young_gun
young_gun (üye)
Kütahya / Amatör

Cep Telefonlarıyla Amatör Foto

Kameralı cep telefonları her zaman yanınızda ve cepte rahatlıkla taşındığı için önemli ve güzel bir an yakaladığımızda çok pratik kullanım sağlıyor.Bazı telefonların kameraları da öyle küçümsenecek özelliklere sahip de değil.

Tarih: 9 Eylül 2005, 15:25 - İp: yok
soulshred
soulshred (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

tek bişey söyliyim asla bir telefon analog makineyle çekilmiş bi fotonun yerini alamaz

 

Tarih: 20 Eylül 2005, 02:28 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Yaw arkadaşlar aklım almıyor benim yaaa. Fotoğraf çeken telefonların fiyatları 500-600 YTL den başlayıp 1500-2000 YTL ye kadar çıkabiliyor. Ben henüz fotoğrafçılığa merak sarmadan önce şöyle iyi bir telefon alayım ve iyi de fotoğraf çeksin diyordum. Bazı sebeplerle bulaştığım fotoğraf merakı sonucu incelemelerim başladı ve anladım ki telefonlarda sunulan fotoğraf özellikleri tam anlamıyla sıfır. Hemde fahiş fiyatlarla. Valla kazıktan başka birşey değil. Sonunda en ucuzunda hiç bir özelliği olmayan normal bir cep telefonu alacağım ve geri kalan paranın da üzerine biraz daha ekleyip Canon S2 IS alacağım. Sizi bilmem ama bence en iyisi böyle bir şey BENCE...

 

Tarih: 30 Eylül 2005, 17:58 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

bulent bey bende oyle yaptım çokça pahalı telefonmu satıp gidip bir nokia 1100 aldım sırf ınatdına .daha oncede bahsettim ceptelefonalrı firmalar için sadece kazanç kapısı.Asla ve asla her hangi bir fotoğraf makınası ile kıyaslaamazlar bile.Düşünsenize nokia 8800 yanılmıorsam fiyatı 2000 ytl ya 2000 ytl ye inanılmaz makınalar alırsınız.düşünsenize d70s sizce kıyaslanabilir mi?

 

Tarih: 12 Ekim 2005, 12:34 - İp: yok
dagbulent
dagbulent (üye)
Konya / Amatör

Ne ilginçtir ki ben de yeni cep telefonu aldım ve sizinkinin hemen hemen aynısı (bir üst modeli). Nokia 1101. Neyse aklın yolu birdir. Düşünce yapımız da birbirine uyuyor galiba. Bu arada burcun ne Huzun_Seli?

 

Tarih: 12 Ekim 2005, 16:08 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

dediğin gibi aklın yolu bir dir. aldığımız makınalarda zati hemen hemen aynılar. burç meselesi ise pek bilmem ilgilenmem ozellikleri ile ama Başk burcuyum

 

Tarih: 13 Ekim 2005, 00:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben de yay burcuyum..
..
arkadaslar ama d70 ile arkadasinizi arayamazsiniz.. ayrica internete de baglanamazsiniz.. kaldi ki soyle bardaki masanin uzerine sigara paketinin uzerinde biraksaniz olmaz..
ama iste 8800, bu durumlar icin ideal, titanyum govdeli bir telefondur..
bende de vardi bir zamanlar..
sanirim yeni cikan modelin ismi 8910.. ama cok pahali..
..
neyse.. benim su anda kullandigim telefon nokia 9300.. harika bir telefon valla.. ama ne yazik ki fotograf cekemiyor.. ..
(reklamlari dinlediniz..)
..ingiltere'de telefonlar ucretsiz oldugu icin o kadar uzulmeye falan gerek yok bizler icin..
...
diger yandan genc silahin soylediklerine de katiliyorum.. bir ericsson k750 (sanirim ismi buydu..) 2 megapixellik kameraya sahip.. ustelik tam bir fotograf makinesi gibi gercekten.. focus yapiyor, flash patlatiyor.. super..
..ve inanin eger ki 10x15 santimetre buyuklugunde print alacaksaniz, 1.3 megapixelden sonrasi gayet tatminkar sonuclar veriyor.. en azindan bircok olumlu icin..
tabii bizler, dslr'larla s2 ve h1'lerle simarmis bir kafile oldugumuzdan kesmez gibi gorunuyor bizlere..
ama aslinda, sadece ani fotografi icin fazlasiyla keser..
..

 

Tarih: 16 Ekim 2005, 05:14 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Slm.Arkadaşlar... Haddim olmayarak ortalığı boş buldum ben de fikrimi söylemek istedim... Her cihaz amacına göre üretilmiş. Telefonun çektiği fotoğraf, fotoğraf olamaz ve Fotoğraf makinesi de konuşturamaz. Ayrıca, Dijital makinelerin çektiği video görüntüler de Gerçek video cameranın yerini dolduramaz. Amatör arkadaşlar hoby amaçlı telefon ile çekmelerine kimse bişey demez ama fotograf çekecekler mutlaka makine almalılar. Bir tavsiye: 0 milyonlarca piksel işlemcili makine alsanız da objektifi kalitesiz olursa boşuna fotograf çekmeye çalışmayın. İki unsuru dikkate almalısınız. CCD veya CMOS işlemci boyutu, Objektifin kalitesi. zaman-zaman bu önerileri okudum sizlerin sohbetinde ama gene de vurgulamakta fayda var.

 

Tarih: 16 Ekim 2005, 17:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin afrikali.. hepsinin kullanim alani farkli..
dslr makinelerde ayrica kullanilan islemci ve makine ici yazilimlar da onemlidir fotografin kalitesinde..
ama dedigin gibi objektifin kaliteli olmasiyla fotografin kalitesinde inanilmaz farkliliklar oluyor..

 

Tarih: 16 Ekim 2005, 21:43 - İp: yok
  • 1