reyhan
reyhan (üye)
Kırklareli / Stüdyo Fotoğrafçısı

Profesyonellerden Cevap Bekliyorum

slm arkadaşlar stüdyo fotoğrafçılığı yapıyorum ve konumu buraya açıyorum acaba merak ediyorum çektiğiniz stüdyo fotoğraflarını ve vesikalıkları arşiv mi yapıyorsunuz müşteriyemi veriyorsunuz ve müşteri sizden bunları taleb ettiğinde nasıl izah ediyorsunuz bize bu konuda tüketici ne kadar saygı gösteriyor ve gerçekten yasada bir yerde yasal olarak belirtilmiş bi r madde varmı hepimiz zaman zaman karşılaşırız böyle durumlarla çözümünüz ne oluyor emeğimize saygı yok bence ve acaba bu kendi çekimlerini müşterilerine verenler varmı herkese iyi güzel bir sezon geçirmek dileğiyle

Tarih: 17 Mayıs 2007, 11:23 - İp: 81.***.**3.139
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

İlk diyince bana da tuhaf gelmişti yahu adamlar neden vermesin fotoğrafı diye,ama yazılanları okuyunca herşeyi anladım.

Selcukdr48,bence siz de baştan sona okuyun ve kendinizi o fotoğrafçıların yerine koyun.Maddiyatı filan bile boşverin ama düşünün o fotoğraf sizin eseriniz.Her ne kadar size tekdüze gelse de o fotoğraflar tıpkı Picassonun hikayesindeki gibi (80sene+10dk) onca senelik emek tecrübe ve fotoğrafçının makinasından çıkan bir şey,yani tamamen ona ait.Hatta işi abartıyım ve şöyle diyim: sizin vesikalığınızda bile aslında stüdyodaki fotoğrafçının ta kendisi var sizin olduğunuzdan çok.

 

Tarih: 30 Kasım 2007, 02:54 - İp: 144.***.**0.152
fmdijital
fmdijital (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

selcukdr48 seni yaptığın eleştiriden dolayı kınıyorum senin dışardan gördüğün gibi faiş fiyatlar la iş yapsaydık her fotoğrafcının yatı katı olurdu biz kiramızı zor çıkartıyoruz birazcık iyi niyet ........senin küçümsediğin emeğe saygı......

 

Tarih: 30 Kasım 2007, 10:44 - İp: 88.***.**7.243
ich_hakan
ich_hakan (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

slm.bence o size kalmış bişey ama verilmemesi kanatindeyim.Emeğine ve mesleğine saygı duyulmasını istiyorsan vermemende fayda var.aksi taktirde senin fotoğrafçı kimliğine zarar verir.cd veya dahili harddisk te arşivleme yapabilirsin.

 

Tarih: 30 Kasım 2007, 11:25 - İp: 78.***.**4.209
umut1212
umut1212 (üye)
Bingöl / Stüdyo Fotoğrafçısı

BENCE ARŞİV KESİNLİKLE VERİLMEZ..VERMEK ZORUNDA DA DEGİLİZ BENCE.

 

Tarih: 20 Şubat 2008, 13:48 - İp: 85.***.**4.15
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

5846 sayılı yasa meslektaşlarımızı korumakta.
Ancak meslektaşlarımızın kendileri 5846 sayılı yasaya ne derece saygılılar orası tartışılır. :D
İroni değilmi ?

Lütfen www.netfotograf.com'daki lisanslı yazılım ile ilgili görüşleri okuyun. !

Bir arkadaşımız lisansız yazılım kullanımı ile ilgili " Kazandığımız Para Haram Değil Mi?" diye sormuş...

Sevgili Meslektaşlarımızın cevapları :

* Bu güne kadar güzel ülkemize attıkları kazıklara saysınlar.

* Photoshopa gelene kadar kimler neler götürüyor.Herkes işini yasal yapmak ister tabiki ama adobede uçuk fiyatlar istiyor. (Mercedes'te uçuk fiyat istiyor. almıyoruz )

* Kardeşş sana katılıyorummm onlarınn bizlere attığı kazıkkkklar yanında bunlar devede bit misali!!!takma kafana bence .

* O zaman her ay 30günlük deneme sürümleri kurup silin kurup silin.

* Adobe firması bunu bilerek yapıyor yani demek istedigim crack olayına fazla kısıtlama getirmiyor bireysel kullanıcılar için .çünkü Adını duyurmayı amacladı en baştan beri.isteseler yani crack yaptırmadan yani önlemini alabilirler bunların birçok örnegi var mesela bilgisayara o programın flash bellegini takmadan calısmayan programlar gibi.. (Kilitleseymiş kardeşim. Kilitlemezsen çalarız elbette )

* Şartlar zorluyor diye bir şey yok arkadaşlar. Siz müşterinizden paranızı almıyormusunuz? Alıyorsunuz. Para aldığınız işi ne ile hazırlıyorsunuz? Adobe Photoshop ile ... Adobe un günahı ne?
Aldığınız paramı az geliyor ? E niye üç otuz paraya fotoğraf çekiyorsunuz? gelin damat albümü çekiyorsunuz?
Para vermek zorunuza gidiyorsa gidin free programlar kullanın ... Yada Adobe pahalı ise gidin 50-60 $ lık program alın....
Hem Adobe a .ok atıp bizi sömürüyor deyin, hem de Adobe kullanın...Yok öyle yağma. Kullanmayın o zaman. Ama benim işime yarıyor diyorsan adamın parasını vereceksiniz.

* Bir prg 1600€ ya millet bununla kac tane pc aliyor yada ne bileyim bu miktarla ben studioyama neler alirim....




İlgili Topiği okumak için


Son Yorumum: Fotoğrafçılar Adam Olurmu ?

#mine05' tarafından 22.02.2008 13:41:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 12:53 - İp: 88.***.**8.57
fz
fz (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

kesinlikle haklısınız verilmemeli veren arkadaslar cok yanlıs birsey yapıyorsunuz kendi emeğinizi çöpe atmıs oluyorsunuz. o vs veya gelin-damat pozunu cekmek için yıllarca bir tecrübe ediniyorsun bunu basmak ve işlemek için yıllarını veriyorsun ve geliyosun musterine al bu benım yıllarım git evinde veya istediğin yerde benim emeğimi ben kazanmadan kullan .....

 

Tarih: 29 Şubat 2008, 01:10 - İp: 88.***.**4.56
merkan06
merkan06 (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba
sanırım artık bu meslek ölmesede can çekişiyor
vermesende adam gidip scaner dan tarayıp yine yapıyor
ankara da bir çok yer vermeye başladı hatta müzikli slayt yapıp hediye ediyorlar.
galiba en iyisi vermek.........

 

Tarih: 1 Mart 2008, 23:22 - İp: 88.***.**7.195
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şimdi yorumlara baktımda, çoğunluk karşı. Doolayısıyla bende çoğunluktan yanayım. Birde bişe daha eklemek istiyorum.Bazı arkadaşlar yok fotoğrafçılık ölüyo yok bu meslek bitecek gibi birsürü karamsar şey diyor. Hocam bırakın böyle karamsar düşünceleri. o karamsar düşünceler onları söyleyenleri kapsıyor. Yaratıcı fotoğrafçıyı profesyonel fotoğrafçıyı ilgilendirmiyor o karamsar yorumlar. Fotoğrafçılık kadar zor, zahmetli, zevkli, paralı bir iş varmıdır acaba merak ediyorum.Lütfen yapmayın..
Tek gördüğüm yanlış uygulama olaraktan, anlamsız ucuz kampanyalardır. Anlamsız kampanyalar sektörün değil orada rekabet edenleri bitirir. tüm fotoğrafçılara ne olacak. bişe olmayacak. rekabetin dozunu kaçıran batacak yada kaybedecek. ayarlı tutan kazanacak. işte olay bu kadar basit. isteyen kampanyaya devam etsin bindiği dalıda kessin..
her farklı görüşe saygım sonsuzdur.! teşekkürediyorum.

 

Tarih: 7 Mart 2008, 01:17 - İp: 88.***.**0.127