qzer
qzer (üye)
Trabzon / Amatör

Fotoğraf Bölümü Hakkında Birkaç Soru?

Arkadaşlar ben bir öğretmen lisesi öğrencisiyim ben bu liseden fotoğraf bölümü tercih edersem bana bi yararı olur mu? Hep hayalimde fotoğrafçı olup doğada ve stüdyolarda fotoğraf çekmek , reklam fotoğrafları çekmek var elimden geldiği kadarıyla şimdide fotoğraflar çekiyorum.Aslında sorun şu bu bölümlerde özel yetenek sınavları varmıs karakalem çizdiriyorlarmış ben hiç anlamam resim çizmekten zaten fotoğrafçılıkla karakalemin ne alakası var anlıyamadım Şimdi ben karakalem çizemiyorum diye fotoğrafçı olamiyacakmıyım.

Tarih: 16 Mart 2012, 21:11 - İp: 94.***.**9.82
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

fotoğraf bölümü tercih edersem bana bi yararı olur mu?
Daha önce bu konularda epey bir görüş yazdım yine özet yazayım;
Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?

Özellikle resmi kurumlar ilk önce insanlardaki belgelere bakarlar. Daha sonra yaptığı işlere bakarlar. Eğer ileride bağımsız amatör yerine resmi kurumlar tarafından daha fazla ciddiye alınmak ve presedürlere takılmadan ilerlemek istiyorsanız fotoğrafçılık üzerine eğitim alın ve belge bazında ne bulursanız alın.

Yok ben kafasına göre takılan ve belge yerine yaptığı işlerimle ön plana çıkmayı düşünüyorum ve hayallerimi/ideallerimi bu şekilde zor bşir yoldan gerçekleştirmek istiyorum derseniz hiçbir okulu okumaya ve belgeyi almaya gerek yoktur. Bu yol biraz zordur. Ama hızlı ve kolay yoldur.

Örneğin, bir firma işi ilanına başvurduğunuzda adaylar arasında çok fark yok ise direk eğitimli olanı işe almayı tercih ederler. Elinde fotoğrafçılık işini yaptığına dair belge,sertifika, diploma vs si olanlar bir puan önde olurlar.

Bu belge olayı aslında sorumluluktan kaçma olayıdır. İşi size verenler formalite icabı gerekli olan şartları yerine getirmiştir ve topu size atmış olur. Burada herhangi bir sıkıntı olursa size patlar. Kendisi bundan sıyrılır. Diğer türlü belgesi olmayan yani yaptığı işte ehil olmayan birisine işi verdiği için olumsuz bir durumda direk sorumlu tutulurlar. Belge bunun için gereklidir.

Karaklalem de mevzu şudur;
bembeyaz kağıt ve siyah kalem.

işte şimdi ayvayı yediniz.

yani öyle sanılır ama aslında bu bir sınavdır. aslında beyaz ve siyah diye iki renk yoktur. beyaz - siyah ve bu iki rengin tonları vardır. beyazları çizmezsiniz siyah ile gerekli yerleri karalarsınız. böylece ışığın geliş yönü, sertlik derecesi, dış hatlarve gölgeler, oranlar, nesneyi yere(herhangi bir şeye) bağlama, baktığında ne gördüğün vs. gibi şeyleri bu beyaz kağıtta şıp diye ortaya çıkar. eğer göz yok ise karabahtına iş yapıyorsunuz demektir. eğer iki çizim yapamıyorsanız buda sizin yetenek bazında aykünüzün düşük olduğunu gösterir. yani daha en basit karakalem olayını yapamayanı okula almazlar. bu adamın hem gözü hemde el becerisi yok demek olur. buda bir giriş bariyeridir. bu bariyer yüksek tutulmaz ise önüne gelen bu bölümlere girecek ve kalite düşecektir. karakalem işi için size tavsiye kurs almanızdır. ve kendinize güvenmenizdir.



Hep hayalimde fotoğrafçı olup doğada ve stüdyolarda fotoğraf çekmek , reklam fotoğrafları çekmek var
bunun için okula çok gerek yok. özveriyle çalışın yeter. ama eğer okullu olursanız bu ozaman tadından yenmez :-)

ayrıca size bir video göstereyim okulda esasında ne öğretilmeye çalışılıyor az biraz bilginiz olmuş olsun;
http://www.adobegunlugu.com/roportaj-prof-tevfik-fikret-ucar-ile-grafik-tasarim-egitimi-uzerine/
Not: en son video parçasındaki amaç-araç ayrımı kısmında okulda esasen temelde ne öğretildiğini özetliyor.

Sonuç olarak; eğitim almak istiyorsan al, alamıyorsanda çok kasma yoluna devam et

 

Tarih: 17 Mart 2012, 15:59 - İp: 88.***.**9.115
qzer
qzer (üye)
Trabzon / Amatör

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için benden başka arkadaşlara da yardımcı olacaktır

 

Tarih: 16 Aralık 2012, 11:17 - İp: 83.***.**8.12
  • 1