dogusdokuz
dogusdokuz (üye)
Yurtdışı / Amatör

Li-ion Piller Uzerine Yardim?

herkese selamlar
yeni aldigim canon s50 digital makinemde NB-2L li ion bataryasi mevcut. aslinda normal kalem pille calisan makine almak istememe ragmen bu makineyi almak durumunda kaldim.
yedek pil almak uzere fiyatlari arastirdigimda 50 eu nun uzerinde fiyata mal oldugunu gordum. e tabii bu durumda tereddutte kaldim. 3 sene sonra bu pili tedarik etmek mumkun olur mu?

acaba li ion pillerin omurleri 3-4 sene kadar goturuyor mu?
bir yerde okuduguma gore bu pillerin raf omru 3 sene kadar oluyormus.
bu konuda fikri olan var mi acaba?

Tarih: 3 Temmuz 2005, 19:53 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Canon yeni modellerinde eskilerde kullanılan pilleri tekrar kullandığına şahit olduğumuz bir marka. Çok fazla pil çeşidi yaratmadıkları için 3 yıl sonra da NB-2L bulabilmeniz imkan dahilinde.

Ama forumdaki bazı arkadaşlarımızın aksine ben ekstra pil almadan yürünmesini savunuyorum. Gerekçem de 2-3 yıl içinde makina yükseltme ihtiyacı duyulması.

Mevcut piliniz eğer 128MB'lık bir kartla sabahtan akşama kadar sürekli resim çekip bunları LCD'de seyretmek, göstermekl, bazılarını döndürmek gibi bir faaliyete girmeyecekseniz sizi yarıyolda bırakmayacaktır. Eğer turistik gezilerde kesinti yaşamak benim için çok kötü olur diyorsanız pil alın. Yoksa almayın, şarjörle dolaşın. Unutmayın ki tek pil+şarjör ile eğer doğada değilseniz ev dışında da şarj etmeniz imkanı var (kafeler, restolar, misafirlikler vs vs).

Ben Ixus v2'mi 4 yıldır aynı pille kullanıyorum. %50'ye kadar indiğini hissediyorum. Şu ana kadar çektiğim poz adedi sayaca göre 6000 civarında. 2.pil almadan devam edeceğim.

Karar sizin...

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 20:40 - İp: yok
dogusdokuz
dogusdokuz (üye)
Yurtdışı / Amatör

sn gurcan
fikrinizi bildirdiginiz icin tesekkur ediyorum
bende bu sekilde dusunuyordum zaten makinayi 240 eu ya aldim su zamanda 50 60 eu vermek biraz sacma olur.

bu arada yeni gelecek makinanizla basarili calismalar dilerim.

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 22:39 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

eminönünden karaköye geçerken köprünün hemen bitiminde sol kolda halilpaşa sokak var 22/a da Birikim ithalat tan istediğin pili (canon uyumlu) çok çok daha uygun fiyata alabilirsin hatta orada Mustafa YOLCU beye Murat Özdemir'in selamı var dersen sana çay bile ısmarlarlar.....

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 23:13 - İp: yok
mky71
mky71 (üye)
Bursa / Amatör

bu pilleri tam boşaldıktan sonra mı şarj ediyorsunuz yoksa yarım şarj fark etmiyor mu?

 

Tarih: 11 Mayıs 2006, 19:26 - İp: 85.***.**9.6
  • 1