bayrambas
bayrambas (üye)
İstanbul / Amatör

Gümüş Takı Fotoğrafı

Merhabalar

Yıllardır çalıştığım şirket internet satış işine girince beni özel fotoğraf dersine gönderdiler ve photoshopta dahil derslermi tamamladım. Hocamın tavsiyesi ile aldığım ürünler;
- Nikon D7200
- 105 mm makro lens
- 400w 3 lü paraflaş set
- Çekim çadırı
- Stillife masa

Ürünler çok küçük olduğu için netlik yığma ile çalışıyorum bence güzel de oluyor.
Benim en büyük problemim bir türlü beyaz fonumu bembeyaz çekemiyorum.Phptpshopta arka planı temizlediğimde bence çok kötü duruyor ürünler yani çok yapay duruyor.
Örnek verecek olursam
- Arka planın beyaz çıkması için ışıkları sonuna kadar açıyorum fon beyaz ama ürün patlıyor ışıkla

- Ürünün rengine göre kıstığımda ise fon gri mavi yada mor çıkıyor.

Arkadaşlar usta değilim ama bu ürünleri çekmem şart lütfen bana yardımcı olun. Bu işlere girmek istemezdim ama napiyim mecbur kaldım.

Tarih: 6 Nisan 2016, 14:27 - İp: 88.***.**1.245
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

gümüş takılar parlak olduğu için beyaz fonu daha fazla açamıyorsunuz. herşeye rağmen olmuyorsa ürünleri dekupe yapıp arka fonu çıkartabilirsiniz..

ama normalde parlak objeye siyah fon kullansanız objeleriniz daha ön plana çıkmaz mı?

 

Tarih: 6 Nisan 2016, 14:32 - İp: 85.***.**1.207
bayrambas
bayrambas (üye)
İstanbul / Amatör

Haklısınız fakat siyah fonu da patron istemiyor beyaz olmasını istiyor fonun. Dekupe yapmak yapay gösteriyor ürünü. Şu mavilik olayına ne diyorsunuz peki?

 

Tarih: 6 Nisan 2016, 14:44 - İp: 88.***.**1.245
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

yani görmeden bişey diyemem kullandığınız fotoğraf işleme programında seçimli renkler vardır oradan ilgili rengi kısabilirsiniz, dodge ve burn ile beyazlatabilirsiniz..

uzaktan yardım zor sizin ne kadar photoshop bildiğinize de bağlı bu işler..

metaller parlak zemin de parlaksa çekimde bunu çözmek kolay değil. pozlama ölçümünü noktasal yaparsanız az biraz koyu olan ürüne göre ölçüm yapıp arka planı bir miktar açabilirsiniz..

 

Tarih: 6 Nisan 2016, 15:26 - İp: 85.***.**1.207
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Kursa falan gitmis egitim almissiniz muhtemelen gozden kacirmamissinizdir yapmissinizdir ama ben yinede sorayim WB (white balance )ayarinizi cekim yaptiginiz isik ayari ve zemin icin cekim yaptiginiz sartlarda yaptinizmi, anlattiguniz sorun beyaz dengesi sorunu, eger bunu makinede yapmadiysaniz lutfen yapin..... dekupe yapmak icin fotoshopta fakli teknikler vardir yanlis teknikler kullanirsaniz yapay kalabilir.... dekupe tekniklerini arastirin ogrenin eger beyaz dengesi cozum olmuyorsa.... birde zemin rengi bozuk cikiyorsa alttan aydinlatma yapiyormusunuz.... birde zemin ve arka fonda ne kullaniyorsunuz bu tip cekimler icin beya pleksi glas zemin pleksi glas isik kutulari daha iyi sonuc veriyor....


#buzlucam' tarafından 07.04.2016 11:38:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Nisan 2016, 11:30 - İp: 5.***.**5.185
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Su sayfayada bir bakin fikir verir size,http://www.tabletopstudio.com/HowTo_page.html

 

Tarih: 7 Nisan 2016, 11:52 - İp: 5.***.**5.185
bayrambas
bayrambas (üye)
İstanbul / Amatör

White balance ayarını tabiki yapıyorum ışık ayarını değiştirdikçe de değiştiriyorum yani 400w üç tane paraflaş için 6000 in altında kalmamaya çalışıyorum. Şu konuda haklısınız ben photoshopu işimi görecek kadar ufak kusurları giderecek kadar öğrendim retouch videolarına bakıyorum adamlar çok çok iyi dekupe yapıp gölge ve yansıtma efektiyle çok başarılı işler çıkartıyor. Kendimi bu konuda geliştirmeye çalışacağım ve dekupe edilmiş fotoğraflarla çalışacağım.
Birde çekimi, stilllife masanın üzerine ışık çadırını koydum onun içinde çekiyorum ışıklarımın biri çadırın altına gelecek şekile diğer ikiside çadırın yanlarında konumlu.

 

Tarih: 7 Nisan 2016, 12:20 - İp: 88.***.**9.229
  • 1