a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Mönütör Problemi İle İlgili

Mönütör problemi ile ilgili...
arkadaşlar phılıps 107p5 bir mönütörüm var ve bundan pek memnun değilim bana iyi bir mönitör önerebilirmisiniz.(görüntüler ekranın sağında daha zayıf solda daha dolgun. ayrıca renler pek iyi değil ayardanmı ne anlamadım .)

Tarih: 2 Şubat 2006, 14:20 - İp: yok
alimallah
alimallah (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=32232

Tarih: 2 Şubat 2006, 15:43 - İp: 212.***.**8.75
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

degauss özelligini calistir.belki manyetik alanda kaliyordur.
ben sana nec flat monitor oneririm..

Tarih: 2 Şubat 2006, 15:52 - İp: 85.***.**5.178
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
"görüntüler ekranın sağında daha zayıf solda daha dolgun" derken, nesnelerin genişliğinden bahsediyorsan, yani, resmi sağa çektiğinde adam zayıf, sola çektiğinde adam şişman gözüküyorsa bunun magnetik alanla ilgisi yok. Tamamen monitörün yatay linearite bozukluğundan kaynaklanıyor. Anlamak için tam ekran kareler olan bir resim bulabilirsen orada bariz görebilirsin. Çözümü için monitör kartı üzerindeki linearite bobini ya da S-correction kondansötörü gibi malzemelerin değerini değiştirmek gerekebilir ki, bunu yetkili servis bile yapabilir mi bilmiyorum... Ancak Philips Ar-Ge'sinden servislere böyle bir bilgi ulaşmışsa yapabilirler, yine de sormak lazım.

Renkler pek iyi değil derken nasıl, onun da detayını yazarsan birşeyler söylemeye çalışırım.

Selamlar.

Tarih: 2 Şubat 2006, 19:12 - İp: 85.***.**4.80
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Phılıps 109B5 kullanıyorum bir sorunda olmadı, daha iyisi olarak tek bildiğim LACIE monitörler var. ben grafik işi ile uğraştığım için araştırmıştım, Lacie monitörler oldukça pahalı o yüzden bunda karar kıldım

Tarih: 3 Şubat 2006, 12:38 - İp: 81.***.**3.185
dijiman
dijiman (üye)
İstanbul / Meraklı

elindeki monitör gayet iyi ama bir kusur bu eğer iyi bir şey istiyorsan LECİA fiyatı yaklaşık 450 € bu işini görür renk ayrımcılar kullanır oldukça iyi bir monitördür.SAYGILAR

Tarih: 22 Şubat 2006, 19:59 - İp: 85.***.**6.100
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

a. haydar arkadaşım monitörün iyi senin benim kanaatime göre problem sende senin renk leriiyi seşemiyorun , bilmem anlaytabildinmi surup surduk yere monitör değiştirme ben ce.selam lar.

Tarih: 26 Şubat 2006, 14:00 - İp: 85.***.**2.219
ibrahim386
ibrahim386 (üye)
Bursa / Reklam Fotoğrafçısı

kardeş sana yaklaşık 5 yıldır kullandığım marka olan electron blue 4 (LACİE) 19 inç veya 22 inçini tavsiye ederim yüzde yüz çıktıdaki renge göre ayar yapılıyor. Yıllardan beri o monitörlerde metrelik büyük baskılar yapıyorum çk memnunum tavsiye ederim.

Tarih: 18 Nisan 2006, 00:30 - İp: 85.***.**8.106
doli2300
doli2300 (üye)
Yozgat / Stüdyo Fotoğrafçısı

monitörünüz bence iyi zannedersem teknik bir arıza söz konusu arkadaşların da dediği gibi manyetik alan vs... renklere gelince kalibrasyon yaparsanız düzelir. bunu yapmak için sadece monitörün üzerindeki tuşları kullanmayın... aynı zamanda sürücü içerisindeki renk ayarlarını da kullanın. birde kelvin renk sıcaklıgına dikkat edin renk sıcaklığını manuel olarak ayarlarsanız güzel sonuç alacagınıza eminim....

Tarih: 18 Nisan 2006, 15:22 - İp: 85.***.**2.168
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu konuda fikirlrini paylaşan tüm dostlatara teşekür ederim

Tarih: 20 Nisan 2006, 11:19 - İp: 88.***.**7.241
  • 1