e.neslihan
e.neslihan (üye)
İstanbul / Amatör

Cevaplarınıza Talibim...

Herkese selamlar öncelikle...Burada yeniyim bir tasadüf sonucu buraya katıldım.Fotoraf cekmeyi cok seviyorum bu konu hakında pek bir bilgm yok ama bir kursa baslamak istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve paylasırsa sevinirim..

Tarih: 9 Ağustos 2006, 19:37 - İp: 85.***.**5.176
ricoz
ricoz (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar,
Öncelikle aramıza hoş geldin diyorum.
Fotograf makinan vermı bilmiyorum ama yok ise, önce kendine manuel çekim modu olan bir fotograf makinası almalısın. Sonra bol bol fotograf izlemelisin. Yorumları okumalısın. Tabi ki fotografta çekmelisin.
Fotografçılık kursu konusunda ise internette arama yaptırabilirsin, ayrıca sitemizde de bazı kurumların fotograf kurslarının başladığı ile ilgili haberler sıklıkla verilmektedir. Ana sayfaya bakabilirsin.
Bol fotograflı günler dilerim.
Kolay gelsin.

 

Tarih: 10 Ağustos 2006, 10:45 - İp: 85.***.**0.218
e.neslihan
e.neslihan (üye)
İstanbul / Amatör

Evet bir makinem var fujifilm finepix s9500 cekim yapıyorum ama dediğim gibi fazla bir bilgim olmadıgından mutlaka bir yerde hata oluyor,tam anlamıyla hiçbir zaman cekim yapamıyorum bir süre zarfı sonrada bende huzursuzluk yapıyor...İnternette baktım biraz kurs ararken zaten burayı buldum fazlada düşmedim ama üstüne ilk buranın ana sayfasına sonrada arastırmaya devam...Yardım ve önerilerin için tesekkürler...

 

Tarih: 10 Ağustos 2006, 10:53 - İp: 85.***.**5.176
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Bol bol fotoğraf çekmeni öneririm, ben öyle yapıyorum ve tabi sitedeki fotoğrafları inceliyorum kendi adıma amatörüm ama hoşuma giden bir hobi olduğu için devam ettirmeyi düşünüyorum, kurs için vaktim olmadığından siteden yararlanmaya çalışıyorum.

 

Tarih: 10 Ağustos 2006, 14:52 - İp: 81.***.**3.185
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.eniyidijital.com/index.php?m=iCube&a=showicube&icube=FotoKurs işte fotoğrafçılığın temellerini öğrenmek için mükemmel bir link, bana çok faydası olmuştu.

 

Tarih: 12 Ağustos 2006, 01:03 - İp: 85.***.**0.124
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

fotograf makinesi olta gibidir. bir ucunda balıkcı bir ucunda balık olur. makine de bakarsın cekersin. hassas ayar dşye tabir edilen ayarlar ise e=mc² gibi basitttir. diafram-enstantane ayarları felan. eskiden olsa daha cabuk ogrenmke icin kursa felan git derdim ama ben 15 yıldır fotograf cekiyorum, kursa gitmedim. oysa analog makinede cektigin makaraları tab ettirmeden goremezdin. simdi oyle degil cekiyosun goruyosun. gerek atakan gerekse murgur arkadasların dedigi gibi linke girip temel kavramları kaparsan, gerisi bol bol fotograf cekmeye kalıyor. once ısık yerine kompozisyon calismani oneririm. nasılsa tab derdi yok. kompozisyon zamanla oturur. sonra işin ışıkla ilgili kısımlarına geçersin. kademe kademe. güzel bir makine seçmişssin..naçizane çektigin fotografları bu sitede sergilersen yapıcı sekilde elestirilerde bakış açını ve bilgi dagarcigini gelistirecektir. bol fotograflı günler dilerim.

 

Tarih: 6 Eylül 2006, 15:44 - İp: 85.***.**9.128
  • 1