gidacibey
gidacibey (üye)
Manisa / Meraklı

Guzel Sanatlar Fak. Fotograf Bolumu

guzel sanatlar fak. fotograf bolumune girmek icin yapamam gerekenler neler? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? hic bi bilgiye sahip değilim. sadece oss den bi taban puanı olduğunu biliyorum. uni.lerin web sayfalarında da yeterli bi bilgi bulamadım. ne tur bi yeternek sınavı yapılıyo. beni biraz bilgilendirebilir misiniz veya kaynak olarak onerebileceğiniz bi web sitesi falan var mı?

Tarih: 18 Mart 2006, 11:30 - İp: yok
nillale
nillale (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba
Yeni üyeyim, Tesadüfen gördüm ki kimi bilgileriniz özellikle Mimar Sinan hakkında yetersiz. Mimar Sinan Yetenek sınavı fotoğraf bölümü için ayrı yapıyor. Yani bu yıl da geçen yıl gibi 1. aşama sınavı diğerlerinden ayrı yapılıyor. Fotograf geçen yıl ve önceki yıl önce kültür le ilgili sorular soruyor. kazanan öğrenciler diğer iki sınava girmeye hak kazanıyor. Bunlardan biri çizim, diğeri kadraj almak.
Unknow açık öğretim fakültesi sadece Anadolu üniversitesinde var ve fotoğraf uygulamalı olduğu için açık öğretim de yok.MSÜ için 185 Marmara 160, YTÜ 230, üç puan türünden hangisi olursa olsun bu puanları alan öğrencilere açık. Marmara da mülakata kalınırsa güçlü bir dosyayla gitmek şart. Çünkü bu bölüme yıllardır hazırlanan öğrenciler var. Aynı şey MSÜ için de geçerli yani burda dosya gösterilmiyor ama daha önceden fotografla ilgisi olan kişiler zaten sorulara yanıt verenler oluyor. Yıldız teknik için de geçen yılı bilmem ama daha önce fotograf makinesiydi. Ve bir öğrencim birinci oldu hem de hiç Torpili yok. Bu torpil lafıda giremeyen öğrencilerin uydurması. Özeller hariç.
Birde fotoğraf bilgi üniversitesinde var,yanılmıyorsam Bahçeşehirde de var.
Bilgi üniversitesine de dosyayla gidiliyormuş.

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 14:58 - İp: 85.***.**8.31
dihidrojen
dihidrojen (üye)
İstanbul / Meraklı

bazı unıversıteler yetenek sınavı ile alıyomuş bazılarıda normal öss ile

 

Tarih: 31 Ağustos 2007, 23:11 - İp: 88.***.**0.126
photoanatolia
photoanatolia (üye)
Bursa / Amatör

sevgili arkadaşlar merhaba bu konuda bir soru soracağım GSF için taban puanı 160 diyelim bir aday 160 puanla ön kayıt yaptırema hakkını kazandı ve 250 puan alan başka bir kişide ön kayıt yaptırma hakkını kazandı ikisi arasında bir fark oluyormu bölüme giriş aşamasında yoksa ikiside eşitmi değerlendiriiyor.

bilgi veren olursa sevinirim.

 

Tarih: 25 Ocak 2008, 08:58 - İp: 85.***.**6.177
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

tabi kayıt olunurken ve sınav süresince eşik davranılıyor...

ama tüm yetenek sınavları sonucunda sıralamaya koyarken, öss de alınan puanda bunların içine dahil ediliyor...

yani:

ortaöğretim başarı puanı + össde alınan puan + yetenek sınavlarından alınan puan = yetenek sınavı sonuç puanları ve sıralama

tabi bunları hesaplarken bir formul var ama unuttum onu.. sanırım fazla etkilemiyor öss puanı...

#gurhan_87' tarafından 25.01.2008 09:33:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Ocak 2008, 09:33 - İp: 88.***.**5.119
mistiqmars
mistiqmars (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar bu sene 9eylül gsf'nin fotoğraf bölümünun ilk kez sınavına girdim ve ilk 40a kalmayı başardım (benimde arkadaşlarımdan duyduğum hep sınavın çok zor olduğu ve geçmenin neredeyse imkansız olduğuydu...) ama demek ki geçilebiliyormuş =)
öncelikle 9 eylül'de 35-40dk.lık bir süre içinde yaklaşık 80 soruluk bir şekil algı testini bitirmeniz gerekli... bu aamayı geçtikten sonra 4 saatlik bir çekim sınavı var bu sınavda sadece bir makara film kullanma hakkınız var ve kuralları oldukça katı sayılabilir... en ufak bir yanlış bile geri dönülmez olabilir...makarada ilk sizin sınav numaranızın yazdığı bir kağıt tutarak bir görevli sizin fotoğrafınızı çekiyor...daha sonra siz belirlenen alan dışına çıkmamak şartı ile 4 saat içinde çekimlerinizi yapıyorsunuz... her türlü fotoğrafa yönelik yöntem ya da malzeme kulanmak serbest...daha sonra çekimlerinizin 10 tanesinden oluşan bir portfolyo hazırlayıp film ile beraber komisyona 3. sınav günü teslim ediyorsunuz...3.sınavda ise okula ait digital makinelerle belirlenen modelin ya da objenin üstünde çok çok fazla olmamak şartı ile değişiklikler yaparak istediğiniz yönden istediğiniz şekilde 3 kare çekim yapıyorsunuz çok fazla silmemeye ve makineyi kurcalamamaya dikkat etmek gerekli tabii =) şu an onun dışında aklıma gelen bir şey yok sınav ile ilgili yıldız teknik hakkında bilgi araştırırken sitedeki yazıları okudum ve üye olup bilgilerimi paylaşma gereği duydum =)

öss ve alan konusunda da söleyebilceğim tek şu var... ben anadolu güzelsanatlar lisesi müzik mezunuyum ama resim bölümünden mezun arkadaşımdan daha yüksek puan aldım son puanlamada... ben sayısalcıyım şeklinde bir korkunuz olmasın öss puan kartında a.o.b.p. eklenmemiş hali ile en yüksek puanınız neyse onu yazmanız gerekli sınav başvuru dilekçenize.... bu kadar =)

eğer sorusu olan olursa ceaplamaya çalışırım....

bunun dışında 4 sayfadaki yazıları da teker teker okumaya çalıştım ama gözümden kaçan olmuş olabilir...

akdeniz,mimar sinan,marmara fotoğraf bölümüne çizim ile öğrenci alan üiversiteler... onun dışında bir çok özel üni. fotoğraf video ve fotoğraf adı altında bnyesinde fotoğrafa dair bölümler bulundurmakta...(görsel tasarım bölümünde de fotoğraf üzerine bir çok ders okutuluyor birçok üniversitede)

 

Tarih: 30 Ocak 2008, 10:04 - İp: 88.***.**2.252
camellia
camellia (üye)
İstanbul / Amatör

bende bu sene deu gsf fotoğraf bölümü için sınava girmeyi düşünüyorum...sınav temmuz ağustos gibi olduğu için o zamana kadar iyice ilerletirim heralde kendimi teknik konularda..

mistiqmars
açıklayıcı yorumun için kendi adıma teşekkür ederim..
hem içimi rahattın daha fazla bilgi vererek hemde biraz korktum =)
zor geldi açıkcası (: digital ile çekim yapmaya alışkın olduğum için =)

 

Tarih: 30 Nisan 2008, 15:24 - İp: 78.***.**4.17
wonderfuel
wonderfuel (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi....

1. eleme sınavı 80 soruluk görsel algılama ( bi bakıma IQ testi )
2. aşama 1. aşamadan geçebilen bir grup gencin belirli bi alana konularak orada istedigin gibi fotograf çekme özgürlüğü herkes istedigini istedigi gibi çeke bilir.
3. aşama 2 model biri bayan dieri erkek olmak üzere fazla oynatmadan onların fotograflarını çekmek.

Gecen Sene Girdim ilk 30'un arasındaydı inş. bu sene girmeyi planlıyorum.... ( ilk 20'e giremedikden sonra 30 olmussun ne yazar )

 

Tarih: 21 Temmuz 2008, 18:47 - İp: 88.***.**7.88
sunartwork
sunartwork (üye)
İstanbul / Amatör

a.ö.ü fotoğraf bölümüne duyduğum kadarıyla güzel sanatlardan mezunlar öss ye girmeden de direk bölüme giriyorlar... bunun hakkında bilgisi olan var mı?

 

Tarih: 27 Ağustos 2010, 00:46 - İp: 88.***.**2.48
evrensel
evrensel (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 15 Şubat 2011, 05:30 - İp: 188.***.**4.219