Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğrafa Çerçeve Ve Yazı Eklemek
merhaba. hamsiköy abimizin isteği üzerine kısaca şu işi anlatayım. fotoğrafı photoshop'da açtıktan sonra istediğiniz düzenlemeleri yapıp bitirin ilk önce.daha sonra layers tablosunda (varsa) background isimli layer üzerine çift tıklayın. okey tuşuna basın. bu yolla layer'ın kilidini kaldırmış oluyoruz. bu kilidi kaldırmadığımızda çerçeve üzerinde oynama yapmak zor oluyor. sonra image menüsünden canvas size'a tıklayın. oradan relative seçeneği işaretli olsun. şimdi fotoğrafı enine ve boyuna ne kadar büyüteceğinize karar verin. bunu deneme yanılma yoluyla seçebilirsiniz. fotoğrafın ne tarafa doğru büyütüleceğini de orada aşağıdaki karelerden seçebilirsiniz. okey tuşuna bastığınızda sizin istediğiniz ölcü veya oranda büyütülmüş olacak fotoğrafınız.
/ben genelde 10 percent kullanıyorum (%10)/
sonra yine layers tablosundan new layer tuşuyla yeni bir layer oluşturun. bunu en alta sürükleyin. renk skalasından renginizi seçtikten sonra paint bucket tool[g tuşu] layerınızı boyayın. layer tablosundan daha önce düzenlediğimiz fotoğrafın olduğu layer'ın küçük resmi üzerine çift tıklayın, oradan bir pencere açılacak. burada en altta stroke diye bir seçenek var. o seçeneğin üzerine tıklayın, çerçeve eklenecek fotoğrafınıza. seçeneklerden boyutunu rengini ayarlayabilirsiniz.
şimdi çerçevemiz de bitmiş oldu.
text tool[t tuşu] ile yazıyı yazmak istediğiniz yere tıklayın. yazınızı yazın, options çubuğundan fontu boyutu keyfinize göre seçin. sonra move tool[v tuşu] ile dilediğiniz gibi hareket ettirip yerleştirebilirsiniz. eğer istediğiniz boyutta font boyutu bulamadıysanız ctrl+t (edit -> free transform) ile yazınızı boyutlandırabilirsiniz.
yazıyı da ekledik mi? evet bitti..
şimdi file save for web veya save as seçenekleriyle kaydedebilirsiniz.
geçmiş olsun
sevgili sdtyrdkn, teşekkürler sonunda ben de fotoğraflarımı çerçeveleyebileceğim....
Photoshopla bu iş karmaşık ve zahmetli görünüyor. Şahsen ben çok basit ve kolay olarak uygulanabilen ve ücretsiz olarak edinilebilen Photo Filtre programını kullanıyorum, image>outside frame dedikten sonra çerçevenizi istediğiniz kalınlıkta, istediğiniz renkte ekleyebilitsiniz. Ayrıca yine image>text sekmesinden istediğiniz renkte, gölgeli, tercihinize göre yazıyı da kolayca ekleyebilirsiniz. Ben çok memnunum, tavsiye ederim.
Saygılarımla..
evet hayli karışık bir yol. devamlı kullanmayanlar zorlanabilir. ek programlar daha iyi iş görebilir.
tşkler mrtgkce.
link de paylaşırsan süper olur.
photo filtre link:
http://www.inndir.com/program.php?id=23034
Dediğiniz ek programı bilmiyorum fakat yine de en güzel işlerin photoshopla çıkacağına inanıyorum.Hayır yanlışsam söyleyin :D
Bende ps den yanayım.
Güzel döküman olmuş.
Tşk.
tesekkurler ama Photo Filtre programı gercekten tam acemilere göre cok kolay...
Konu biteli bayagı omus ama benım ilğimi çektiği için bakmak istediğim belkı baskalarınıda ilgisini çekebilirdiye düşündüm Photo Filitre programının linki ölü indirebilinecek yeni link :
http://www.teknomobil.org/grafik-resim/221-photofiltre-studio-v922-turkce-full.html
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
015512 Eki. 2024, 01:03
prodersler -
Premiere Pro Yukarıya Kayan Yazı Kapanış Jenerik Yazısı
05 Eyl. 2024, 22:54 prodersler
016905 Eyl. 2024, 22:55
prodersler -
Premiere Pro Yukarıya Kayan Yazı Kapanış Jenerik Yazısı
15 Ağu. 2024, 16:23 prodersler
024815 Ağu. 2024, 16:23
prodersler -
-
Referans Fotoğrafı İle Fotoğraftaki Yazıyı Silme
23 Ağu. 2022, 01:38 rjhtzdmr
0116923 Ağu. 2022, 01:38
rjhtzdmr -
Vegas Pro 17 Videoya Yukarıya Kayan Yazı Nasıl Yaz
02 Nis. 2022, 23:01 prodersler
0133902 Nis. 2022, 23:02
prodersler -
Photoshop'ta Fotoğrafa Kenarlık Yapma Çerçeve Ekle
27 Eki. 2021, 13:17 prodersler
0249127 Eki. 2021, 13:18
prodersler -
Klavyede Şapkalı Harfler Nasıl Yazılır, Şapkalı Ha
23 Eki. 2021, 16:21 prodersler
0132723 Eki. 2021, 16:22
prodersler -
Fotograf Kağıtında Baskıda Beyazın Sarı Renk Çıkaması ?
05 Haz. 2021, 16:11 hakansuna
1189007 Haz. 2021, 13:20
mavi1976 -