinesi degil birkere.onlar piyasa urunu uratiyorlar.kucuk olsun guzel gozuksun mp3 te calsin insanlar alsin mantigi guduryorlar gibime geliyor.
Saygilar.

 

Tarih: 12 Ekim 2004, 10:18 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

en iyi markalara bi de benden ekleme olsun cio..
konika-minolta..
hele dimage a1-a2 ye hayranım..

ha bi de şunu söyleyim.. aynı fiyat aralığında da olsa, aynı sınıf makine diye tabir edilse de . Bence her markanın her sınıf makinesinde kendine has bi ayrıcalık mevcut. Öyle şu makineler şu sınıfa ait deyip sınıflandırdığımızda kimi makine makro çekim kabiliyeti ile, kimisi anti-shake,image stabilizer türü kendi adlandırdıkları özellikler ile, vs.vs farklı özellikler ile öne çıkıyorlar. O yüzden bu makine en iyisi diyemiyorm hiç bir zaman. her duruma her kişiye her koşula uygun makineler farklı.. Bu yüzden canon en iyi, yok olympus yok vsvs. en iyi tartışması yersiz.. bu bizi bir yere götürmez..

#bozo' tarafından 12.10.2004 10:44:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Ekim 2004, 10:39 - İp: yok