emirhannerel
emirhannerel (üye)
İstanbul / Amatör

Amatör Fotoğrafçı Olarak Çektiklerim

Fotoğrafçılıkta yeni sayılırım büyük keyif alarak yaptığım bir hobi şimdilik ama ileride bu konuda ilerleyebilirsem mesleğe dönüştürmek istiyorum ve fotoğraflarla ilgili sizlerden acımazsızca eleştirilerinizi bekliyorum saygılarımla.


https://www.flickr.com/photos/125605975@N08/

Tarih: 20 Haziran 2014, 12:06 - İp: 88.***.**2.48
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yeni sayılırım diyorsun fotoğrafların bazıları 2006 tarihli?
Alınmazsan birşeyler yazacağım öncelikle işin kompozisyon kısmı zayıf ilgi noktaların kompozisyonların iyi değil.. kupalı fotoğrafları bilerek mi mavi yaptın bilerek yapmadıysan manuele ayarladığın white balance 'ında hataların var... odaklarının çoğu hatalı çiceklerde netlik yersiz dar alan derinliği bile olsa odaklandığın yer net olmalı sonradan ps de netlik işe yaramaz... kitap sayfasındaki çekiminde de uzun pozlama nedeniyle titreme var netlik olarak merkezde bile sorun var tripod kullansan daha iyi olurmuş veya bounce flaş...... öncelikle odaklandığın yerler net olmalı.. kompozisyonunu geliştir kitaplara bak, bazı gece fotoğrafların daha iyi görünüyor...

 

Tarih: 25 Haziran 2014, 10:18 - İp: 178.***.**2.172
emirhannerel
emirhannerel (üye)
İstanbul / Amatör

evet makine tarih ayarları güncel değil ondan kaynaklanıyor. yok alınmam aksine herkesin görüşü benim için çok önemli kendimi geliştirme açısından eleştirilere ihtiyacım var ve eleştiriye açığım. evet işin en önemli kısmı kompozisyon dediğiniz gibi o konuda zayıfım haklısınız gözü terbiye etmem gerek daha çok çalışıp. kupalı fotoğrafı bilerek mavi yaptım biraz beyaz ayarı birazda ps etkisi var beyaz ayarında geliştirmeye çalışıyorum kendimi.evet netlik sorunu yaşıyorum çoğu yerde tripod kullanmamak dan kaynaklanan sorunlar olabiliyor gece fotoğraflarında tripod sayesinde daha stabil oldu sanırım. çok önceden beri evde duran eski bir makinem vardı bundan 5 ay önce ne olduysa fotoğraf çekme tutkusu başladı manuel ayarları öğrenmeye başladım teknik ekipman eksikliğimde var ekstra flaş veya ışık ekipmanım yok pentax k100d 18-55 lens ile birlikte çalışıyorum şuan sadece. yakın zamanda makine yenileyip daha farklı lenslerle dahada geliştirmek istiyorum dediklerinizi dikkate alıcam görüşleriniz benim için önemli..

 

Tarih: 25 Haziran 2014, 12:39 - İp: 88.***.**2.48
efesametefe
efesametefe (üye)
Bursa / Amatör

https://www.instagram.com/efesamet1905/

Benim fotoğraflarım hakkında ne söyleyebilirsiniz. Bende çok yeniyim. Fotoğraflarımı galaxy s4zoom lensli cep telefonuyla çekiyorum.

#efesametefe' tarafından 02.02.2016 17:56:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Şubat 2016, 17:55 - İp: 78.***.**0.182
  • 1