kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

Yansımayı Nasıl Yapabilirim?

slm örneğin bir manzarayı nesneyi suya nasıl yansımasını yapabilirim bilen biri varsa lütfen yardım etsin resimli anlatım yapmaktan üşenmezseniz
bi zamet resimli anlatın ...yada açıklayıcı bir dille anlatırsanız hem ben hemde yeni arkadaşlar öğrenir ben yine bi sitede yeni gelenlere göre tecrübe kazandım gibi ama yine anlatımlar karışık geliyor...

Tarih: 5 Kasım 2006, 00:00 - İp: 85.***.**7.227
btlylmz
btlylmz (üye)
Bursa / Meraklı

Photoshop'ta:
* Yansıtmak istediğimiz imajı seçip pencereye yerleştiriyoruz.
* Resmin bulunduğu layer'ın üzerine sağ tıklayarak duplicate ettikten sonra edit / transform / flip vertical dedikten sonra opacity'e 40 veriyoruz, ve duplike ettiğimiz layer'ı orjinal resimle uç uca gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
* Edit / transform / perspective diyerek perspektif efekti ekranını açarak imajı sağ veya sol alt köşesinden tutarak alt kısmını genişletiyoruz.Bu, yansımayı daha gerçekçi gösterecektir.
* Daha sonra irice featherlı bir brush alıp duplike ettiğimiz layerın yarısını erase toolu ile siliyoruz. Buyrun siz yansıma
* Eğer suyun üzerine bir yansıma yapacaksak; Yine duplike ettiğimiz layera filter / distort / ripple ile efekt verirsek, bir nevi göl efekti elde etmiş oluyoruz.

Yazınca biraz uzun oldu ama uygulaması çok kolay, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Tarih: 5 Kasım 2006, 03:25 - İp: 85.***.**2.43
kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

çok teşekkür ederim simdi yapmaya çalışacağım...

Tarih: 5 Kasım 2006, 17:27 - İp: 85.***.**7.227
kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

evt yapabildim gerçekten yazdığız kadar zor değilmiş çok teşekkür ederim.

Tarih: 5 Kasım 2006, 17:47 - İp: 85.***.**7.227
btlylmz
btlylmz (üye)
Bursa / Meraklı

Rica ederim, işe yaradığına sevindim. Keyifli çalışmalar diliyorum.

Tarih: 6 Kasım 2006, 14:09 - İp: 88.***.**3.247
  • 1