liatris
liatris (üye)
İstanbul / Amatör

Yansıma İçin Yardım

Şu anda üzerinde çalıştığım modelin arkaplan üzerine yansımasını yapmak istiyorum ama saydam bi şekilde.açık bi şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tarih: 22 Şubat 2006, 16:18 - İp: yok
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

yansımadan kastın ne .
kişinin efektinimi kastediyorsun.

Tarih: 23 Şubat 2006, 00:40 - İp: 85.***.**5.116
liatris
liatris (üye)
İstanbul / Amatör

Ya aslında photoshop kullanmayı pek bilmiyorum ve şu anda çalıştığım şirkette bilgisayara yatkınlığım çok olduğu için (photoshop hariç)katalog için örnek bişeyler yapmam istendi.ben finans bölümde çalışıyorum ama bi şeyler de sunmak lazım önlerine o bakımdan mesela altın bileziğin beyaz fonda kendi görüntüsünün yansımasını nasıl yapabilirim saydam bi şekilde ama.ilglendiğin ayrıca saol.

Tarih: 23 Şubat 2006, 15:05 - İp: 88.***.**9.110
feris
feris (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

altın bileziği fondan ayır ve ayrı bir layer a kopyala.sonra layer a efekt girerek gölge yaratabilirsin.efekt girmek için sağ tarafında layer yazan menü nün altında resimli alanın yanına çift tıkla.

Tarih: 23 Şubat 2006, 19:50 - İp: 81.***.**5.97
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Dilim döndügünce yardımcı olmaya çalışayım
Bilezigin fotografını bir lyer da aç sonra lyer e sag tıkla ve duplice et. Sonra edit => transform => plip vertical bölümüne gir. Şeffaflık degerini (opacity) degerini istediğin ölçüde gir. Sanırım 40 işini görür eger yansıma fazla belirginse düşürebilirsin.
Sonra bu lyer i orjinal resimle uc uca (alt alta) gelecek şelilde yerleştir.

Sonra edit => transform => perspective => diyerek yansima efektini aç. Sonra objenin sag ve sol alt kısımlarından çekerek istedigin yansımayı yakalayacak şelikde oynama yap.
Daha sonra bir fırça seç ( fırçanın geniş olması işini kolaylaştırır) Erase tool u seç ve duplice ettigin lyer ın yarısını sil. Alt kısımdan başlamayı unutma
Umarım yardımcı olmuşumdur. İstedigin zaman forumdan ÖM atabilirsin. İyi çalışmalar

Tarih: 23 Şubat 2006, 20:20 - İp: 81.***.**9.197
liatris
liatris (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar yardımcı olan herkese çok teşekkürler.eğer işin içinden çıkamazsan başınızı yine ağrıtabilirim.tekrar teşekkürler

Tarih: 24 Şubat 2006, 09:47 - İp: 85.***.**1.212
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Burası paylaşım için
Muhtemelen yapmışsındır

Tarih: 24 Şubat 2006, 13:09 - İp: 85.***.**1.17
  • 1