Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğraf Stüdyosu Açmak İstiyorum....
arkadaşlar merhaba;
ilgililere bir sorum olacaktı!!!ben fotoğraf stüdyosu açmak istiyorum.güzel sanatlar grafik bölümü mezunuyum.yani fotoğraf bölümü mezunu değilim.bu sebeptendir ki grafik lisans mezunu olsam bile(ki fotoğrafi dersi aldık)stüdyo açma yetkim olur mu?
şimdiden teşekkürler
Merhabalar,Bemtl isili arkadasimiz studyo acmak, mezun oldugu okulun studyo acip acamayacagina yeterli icin olup olmadigini sormus, vermis oldugu cevaplar soruyla hic alakali cevaplar degil ve insanlarin heveslerini kursaklarinda birakan cevaplar olmus.Tavsiye yerine sorunun cevabini verseydiniz arkadasimiz icin daha aydinlatici olurdu herhalde?
#Toman' tarafından 07.07.2009 17:26:03 tarihinde düzenlendi.
arkadaşım,
meslekten arkadaşların çok dertli olduğu anlaşıldı galiba cevaplarından!
stüdyo fotoğrafçılığı için çok zor bir dönem...sadece fotoğrafçılığı değil işletmeciliği de iyi becermek gerekiyor...
eline dijital fotoğraf makinası (ve hatta cep telefonu) alan fotoğrafçı oldu...hele de DSLR alacak parası olanlar profesyonel oldu...çektikleri fotoğrafa benzemese de yıllarca emek veren, bu iş için yatırım yapmış insanların ekmeğine mani oluyorlar...meslekteki arkadaşların önemli sorunlarından biri de bu..
bildiğim kadarıyla" ben stüdyo açacağım" diyen sermayeyi koyup açıyor dükkanını...ancak işi ne kadar biliyorsunuz ve bölgenin sizin işinize de yetecek potansiyeli var mı?
meslek odalarının ne işe yaradığını ben henüz anlayamadım...mesleğin standartlarını, işyeri açabilme koşullarını belirleyemedikten, üyelerinin haklarını koruyamadıktan, haksız rekabeti ve 'merdiven altını' engelleyemedikten sonra..
şimdi biri dese ki "ben okulda Photoshop dersi almıştım biraz biliyorum galiba, reklam ajansı kuracam" dese ne dersiniz?
galiba kararlısınız...kolay gelsin...
fotoğraf öğrenme ve bilgi ihtiyacı duyarsanız şehriniz Balıkesir'de derneğimiz var, görüşmenizi öneririm.
Basaf- Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği
Dumlupınar mhl. Ulus sokak no.3 10100 BALIKESİR
0266 249 11 49
bu konuda @sahindrc ye katılıyorum
aramızda bakkaldan,manavdan,sıvacıdan boyacıdan v.s..... gelipde eline makina , pc birkaç sandelye birde masa alıp aramıza katılanlar varya !!!! HIH işte birtek sen ekiktin be birader . sende gel sende aç tam olsun artık . bizde seni bekliyodukneredesin diye !
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -