mveysel
mveysel (üye)
Adana / Profesyonel Fotoğrafçı

Dükkan İçin Tavsiye Verebilecek?

ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 1 YIL FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ ALDIM. ASLINDA NİYETİM FOTOĞRAFÇI DÜKKANI AÇMAK DEĞİLDİ AMA MALUM İŞ YOK GÜÇ YOK OTURMAKLA DA OLMUYOR BU YÜZDEN BÖYLE BİR KARARA VARDIM. BU KONUDA TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.. FOTOĞRAF MAKİNAM VAR ÇOK ŞÜKÜR.. ANCAK NE MARKA VE MODEL BASKI MAKİNASI ALMALIYIM? İYİ BİR RÜTUŞ PROGRAMI OLARAK HANGİ PROGRAMI VEYA EKLENTİYİ TAVİSYE EDERSİNİZ. MÜMKÜNSE İNDİRME ADRESİNİ DE MESAJ OLARAK YOLLARSANIZ SEVİNİRİM. ÇOK RÜTUŞ PROGRAMI İNDİRDİM Kİ BİRÇOĞUNUDA BURDAKİ FORUMDAN İNDİRİP KURDUM ANCAK TAM OLARAK FAYDALANAMADIM. BU KONUDA EN İYİSİ HANGİSİDİR SİZCE? STÜDYO FLAŞI İÇİN HANGİ MARKAYI TAVSİYE EDERSİNİZ? ORTALAMA BİR FOTOĞRAFÇI VE PHOTOSHOPÇU ÜCRETİ NE KADAR? DÜKKANDA SÜREKLİ DURMAYABİLİRİM BU YÜZDEN ELEMANA DA İHTİYACIM OLACAK. ŞİMDİLİK BU HUSUSLARDA YARDIMINIZI ESİRGEMEZSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM.. GÖRÜŞMEK ÜZERE ARKADAŞLAR..

Tarih: 15 Eylül 2008, 18:44 - İp: 85.***.**8.212
mveysel
mveysel (üye)
Adana / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşlar yok mu taviyede bulunabilecek?

 

Tarih: 17 Eylül 2008, 23:29 - İp: 78.***.**3.140
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

veysel,
fotoğrafçılık öyle okul bitirmekle olmaz...git bir ustanın yanında çalış.. önce mesleği sonra da esnaflığı öğrenmen gerekiyor...esnaflık deyip geçme en az meslek kadar önemlidir esnaflığı da bilmek..paranı boşa harcama...

 

Tarih: 18 Eylül 2008, 03:36 - İp: 88.***.**9.22
bazza29
bazza29 (üye)
Gümüşhane / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ben anlamıyorum Bu İŞ insanlar ne kadar basit geliyor yahu.
Bakkal açar gibi sanat dükkanı açmaya kalkıyor. Bakkal bile açsan tam anlamıyla işi öğrenmen için yıllarını vermen gerek.
Sen galiba fotoğrafçılığı photoshop tan ibaret sanıyorsun. Bikere o program işin süslemesidir yani en son noktasıdır işte esas olan sotoğrafı iyi pozlayabilmektir, iyi bir beyaz dengesi ayarı iyi bir ışık açısı, yeteri miktarda ışık. ondan sonra süslemek itersen photoshop ta veya başka bir resim işleme programında süslersin. Haa işin birde şu boyutu var Eleman çalıştırıcam diyorsun ''Bizim memlekette bi deyim vardır El Elin Eşşeğini Türkü Söyleyerek Ararmış'' Hadi şimdi git dükkan aç SELAMETLE

 

Tarih: 18 Eylül 2008, 10:02 - İp: 88.***.**8.183
mveysel
mveysel (üye)
Adana / Profesyonel Fotoğrafçı

nazir kardeşim ben 4 yıllık fakülte mezunu adamların aldığı eğitimi aldım hızlandıırılmış olarak.. yani öyle azımsanacak küçümsenecek birşey değil.. önceki yıl birkaç firmanın reklam ve katalog çekimlerini ben yaptım.. hee sana göre bunlar azsa bilemem.. sizler stüdyocunuz diye sizden bilgi ve tavsiye almak istedim sadece.. yani ustamsınız diye.. bence sevinmeniz lazımdı, hoşgeldin aramıza bu mesleğe yeni birini kazandırdık demeniz lazımdı yani en azından ben öyle derdim.. eleman işine gelince evet ihtiyacım var çünkü ben tekrar reklam çekimlerine ağırlık vermeyi düşünüyorum doğal olarak pek dükkanda olmayacağım.. tek neden bu.. hem sence bu kötü birşey mi sence? yani 2-3 kişide olsa onlara hakları olan maaşlarını vermek, onların geçinmesini sağlamak suç mu sence? neyse ne diyebilirim genede söylediklerine saygı duyuyorum.. belki kendine göre sende haklısındır..

 

Tarih: 19 Eylül 2008, 00:30 - İp: 78.***.**4.138
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Açamazsın diyen kim yaw?
bence gözünü korkutma.
Kendine güveniyorsan yasal prosedurleri tamamlarsan yeterli miktar paran varsa açabilirsin.
İlk olarak fotoğrafçıda neler kullanılıyor onları bilmen gerekiyor. Bilmezsen kafana göre alırsan kazık yeme yada yanlış ürün alman söz konusu olur.
Sonra bunları kullanmasını bilmen gerekiyor.

kiminin parası fazla yoktur. Kendine göre ufak bir studyo açar. fazla büyük değildir. yanyana 2 gelin damatı almaz büyüklüğü.
bir dslr bir 10x15 yada yukarı boyutlar için baskı makinesi
ışık kaynağı
pc
lisanslı yazılım
poz pil çerçeve vs.
temel şeyleri barındırır ilk başta.
Kimininde parası fazladır. herşeyin iyisi olsun ister gider alır en iyisini herşeyin. (KEŞKE BENDE YAPABİLSEM)
Zaten işyaptığın herkesten öyle yada böyle zamanla öğrenirsin diğer şeyleri.
dediğim gibi kişiye göre değişir.
eğer bende para gani dersen.
studyonun boyutu (buna bağlı ışık lens seçimi)
baskı makinanın boyutu
fotoğraf makinenin markası + lensi iyisinden olur.
rahat çalışırsın.

Ustanın yanında çalış diye denmeside, tecrübelerinden faydalanman içindir. birebir görüyorsun herşeyi. ne gerekli ne ihtiyaç ne fazlalık. yerinde inceliyorsun. etki tepki olayı.
yok yaş ilerlediyse ustayla falan uğraşamam dersen ne yapman gerektiğini iyice araştır öyle yap. yoksa ya kazık yersin yada boşa para harcarsın yada en kötüsü rezil olailirsin.

burada anlatamayacağım kadar detayı çoktur bu işin. İnşallah mekanını açarsında ne demek istediğimizi anlarsın.
Farkındaysan esnaflık diye bişey demedim. O kısma hiç gelmeyelim.


akiner.com.tr gibi bu sitede bulabileceğin adresler sana bilgi sağlayabilir.

 

Tarih: 20 Eylül 2008, 03:39 - İp: 88.***.**0.63
mveysel
mveysel (üye)
Adana / Profesyonel Fotoğrafçı

remi kardeşim çok teşekkürler bilgilerin için.. herkesin dediğine kulak veriyorum çünkü bu işte benden çok eskisiniz.. bu yüzden burda böyle bir başlık açtım.. dediğim konularda başka fikri olan var mı? her türlü fikre açığım arkadaşlar.. herkese hayırlı işler ve bol kazançlar..

 

Tarih: 20 Eylül 2008, 10:50 - İp: 78.***.**7.134
bazza29
bazza29 (üye)
Gümüşhane / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sevgili kardeşim sen beni yanlış anladın galiba ben sana dükkan açma dededimki bu iş zor diyorum. Çekim için ayrı usata hazırlama ve basım için ayrı usta Müşteriye hitab etmek için ayrı bir usta serek müşteriye hitab en büyük ustalıktır. İş yeri sahibinin bu üçlemeyi tamamlaması gerek Para kazanmak için bu şarttır Dünyada hiç bir işçi üçünü birden yapmaz yapamaz. Sonra bu işte zarar edersen hiçbitr sektöre benzemez. Taksici olsan taksiyi satar paçayı kurtarırsın. Bu işte 20 000 e kurduğun tezgahı 5 000 ne satarsın. Bu sadece dostçe bir uyarı.
Tavsiyelerime gelince
500 watlık en az iki tane parafilaş şart, markası önemli değil. Önemli derler ama kesinlikle değil. İyi bir beyaz dengesi yapınca hepsi aynı
en az 350 vwat lık saç ışığı dediğimiz tepe flaş
Bunları rahat kullanman için ray sistemi
Fotoğraf makinası : Sütüdyoda en iyi sonucu veren Canon marka . slrd en az 6 - 7 ve daaha üstü olabilir. Dış çekimlerde Nicon tavsiye ederim.
Baskı için ise 300 dpı nın üstünde olan herhangibir termal olabilir. Bunu alırken dikkat edeceğin en önemli husus toz merdaneleridir oda shinko nun makinalarını pek iyi demiyorlar diğerleri fena değil. Paran varsa noritsu minilab al derim.
Ben yine söylüyorum Hele hele dükanda dumayacaksan hiç bulaşma bumişin sadece giriş kapısı bardır çıkış kapısı yoktur duvardan atlaman gerekebilir. Saygılar Kolay gelsin

 

Tarih: 21 Eylül 2008, 00:18 - İp: 88.***.**0.15
balci_bey
balci_bey (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba veysel kardeşim seni cesaretinden ötürü tebrik ederim cesaret olmadan hiç bir işe kalkışamayız ve olduğumuz yerde sayıklarız ben senin kararına saygı duyuyorum...
Bende bu işte pek ileri sayılmam ancak belli bir süre marmariste otel fotoğrafçılığı yaptım kendimi photoshopta kısa süre içersinde ilerlettim ve şimdi sezon sonu geldi ve herkes teslim bayrağını çekip iş yerlerine bir bir kilitlerini vurup geri dönmeye başladı eee halde böyle olunca bize yol göründü bu yüzden önüme çıkabilecek güzel iş fırsatlarını değerlendirebilirim ve kalıcı işlere bakabilirim sürekli iş gibisi yoktur.
Eğer istersen sana fotoğrafçı ve photoshopçu ücret ve maaşları hakkında yardımcı olabilirim...Tekrar kolay gelsin sana...

 

Tarih: 2 Ekim 2008, 01:20 - İp: 88.***.**4.37
uguracar
uguracar (üye)
Gaziantep / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba veysel formu 15.09.2008 tarihinde açmışsın. umarım yanılmıyorumdur.
stüdyo kurdunmu bilmiyorum yada bununla ilgili materyaller aldın mı onuda bilmiyorum.
ancak ben gaziantep'teyim. adana çok uzak sayılmayacak bir mesafede.
dilersen beni ziyaret ederek meslekle ilgili neler yapabilecegin husunda yardımcı olmaya çalışırım. özelime msn adresini bırakırsan irtibata geçeriz.
tüm meslektaşlarım gibi bende oldukça zor bir yola girdigini söylemeden geçemeyeceğim.
sana bol şanslar...

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 15:10 - İp: 81.***.**8.118
mhmttsksn
mhmttsksn (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kardeş eğer sen bunları bilmiyor isen, aldığın eğitimin faydası olmamış. Ve de sen bu işi bildiğini sanıyorsun ama bilmiyorsun.

Bilmeden yapmaya çalışacağın işte hem kendine çok zarar verirsin hemde yapacağın mesleğe zarar verirsin. Gel sen ne meslek çalışanlarına zarar ver, nede kendine . Vazgeç bu sevdadan. Bu meslek ordan, buradan, kulaktan dolma bilgilerle, internet forumlarıyla öğrenilmez...

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 17:00 - İp: 88.***.**9.104