cemdogac
cemdogac (üye)
Sakarya / Amatör

Siyah Beyazda Belirgin Tonlar

Siyah beyaz çekmeyi seviyorum. Ama benim siyah beyazlarım beğendiğim fotoğraflardaki tonlamada olmuyor. birçok resimde ışık patlaması olmamasına karşın siyah alanlarla beyaz alanlar arasındaki ayrım çok keskin. Ben bunu sağlayamıyorum. Yakın portrelerde gördüğüm yüzü kirli gibi gösteren her kıvrımda gölgelendirmeyi fotoğrafa veren görünümü yakalayamıyorum.

1) Bunun için makinamın hangi ayarlarıyla oynamalıyım.?
2) iso ve pozlama ne şekilde olmalı?
3) photo edit programlarında ne gibi oynamalar yapmalıyım?

Umarım net anlatabilmişimdir.
cevaplar için şimdiden teşekkür.

Makina Canon 40d lens tamron 17/50 f2.8

Tarih: 18 Şubat 2011, 19:16 - İp: 78.***.**1.42
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Yanılmıyorsam şu şekilde portrelerden bahsediyorsunuz.

http://www.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&safe=off&biw=1280&bih=610&tbs=isch%3A1&sa=1&q=dragan+effect&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=

Bu şekilde fotoğrafları makinenizin ayarları ile elde etmenize olanak yok. Bunu ancak photoshop ile yapabilirsiniz. Bunu yapmanın yolunu anlatırım ama gerçekten uzun bir anlatım olur. Başlangıç için -Dragan Effect- şeklinde arama yapıp hazır plug-in ya da action'lardan yararlanabilirsiniz.

Hazır uygulamalar sıkınca, manuel olarak yapmayı anlatırım

Not: Bu uygulamayı yapmadan önce portre çekerken lensinizi 50mm odağa getirip, o odak uzunluğunda oldukça keskin olan f:5.6 değerini ayarlarsanız daha sonrasındaki keskinleştirme işlemi için yeteri kadar keskin bir malzeme sağlamış olursunuz.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 18 Şubat 2011, 23:25 - İp: 217.***.**3.224
  • 1