fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

2012'de Yeni Fotoğraf Stüdyosu

Öncelikle herkese merhaba.Arkadaşlar bildiğimiz gibi fotoğrafçılık son dönemlerde epey geriledi, özellikle stüdyo fotoğrafçılığı...
Bulunduğum ilçede 2 fotoğrafçı var ve ben de stüdyo açmayı düşünüyorum.Kaba taslak maliyetini falan hesapladım durumları değerlendirdim fakat kafamda yine de şu soru var; "fotoğrafçılık nereye kadar gider kaç sene daha iş yapar veya biter mi?"
Şuan bir fotoğraf stüdyosu açmak ne kadar mantıklı olur?
Not:Bulunduğum ilçede kendimce bir çevrem var

Yorumlarınızı bekliyorum...

Tarih: 7 Ekim 2011, 23:38 - İp: 94.***.**2.40
atilla61
atilla61 (üye)
İstanbul / Amatör

Profosyonel fotoğrafçı değilim ama az çok ticaret yaptım, bende iki çift laf etmek isterim.
Düşünüyorumda ben hayatımda kaç kere fotoğrafçıya gittim.47 yaşındayım heralde 10 dan fazla gitmemişimdir.Bunların 6 sı diyelim okul pasaport vs için vesikalık fotoğraf.Geri kalanıda eski filmli bir makinada çektiğim filmleri tab ettirmek için.Birde düğün fotoğrafları.Yani söyleyeceğim öyle vesikalıkla falan olmaz bu işler.Heleki teknoloji çağında yaşıyoruz herkeste iyi kötü dijital makina var ve kimse tab ettirmiyor pc ortamında saklıyor veya paylaşıyor.Eğer bir düğün salonu veya buna benzer otel restoran vs bağlantınız olmazsa bu işten ekmek yemeniz biraz zor.

Pek umut verici olmadı ama ben böyle düşünüyorum.Bol şans

 

Tarih: 9 Ekim 2011, 22:14 - İp: 92.***.**5.2
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ben aslında size şunu demek istemiştim;

fotoğrafçılık "sadece fotoğraf çekeyim bunu basayım satayım" anlayışı değildir. bu sadece en temel şeydir. fakat işin gerçeği bundan uzaktır. ancak işin içindekiler bilebilir bazı şeyleri. neden bunlar?
kamera çekimi
albüm satış
pil satış
hafıza kartı satış
makina satış
fotoğraf temizlik malzemeleri satış
kamera kiralama
stüdyo kiralama
vs vs.

sadece bir internet sitesinde fotoğrafçılık ile ilgili nele alınıp satılıyor? bi baksanız.. yada bu forumda insanlar neler konuşuyor bir gözatsanız sekörün 5-10 senesini az çok görebilirsiniz.

yani, fotoğrafçılık bir sektördür. içinde fotoğraf çekmek, malzeme satışı, kiralaması vs gibi bir sürü envai çeşit şey vardır. bu alanlarıda sitenizde uygulayarak yada işyerinizde uygulayarak bulunduğunuz bölgede sektör lideri haline bile gelebilirsiniz. işte ozaman fotoğrafçılk sizin için bir yüzyıl daha ekmek getirir. yok ben sadece vesikalık çekcem vs gibi tarzda yaklaşırsanız ve geriye kalan bir sürü çeşit şeyi dışlarsanız sizin içn nihai son 5-10 sene sonradır..

sizin bakış açınızla ilgili birazda.

aslında daha çok şey var ama burda yazmak istemiyorum çok bilmişlik yapmak istemiyorum. keşin ilacı olsa başına sürermiş misali herşey lafta kolaydır bu işler yatırım ve uğraşı ister..






benden bukadar sevgili dostum..

 

Tarih: 10 Ekim 2011, 00:04 - İp: 78.***.**5.120
fototime72
fototime72 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim.özelikle "remi5861" çok teşekkür ederi,m yorumlarından dolayı.
İşle ilgili biraz daha detay vermem gerekiyorsa şöyle diyeyim.
Vesikalık+gelin damat+kamera çekimi(burdaki en iyi çekimci ben ve arkadaşım.Bu işe beraber girmeyi düşünüyoruz)+hatta yeni düğün salonu açılabilir ve salonu alırsak oranın çekimi+düğün organizasyon işi(organizede de tecrübemiz var)Durum bundan ibaret.İlkin satılır dijital makinalar bulundurmayı düşünmüyoruz.Ama aradan hemen biraz geçip sistemimiz biraz oturunca muhakkak bulundurmayı düşündüğümüz şeylerdir bunlar.

Tekrar teşekkür ederim

 

Tarih: 10 Ekim 2011, 01:59 - İp: 94.***.**2.40
fotoege
fotoege (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

yaşadığınız şehrin potassiyelini sizden iyi kimse bilemez . sanat olarak diğer fotoğrafçıların veremeyeceği kadar iyi işler verebilirseniz yada çok iyi bir studyo
(oradaki studyolardan) kurabilirseniz dükkan açın . fakat küçük bütçeyle idare
ederbi yer düşümüyorsanız işiniz biraz zor.

 

Tarih: 11 Ekim 2011, 10:38 - İp: 88.***.**3.143
roweger
roweger (üye)
Şanlıurfa / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam
Evet kımetlı arkadaşım çevrem var demışsın.
çevren her gün fotoğraf çekecek halı yok senın çevren oldugu kadar ötekı arkadaşlarında çevresı vardır mutlaka.Fotoğrafcılık nereye kadar gıder orası meçhul insanlar var oldukça oda devam eder fakat her gün kar hadi düşer iyibir stüdyocu olursan gelın damatlarda kazanırsın.
Veya sevdigin dal hangısıyse onu yaparsın. Gerisi sana kalmış arkadaşım.

 

Tarih: 13 Ekim 2011, 19:30 - İp: 188.***.**8.208
dogafoto_doga
dogafoto_doga (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

öncelikle selamlar olsun meslektaşım,konuya (2 fotoğrafçı var) diye başlaman beni üzdü aslında,sen eğer işin hakkını verebiliyorsan kazanırsın,gerçekten içinde bu mesleğe sevdalıysan,aç,işini sıkı takip et,müşteriyle güzel konuş,en önemlisi ise işi zamanında teslim et

 

Tarih: 28 Kasım 2011, 14:52 - İp: 88.***.**0.152
buyuk-altay
buyuk-altay (üye)
İzmir / Amatör

merhaba
'fototime72' hala bu siteye girip foruma bakıyor musunuz bilmiyorum ama umarım yorumumu okursunuz.

***Bende sizle hemen hemen aynı durumdayım
bende bu sene 2yıllık üni.ye başladım. ve açıkcası bende mesleğimi sevmiyorum.
aklımda hep fotoğrafçılık vardı ama hiç cesaret edemedim. ki zaten makinam yoktu mülakatlarda hiç bir şey yapamazdım.

üşenmedim burdaki bütün yorumları okudum! faydalı yorumlar var ('atilla61' remi5861' gibi.)

kararıızı merak ettim doğrusu ve eğitiminizide (2yıllık/güzel sanatlar) cevap yazarsanız sevinirim, iyi günler

 

Tarih: 1 Ocak 2012, 22:15 - İp: 81.***.**9.125
trdusseldorf
trdusseldorf (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Merhabalar FOTOTİME72, bulunduğunuz ilçede 2 fotoğrafçı var olduğunu yazmışsınız bu çok güzel arkadaşınızlada açmayı düşünüyorsunuz fotoğrafçılığın her dalında iyiyim diyede belirtmişsiniz.Eğer ilçenizdeki fotoğrafçı arkadaşlarla fiyat değil de kalitede hizmette yarışırsanız hem siz hemde stüdyonuzu ziyaret eden konuklarınız kazanır. ve en sonunda bu meslek ölürmü yada ne zaman ölür diye sormuşsunuz inanın bunları yaparssanız bu herkes için geçerli bence HERKEZ ÖLÜR AMA FOTOĞRAFÇILIK ZAANATI ÖLMEZ.... Saygılarımla şimdiden hayırlı olsun başarılar

 

Tarih: 3 Ocak 2012, 01:07 - İp: 89.***.**4.116
ebuhan
ebuhan (üye)
Aksaray / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kardeş bence Işıklı reklam tabela ajans işine gir . Ben fotgrafçıyım her sene bi fotografçı kapanıyr zaten . Bizim dükkanların yerine yenileri gelecek sende rekam işini ve tabela işlerini alırsın. Cahiller bitmedikçe ftograf işi biter sanat kısmına gelirse parasız sanat olur mu yaw? Maddi destek olmadan bi iş yürürmü arkadaşlar? Ben 28 yasındayım. Kendim İnşaatlarda çalısarak geldim bu günki mevkiye. Sanattan anlayıp deger veren mi? var Picosso bile öldükten sonra degerlendi, Bizde öldükten sonramı degerlenecegiz. Sen en iyisi reklam işine geç kardeşim, bu işten ekmek yemen zor.

 

Tarih: 15 Ocak 2012, 15:12 - İp: 109.***.**2.126