foto onur
foto onur (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Meslektaşlara Davet

Değerli meslektaşlar,ben bu konuyu manisa/akhisar lı fotoğrafçılar adına açıyorum.Siz değerli meslektaşlarımızında bu konuya duyarsız kalmayacağınızı umuyor ve bekliyoruz.

Sizlerinde bildiği üzere,tapu daireleri ve nüfus müdürlükleri,kendi bünyelerine fotoğraf kabinleri koyarak,biz fotoğrafçıların ekmeği ile oynamaktadırlar.ve gördüğümümz kadarı ilede hiç bir meslektaşımız buna dur dememektedir.daha önce burada bu konu açılmıştı ve söylemden öteye gitmemişti. Şimdi biz akhisarlı fotoğrafçılar olarak siz değerli melektaşlarımızında desteğini arkamıza alarak,bir ilke adım atarak bu olayı eyleme dökmek istiyoruz.Önümüzdeki günlerde,bütün fotoğrafçılar olarak,tapu dairesinin önüne giderek,basın açıklaması ve eylem yapacağız.Dileğimiz bu eylemin bütün türkiye geneline yayılmasıdır.Devlet bizlerden bu mesleği yapmamız için kanunları önümüze sererek,ustalık belgesine kadar istiyor.fakat kendilerine gelince, kanunlar birden unutuluyor.tapu daireleri ve nüfus müdürlüklerinin görevi sadece kendi hizmetlerini yapmaktır.işleri fotoğrafçılık değildir.kanunlar burada hiçe sayılıyorsa,ozaman bizlerde stüdyolarımızın bir bölümüne,nüfus ve tapu bölümü açalım.türkiye genelinde ortalama kayıtlı 5000 fotoğrafçı var.basındaki meslektaşlarımızında buna duyarlılık göstereceğini umuyoruz.bizler birer sanatçıyız ve öyle kalmak istiyoruz.ekmeğinizin elininzden alınmaması için siz değerli meslektaşlarımızı birlik olmaya çağırıyoruz.yarın veya öbürgün sizlere eylem tarihimizi açılayacağız.desteklerinizi bekliyor ve hayırlı işler diliyoruz.

Manisa/Akhisar fotoğrafçıları.

Tarih: 17 Şubat 2011, 12:49 - İp: 88.***.**0.113
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Eski bir stüdyo fotoğrafçısı olarak bu tip konulara kayıtsız kalamıyorum. Ufak bir bilgilendirmede bulunacağım. Muhtemelende ilgili arkadaşlar yeri ve zamanı gelince açıklama yapacaklardır.

Aslında bu anlamda yeni bir oluşum var. Amacı sizler gibi fotoğraf sektöründen geçimini sağlayan kişileri aynı çatı altında toplamak ve bu örgütlenme gücü ile de bazı yaptırımlar uygulayabilmek. İlgili kurumun sitesine buradan ulaşabilirsiniz tıklayın.

Umarım sektör için faydalı bir yapılanma olur.

 

Tarih: 17 Şubat 2011, 13:27 - İp: 78.***.**8.226
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

en sonunda bir uyanış ümidi

destekliyorum

 

Tarih: 17 Şubat 2011, 15:47 - İp: 78.***.**8.148
fotomehmet56
fotomehmet56 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Böyle giderse fotoğrafçılar halde sebze satar...Nihayet bir uyanış oldu.
Krsinlikle destekliyorum.Her ilde bulunması gerekli bir dernek yoksa fotoğrafçılığın sonu hayra alamet değil ki görüyorsunuz zaten

 

Tarih: 20 Temmuz 2011, 03:04 - İp: 94.***.**9.103
  • 1