fotoweb
fotoweb (üye)
Antalya / Firma

Ya Çektiğin Fotoğrafı Kimse Görmüyorsa ?

Fotoğraf sektörü kullandığı ekipmanlar gereği dijital fotoğrafçılığa geçti ama gel gör ki mantık henüz geçebilmiş değil.
Yani dijital çekiyoruz ama dijital düşünemiyor, dijital düşünemediğimiz içinde dijital reklam ve satış kanallarını kullanamıyoruz.

Diyelim ki bir düğün albümünü kan ter içinde çektin, dantel gibi teker teker işledin ve ortaya mükemmel sonuçlar çıktı. Şimdi de albümcüye gönderdin ve baskı yaptırdın. Eeeee kaç kişi gördü o fotoğrafları ? Çiftin evine 15 gün içinde gelenlerden bir kısmı, yani bu sayı 20 yi geçmez.

Peki hiç düşündün mü , albümün yanında çektiğim her çifte isimlerine özel bir web sitesi hediye etsem nasıl olur acaba diye ?

Nasıl mı olur ;

O çift sosyal medyada zırt pırt sitesini paylaşır, çektiğin fotoğrafları o çiftin evine gelmiş ya da gelmemiş tüm tanıdıkları görür.

Çiftin sitesine giren her tanıdığı aynı zamanda senin firmanı da görmüş olur.

Bu liste uzaaar gider.

Ben kendi adıma çektiğim her çifte, her çocuğa, her mezuniyete web siteleri veriyorum. Böylelikle görülmeyen bir albüm değil, sürekli görünen, gündemde kalan ve benim reklamımı yapan dijital bir albüm yapmış oluyorum aynı zamanda.
Hatta bunun içine farklı bir sektörden reklam alıp o sektörden de reklam parası alıyorum ayrıca. Mesela kuaförden, davetiyeciden, gelinlikçiden, düğün salonundan vs.

Ama işte gel gör ki makineler dijital ama mantık hala analog.

Tavsiye ederim, dijital düşünün ;-)

Tarih: 11 Haziran 2018, 20:37 - İp: 95.***.**2.153
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın arkadaşım, ben de sizin mantığınızı anlayamadım. Düğün sünnet, nişan gibi törenlerin fotoğrafları özeldir. Tören sahibi wep sitesiyle bu fotoğrafları kamuoyuna paylaşmak istemeyebilir. Bu doğaldır. Düğün fotoğraflarını cümle alemin görmesi gerek mantığı çok yalnış.

 

Tarih: 8 Temmuz 2018, 16:56 - İp: 95.***.**9.192
  • 1