fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

2012’de Yeni Fotoğraf Stüdyosu

Öncelikle herkese merhaba.Arkadaşlar bildiğimiz gibi fotoğrafçılık son dönemlerde epey geriledi, özellikle stüdyo fotoğrafçılığı...
Bulunduğum ilçede 2 fotoğrafçı var ve ben de stüdyo açmayı düşünüyorum.Kaba taslak maliyetini falan hesapladım durumları değerlendirdim fakat kafamda yine de şu soru var; "fotoğrafçılık nereye kadar gider kaç sene daha iş yapar veya biter mi?"
Şuan bir fotoğraf stüdyosu açmak ne kadar mantıklı olur?
Not:Bulunduğum ilçede kendimce bir çevrem var

Yorumlarınızı bekliyorum...

Tarih: 7 Ekim 2011, 23:38 - İp: 94.***.**2.40
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Şuan bir fotoğraf stüdyosu açmak ne kadar mantıklı olur?
bu soruyu gerçekten içinizden gelerek soruyorsanız bence hiç bu işlere girişmeyin derim.

 

Tarih: 8 Ekim 2011, 01:08 - İp: 78.***.**0.209
fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

remi5861 cevabınız için teşekkür ederim.Evet içimden gelerek sordum ve gerçekten kafam karışık çünkü okuduğum ünv.(2 yıllık) bu sene bitiyor.Okuduğum bölüm istemeyerek geldiğim bir bölüm olduğu için güzel sanatlar fakültesi fotoğraf bölümünü okumak düşünüyorum ama gel gör ki bunun için de kafamdaki soru yine aynı.Benim için 2 seçenek duruyor gibi.Stüdyo veya Güzel Sanatlar Fotoğraf bölümü.Sizce ikisinin de benim yaşımdaki birine ne vadedebilir geleceğim için faydalı olur.

Şunu da bildirmek isterim ki ben fotoğrafı, fotoğrafçılığı yürekten sevcen bir insanım ve çocukluğumdan beri fotoğrafla ilgileniyorum ama derler ya aşk karın doyurmuyor benimki de o mesele.İnsan ne kadar çok sevse de fotoğrafı bir yerde gelecek kaygısı yaşıyor.Bunun için değerli yorumlarınıza ihtiyacım var

 

Tarih: 8 Ekim 2011, 01:40 - İp: 94.***.**2.40
fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Toplam 78 kişi konuya bakmış ama sadece "remi5861" cevap yazmış.
"2012'de Yeni Fotoğraf Stüdyosu" insanlşar bu başlığı görünce bilgi edinecekleri bir konu sandılar galiba ve konuya baktılşar ama içeriğe bakınca bilgi paylaşım söz konusu olunca neden bu kadar azimli değiller.İşte böyle bir toplumuz; başkalarının bilgi paylaşmasını isteriz.Bilgiyi edindikten sonra karşılığında bir teşekkür etmeden gideriz ama başkalarına faydalı olmak için iki kelimeyi çok görürüz.Yazık...

"remi5861" yazmış olduğun cevap için çok teşekkür ederim.

 

Tarih: 8 Ekim 2011, 17:42 - İp: 94.***.**2.40
fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben mejası yazana kadar 4 kişi daha bakmış konuya ama...

 

Tarih: 8 Ekim 2011, 17:43 - İp: 94.***.**2.40
bfurkan
bfurkan (üye)
Kocaeli / Meraklı

Sizin konuya vermiş olduğunuz başlık konunun içeriğiyle tam olarak örtüşmüyor. Yani bir soru işareti bile koysanız bence daha çok örtüşürdü. Ayrıca konuya bakan herkesin bu konuda bilgisi olmayabilir. Biraz sabırlı olursanız istediğiniz cevaplar gelir.


Öncelikle yaşadığınız yer nasıl bir yer. Bir kasaba veya köy mü? Yada ilçe falan mı? Yapacağınız şey herşeyden önce ticaret ve ticaretin kurallarını ne kadar biliyorsunuz? Yani iyi bir fotoğrafçı olmasanızda eğer iyi bir tüccarsanız müşteri çekersiniz. Ancak devamlılık ne olur orası bilinmez. Yaşadığım yerden örnek verirsem küçük bir ilçede yaşıyorum. İrili ufaklı bir sürü fotoğrafçı var burada. Dediğim gibi ticareti bilen ve gerçekten müşteriye hitap eden yerler burada hiç bir maddi sıkıntı yaşamıyor. Eğer sizde böyle bir stüdyo açarsanız belki o 2 fotoğrafçı kapatıp gidecekler. Açıcağınız yerden kazanıcağınız sizin yeteneğiniz ve bilginiz kadar olacaktır. İşin sadece fotoğraf çekme aşamasını yapabiliyorsanız size tavsiyem bu işe hiç girmeyin.

 

Tarih: 8 Ekim 2011, 18:30 - İp: 85.***.**9.142
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

İnsanlar yazmayınca neden kızıyorsunuz hiç anlamıyorum....

Bu siteyi sadece stüdyo fotoğrafçıları mı takip ediyor? Ben de girdim bu konuya ve sorduğunuz soru ile ilgili bir fikrim yok. O zaman yazmış olmak için yazmam daha saçma olmaz mı? Sonuçta bu işte tecrübeli birilerinden fikir istiyorsunuz değil mi? Ben stüdyo fotoğrafçısı değilim. Ne yazayım?

Bu 70 küsür kişi stüdyo fotoğrafçısı mı olmak zorunda?

İlla yorum mu istiyorsunuz? Buyrun: Fotoğraf stüdyosu açmayın.

İyi günler.

 

Tarih: 8 Ekim 2011, 19:20 - İp: 217.***.**1.153
fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Evet yazdığım başlığın sonuna bir soru işareti koysaydım daha iyi olurdu ve ben 70 kişinin de stüdyo fotoğrafçısı olduğunu iddia etmiyorum ki değildir de.Ama hiç değilse 70 den birkaçının yazacak birşeyleri vardır diye düşünüyorum.

sayın "bfurkan" yazdığım yazdığım yazıda bir ilçede olduğumu belirtmiştim.Gözünüzden kaçmış olmalı.İşin sadece fotoğraf çekme kısmını bilmiyorum.İşin içerisindeyim zaten.Yoksa bir makina 2 paraflaş ile stüdyo açılmayacağının farkındayım ve bu şekilde fotoğrafçı da olunmaz.

Benim sadece kaygılarım var.Sonuçta bu işe yatırım yapacağım ve fotoğrafçılığın günümüzdeki durumu gözler önünde.Bulunduğum ilçedeki fotoğraf işi nasıl diye soracak olursanız.İş iyi daha doğrusu 2 fotoğrafçıdan birinde çok iyi diğeri biraz yetersiz.Kendimce çevrem var ama dediğim gibi şuan ne kadar mantıklı olur stüdyo açmak o konuda kafam karışık.Yoksa işi yapma etme konusunda bir sıkıntı yok


 

Tarih: 8 Ekim 2011, 21:46 - İp: 94.***.**2.40
bfurkan
bfurkan (üye)
Kocaeli / Meraklı

Benimde demek istediğin eğer kaygınız varsa sizin daha iyi olmanız gerekiyor diğer stüdyolardan. Eğer siz her açıdan daha iyi bir yer kurarsanız müşterinin ister istemez size kaydığını göreceksiniz. Size küçük bir hatırlatma çevrenizdeki insanların çokluğu sizin işine yansımayabilir.

 

Tarih: 9 Ekim 2011, 01:31 - İp: 88.***.**5.224
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

acele etmeyin yauw

yazcam daha da düşünüyorum.. bide işlerim var elimde mecburen cevap yazmak aksıyor. yoksa yazmaya erindiğimden falan değil hani

aslında benim yorumlarımı takip etseniz bile ne tarafta olduğumu daha iyi anlardınız

 

Tarih: 9 Ekim 2011, 01:32 - İp: 88.***.**7.226
fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Az çok ikisinin de elindeki akipmanları bildiğim için alacağım makina ve paraflaşlar onlarınkinden daha üst seviye olacak.Hmm bir de şöyle birşey var. Adam yeni bir minilab almış(önceden başka yerde bastırtıyordu işlerini, şimdi ise kendi hallediyor).Ben minilab düünmüyorum belki ilerde olur ama onun dışındaki ekipmanlar iyi ekipmanlar olacak.Minilabın yerine iyi bir thermal almayı düşünüyorum.

 

Tarih: 9 Ekim 2011, 11:32 - İp: 94.***.**2.40