Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğraf Stüdyolarındaki Fiyatlar
Fotoğraf stüdyolarındaki fiyatlar ne olmalı
6vsk 9 ytl --12 vsk 13 ytl
10*15 30krş banyo 3 ytl
dijital baskı ort 40 krş(sayıya göre )
gelin pozları 10poz 2şer dijital
30*40 büyütme ve ceceve, albüm 150ytl ile 200ytl arası
bu fiyatlar kaliteli uygulamalar için se azmı cok mu normalmi (dijital baskı makinalı bir std için )
ilerde bu fiyatlar daha aşagı düşermi fotoğrafcı sayısı azalırmı artarmı.ne olcak bu mesleğin hali ben bu fiyatlarla anca geciniyorum geçmişte tassarruf edip yatırım yaparken gelecekte eskiyen teknolojimi nasıl yenileyeceğim 2002 den beri bu durum böyle
arkadaşlar başka yerlere yazdım buraya yazmayacam ama piknik teklifim geçerli Allah hepimize sabır versin
çok kaliteli fotoğraf yapın müşteriyede fazla fiyat çekin yani 10 poz yapacağına 5 poz yap şaheser yap müşterindende istediğin parayı al sizin 150 ytl dediğiniz albümü ben 25x30 10 poz + 1 tanede 30x40 hediye 350 ytl ye yapıyorum 10 gündende önce vermiyorum müşterilerimde sıraya geçiyor kaliteyi yapın ayrılın bakın mesela mert albüm den özel yapım deri ahşap karışımı albüm kullanıyorum sırf albümü satsam 70 milyon eder yani unutmayın müşterilerimiz ömür boyu saklayacak bu fotoğrafları sivasta 150 ytl ye çekiyor millet albümü yanında 2 şer 15x21 4 poz dan 18x 24 2 pozdanda 30x40 veren var ama benim müşterim gene bana geliyor çümkü kaliteyi ön planda tutuyorun bi deneyin belki tutar sizedede çünkü müşteriler bilinçlendi öğerendi bu işi yana döne kalite arıyorlar bırakın ucuz arayan gitsin ucuz yapana o 10 tane yapar sen 5 tane kafan rahat olur hiçteyse (ayrıca stcolor arkadaşa katılıyorum boş verin hadi mangal yapalım bide rakı açarız dünyanın işi bitermi be bizi rakı paklar iflah )
bu arada mert albüme bir bakın mükemmel çalışmalar var işlerim ikiye katladı yurt dışına ihraç ediyorlar linki vereyim bakın mert albüm link
arkadaş fiyatlar hep aynı ama sen yine vesikalıkta iyisin
biz de 6 adet 5 ytl 12 adet 9 ytl
hep aynı sorun var
zam yapamıyoruz tıkandık
sonumuzu allah hayır etsin
GENEL OLARAK KONUŞUYORUM MAKİNASI OLAN ARKADAŞLARIN YÜZDE YETMİŞİ NEYE HİKMETSE MAKİNASI OLMYANLARI BATIRMAYA ÇALIŞIYO.HERKESİN NASİBİNİ CENABI ALLAH VERİR AMA O MESLEKTAŞLARIMIZ NEDENSE AZ İŞLE ÇOK PARA KAZANMAYA HİÇ NİYETLERİ YOK KAFA BASMIYO BENCE.SADECE MÜŞTERİYE HAMBALLIK YAPIYORUZ.UCUZ ÇALIŞNCA MÜŞTERİYE TAVRIMIZ BİLE DEĞİŞİYOR,NERDEYSE DÖVECEĞİZ YANİYOK ŞURDA ŞU FİYAT VESİKALILĞIN YANINDA BÜYÜK VERİYORMUSUNUZ YOM ŞU FİYAT OLMAZMI.İNSANDA YAPTIĞI İŞE KARŞIN VE DİĞER MESLEKTAŞLARINA KARŞI BİRAZ SAYGISI OLMASI LAZIM.BİZİM BURDA GENELLİKLE YAZIN AVRUPALILAR ÇOK GELİR.ADAMLARIN ORDA FOTOĞRAFA NEKADAR ÖDEDİKLERİNİ BİLİYORUZ EN AZ 600 VEYA 750 EURO ÖDÜYO BURDA 200 YTLY VERMEYE KORKUYORKAR PAZARLIK EDİYORLAR.HERKES KENDİ ÇAPINDA UYANIK GEZİNİYOR VALLAA.EMEKLERİMİZE YAZIK OLUYO ARKADAŞLAR
değerli meslektaşım.aslında mesleğimizin önemli sorununu dile getirmişsin.ancak sorun tek boyutlu değil,dikkat ederseniz birçok meskektaşımız uyguladıkları fiyatları belirtmişler bu fiyatların yeterli olmadığını bildikleri halde kendileri uygulamaktadır.bunun en önemli nedenlerinden biri meslektaşlarımızın yan yana stüdyo açması iki veya üç işletmenin birbirinden müşteri kapma yarışının sonucu olarak görüyorum.bu bağlamda kazanç sağlayamayan işletme kendini yenileyemez,verğisini ödeyemez,kendini yenileyemediği için kaliteli hizmet veremez,mesleğinide bu hallere düşürür.size farklı ama ilginç bir örnek, işsiz ulup elinizde bir arabanız ve ehliyetiniz olsun belediyeye ve trafik'e taksicilik yapmak için başvurun bakalım ruhsat alabilecekmisiniz.bu kotadan dolayı buğün izmirde taxi plakası araba hariç ikiyüzelli üçyüz milyar.sayğılarımla tüm meslektaşlarıma selamlar.r.gulec
Arkadaşlar fiyat listesi alıyoruz ama fiyat listesine uymayan arkadaşlar var fiyatı kırıyorlar e mecburen bizde kırmak zorunda kalıyoruz bence buna bi care bulmak lazım
BİZ B.EVLER OLARAK BİR FİYAT LİSTESİ HAZIRLADIK 04.04.2006 DAĞITILACAK UCUZ ÇALIŞIPTA MİLLETİN HAMMALLIĞINI YAPMAK İSTEYAN ARKADAŞLARIN YOLU AÇIK OLSUN VEYA ŞÖYLE DİYEYİM DÜKKANLARI KAPATIN LİMON SATIN LİMON DAHA PAHALI YA ORTALIĞI KARIŞTIRMAYIN YADA UYUN HER BÖLGEDE 2-3 FOTOĞRAFÇI BİLEŞEREK İSFONUN HAZIRLADIĞI FİYAT LİSTESİNE UYGUN FİYAT ÇIKARTTIMMI BU İŞ ÇÖZÜLÜR KABUL ETMEYENLERE BELLİ UYGULAMALAR YAPILACAK DENDİMMİ BAKALIM NELER OLUYOR MESELA LABORATUARLAR UCUZ ÇALIŞANLARIN İŞLERİNİ BASMAYACAK MAKİNASI VARSADA İSFOYA ŞİKAYET EDİLECEK ARKADAŞLAR BU İŞİ ÇÖZERSEK KENDİ ARAMIZDA ÇÖZERİZ NİYE İNSANLAR BENİM EKMEĞİMLE OYNASINKİ İŞİNİ İYİ TEMİZ YAPAN AYAKTA KALIR DİĞERLERİNİ BİLEMEM VEYA İŞİNE KALİTESİNE GÜVENMEYE GÖZ NURUNU ÖNEMSEMEUYEN SADECE KART MALİYETİNİ HESAPLAYIPTA FİYAT KOYAN ARKADAŞLAR BİRAZ DAHA DÜŞÜNSÜNLER FOTOĞRAFÇILIK MESLEĞİNİ NERELERE DÜŞÜRDÜLER AYAKLAR ALTINA BE AYAKLAR ALTINA DAHA FAZLA YAZARSAM KÖTÜ YERLER GİDECEK HERKES OTURUP DÜŞÜNSÜN
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203421 Şub. 2025, 11:34
emre11 -