cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Bursa Sentez Tanışma Gezisi-gölyazı

http://www.foto-sentez.com/index.php?ex=etkinlikdetay&id=7

Sentez Tanışma Gezisi - Gölyazı
11/02/2007 10:00 - Gölyazı (Kalkış AVP Tiyatrosu Önü)


Tanışma Gezisi - Gölyazı

Sentez Fotoğraf Grubu Dünyanın en önemli Apolyontları arasında yer alan Gölyazı Apolyuntuna bu hafta sonu (11.02.2006 Pazar) yeni arkadaşlarımızla tanışma gezisi düzenleyecek.
Tüm iletişim Grubu üyelerine açık olan bu geziye katılımlarınızı bekliyoruz.


Ulaşım için minübüs kiralanacak. Sabah 10.00 da AVP önünden hareket edilecek ve akşam gün batımını izleyip fotoğraf çektikten sonra yaklaşık olarak 18.00 sularında geri dönülecek. Yanında misafiri gelecek yada çevresinden gelecek arkadaşları olan varsa lütfen onu da belirtsin. Yer konusunda problem çıkmaması için mail grubu üzerinden liste yapacağız. Görüşmek dileğiyle. Sağlıcakla.
* Saat 10.00 ‘da AVP Tiyatrosu önünden hareket edilecektir.
* Gidiş dönüş ulaşım ücreti kişi sayısına göre 6 YTL ila 10 YTL arasında değişim gösterebilir.
* Ayrıca detaylı bilgi ve isim yazdırmak için Hüseyin Ceylan'a 0535 352 02 22 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Gölyazı Hakkında Kısaca...


Tarihçe

Çok önceleri, Marmara Denizi'nin güneyinde bulunan Odryses (Mustafakemalpaşa) Çayı, Bandırma'dan denize dökülürmüş. Bugünkü Apolyond (Ulubat) Gölü de bulunmuyormuş. Bu gölün olduğu yerde Apollonya Krallığı, Mustafakemalpaşa'nın bulunduğu yerde de Melde Krallığı bulunmaktaymış. Apollonya kralının çok güzel bir kızı varmış. Mustafakemalpaşa'da bulunan Melde Kralı, oğluna bu kızı istemiş. Ancak kızın gönlü olmadığı için varmamış bu prense. Kral, bir tepe üzerinde saray yaptırarak, orada saklamış kızını. Bunun üzerine kızan Melde Kralı:
"Ben size öyle bir felaket vereyim de sizi su ile boğayım" demiş. Odryses (Mustafakemalpaşa) Çayı’nı Apollonya kentinin bulunduğu topraklara doğru çevirivermiş. Irmak, tüm Apollonya topraklarını sular altında bırakmış. Apollonya kenti ile, prensesin bulunduğu sarayın çevresi sularla çevrili birer ada olarak kalmış. Apolyond (Ulubat) Gölü de işte böyle oluşmuş.

KIŞIN ADA YAZIN YARIMADA
Kışın gölün suyu 4 metrete kadar yükselir, yüzlerce dönüm arazi sular altında kalır ve beldede bulunan iki mahalleyi birbirine bağlayan köprünün altı su ile dolar. Böylece yazın kara ile birleşip bir yarımada olan belde kışın eşsiz güzellikte bir ada olmaktadır.

Tarih: 9 Şubat 2007, 10:57 - İp: 213.***.**6.250