feris
feris (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ustalık Belgesi

Öncelikle türkiyedeki tüm odaların birer parazit olduğunu düşünmekteyim . en iyisi ato idi ki onuda bu işgüzar diğer odalar bozdu , arkadaşlar ben şu an hem bilgisayar işi yapmaktayım hem fotoğraf , elimdeki tek belge beltek fotoğrafçılıktan aldığım belge , onda dedikleri şu birisinin yanında gelin damat çekebilir vesikalık çekebilir aklınıza ne gelirse yapabilirim yani , ama işyeri açmaya gelince ustalık belgesi adı altında bi saçmalık var , sistem içinde ustalık belgesini bi ranta dönüştürmüşler , bu belge yi çevresi ve tanıdığı olan okadar kolay bir şekilde aldıki hatta fotoğraf makinesinden doğru düzgün anlamayn bile ustalık belgesi aldı , burdaki fotoğrafçılarında çoğu nezaman çıkarlarına ters bi olay olursa ustalık belgen varmı diye sorarlar yada şikayette bulunurlar , bunu ustalık belgesi olanlara sölüyorum özellikle , sizin ustalık belgesi olmayanları şikayet etmeye hakkınız yok , çünki umrunuzda olan vesikalığı iyi çekip çekmemesi değil rantınızın bozulması. şimdi bakın ben biligayar işi yapıyorum elektronikçiler odasına kayıt olmalıyım , fotoğrfa çekiyorum fotoğrfçılar odasınada kayıt olmam gerek her iş için bir kaç odaya kayıt olsam bi sürü masraf + odaların bi işe yaramadığıda bi gerçek çoğu zaman. sonuç olarak sistemde herşey bi rant , en son çıkardıkları iş güvenlği de o ranta bi araç , yoksa devletin işgüvenliğini umarsadığını sanan varmı ? ben size hala sigortasız çalıştırılan binlerce insan gösterebilirim.

Tarih: 22 Nisan 2014, 13:18 - İp: 78.***.**3.43
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Maalesef sizi muhatap kabul ederken resmi belgeye bakıyorlar.Yani resmi kurumlar,sizin o konuda usta olup olmadığınızı sizin söylemenizle değil, yeterli olduğunuzu gösterir bir belgeyle bilebilir.Bu belge belki hakkıyla verilmiyordur, belki siz o belge sahibinden çok daha yeterlisinizdir mesleğinizde.Ama bunu resmi olarak belgelemeniz lazım.Buradaki takma ismi altında "Amatör" yazanların da bir çoğu o ustalık belgesi olanlardan daha yeterlidir belki.Ama elinde bunu gösterir bir belge olmadan resmi olarak bir anlam ifade etmez. Bu işten para kazanıyorsanız gidip o belgeyi almak zorundasınız.Yoksa anlattığınız sıkıntıları çekmeye devam edersiniz.

 

Tarih: 22 Nisan 2014, 17:35 - İp: 92.***.**1.128
itdurliasy
itdurliasy (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Cok ozur dilerim konu ile pek alakasi yok ama uyeligimi nasil iptal edebilirim bu site sebebiyle nisanlim ile aram acildi luutfen yardimci olun numaram :05455001749

 

Tarih: 18 Mart 2015, 02:08 - İp: 66.***.**1.245
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Site yönetimi ile iletişime geçin.

 

Tarih: 18 Mart 2015, 15:38 - İp: 176.***.**8.247
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Forumun "stüdyo fotoğrafı" bölümünde, dile getirilmesi hoş olmayan söz ilk cümle olarak yazılmış.


"Site yüzünden nişanlıyla arası bozulan" arkadaş, acaba aranızı bozan şey bu site mi, yoksa senin "tadını kaçırma" durumu mu ...



Merak eden olursa; benim ustalık belgem yok.


#mete007' tarafından 22.03.2015 15:12:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Mart 2015, 09:42 - İp: 95.***.**1.38
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

mete abi benimde yok

 

Tarih: 19 Nisan 2015, 20:34 - İp: 94.***.**0.83
cem123
cem123 (üye)
İstanbul / Firma

Başlık biraz eski farkındayım, yine de güncel olarak merak edenler için durumu açıklığa kavuşturayım. Fotoğraf stüdyosu işletmecisiyim, bulunduğum ildeki odaya kayıtlıyım, fotoğrafçılık bölümünden mezunum, ustalık belgem yok. Bunların herhangi biri iş yeri açmak ve mesleği icra etmek için yasal zorunluluk değil. Eskiden oda kaydının zorunlu olduğu zamanlar da varmış, ustalık belgesinin zorunlu olduğu zamanlar da. Artık yasal zorunluluk olarak sadece vergi mükellefi olup olmadığınızın önemi var. Bugün piyasada tanınan bilinen büyük fotoğrafçıların çoğunda vergi levhası dışında herhangi bir oda kaydı, ustalık belgesi ya da diploma bulunmuyor. Bunlar yasal zorunluluk olmadığı gibi zaten müşterilerin sorduğu detaylar da değil. Müşteri sizin önceki işlerinize bakar, portfolyonuza bakar. Bu saydıklarımızın hepsine sahip olsanız dahi kötü fotoğraf çektiğinizde ve müşteri sizi tüketici hakem heyetine "işinin ehli değil" diye şikayet ettiğinde, bilirkişi "evet, bu fotoğraflar kötü çekilmiş, bu fotoğrafçı işinin ehli değil" kararı verdiğinde şahsınıza/firmanıza mahkeme yolu açılır ve müşterinize tazminat ödemek durumunda kalabilirsiniz.

#cem123' tarafından 18.06.2020 18:05:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2020, 17:58 - İp: 176.***.**0.142
  • 1