z_yazgan
z_yazgan (üye)
İzmir / Meraklı

Rutuş Çalışmasına Açıklama

Sevgili kardeşlerim öncelikle bu konuyu açamaktan maksadım hiç bir kimseyi kırmak yada ortamı germek gibi bir amacımın olmadığını belirtmek isterim..
Şu konuyu herkes biliyor ki,Photoshop bir Derya gibidir,yine herkes bilirki bir çalışmada sonuca ulaşmak için herkes farklı farklı yolları deneyebilir
örneğin sadece bir kesme işleminde bile cs de 7-8 çeşit yol vardır hatta yardımcı plug-in dosyaları ile bu sayılar artırılabilir,kaldı ki;diğer işlemlerde aynı çalışmaya herkes farklı farklı yollardan giderek aynı sonuca ulaşabilirler.Photoshop prog mıda buna müsaittir.
Ben rutuş konusunda cs ile yapılabilecek çalışmalardan
sadece bir tanesinden örnekli ve açıklamalı olarak bah-
settim ki;buradaki amacım da bu konularda acemi olan arkadaşlara yardım ederek rutuş konusunda takip edile-
bilecek yollardan bir tanesini açıklamak idi;
Hemen bazı usta arkadaşlardan "abi olmamış ben şu yolu takip ederim"gibi bazı yorumlar gelmeye başladı.
Olabilir saygı duyarım normaldir gelebilir ama burada unutulan bir şeyi hatırlatmak isterim,
sevgili kardeşim ben bu konuyu buraya açmaktaki amacım yaptığım çalışmayı ortaya koyupta nasıl olmuş diye sizlerin fikirlerinizi sormak değil ki;fikirlerinizi soracak olsaydım çalışmada yaptığım ayarlarda biraz daha dikkatli davranır daha güzel sonucada ulaşır açtığım konudada başlığı"nasıl olmuş"gibi bir başlık
atar takip ettiğim yoluda anlatmadan fikirlerinizi sorardım.
benim bu konuyu açmamdaki amacım rutuş konusunda bu şekildede bir çalışma yapılabilir manasında idi(ama ileriki zamanlarda yine rutuş konusunda ve daha başka konularda da yine örnekli olarak çalışmaya devam edeceğim birileri bana Allah razı olsun derse bu bana yeter.)
Dedim ya sevgili kardeşlerim photoshop bir deryadır konuya biraz dikkat ederek benim anlattığım konuda direkt olarak resmin kalitesine bakıpta yorum yapacağına takip adilen yolun daha değişik bir şekilde daha güzel sonuçlara ulaşabilineceğini bana söylersen daha güzel olmazmı(bu konuda mesela hu demirtaş ve foto mert ve karamurat kardeşlerime ayrıca teşekkür ederim)baktın ki anlatılan yol sana göre yanlış yada uzun ki bu anlattığım yolun yanlış olacağını iddia eden arkadaşta olursa ustalığındanda şüphe duyarım.
madem bildiğin başka bir yol var sende aç bir konu bir çalışma yap ve ince detaylarını örnekli olarak anlat ki;bilmeyen arkadaşlarda öğrensin

Dikkat ediyorum herhangi bir arkadaş bir çalışma yap-
tığı zaman ya izlediği yolu anlatmıyor,yada çok kısa bir açıklama ile geçiştiriyor ki buda özellikle acemi olan arkadaşların hiç hoşuna gitmiyor sadece hayretler içerisinde bakmakla yetiniyor

Bence doğru paylaşımın 1. kuralı bu tür çalışmalarını
gösterirken izlediğin yolu ayrıntılı olarak örnekli bir şekilde anlatmaktır,bu sayede bilmeyen arkadaşlar
öğrensinler.Hatta bazı arkadaşlar alıntı olan başka yerlerdeki konuları koyuveriyorlar kendisi bizzat uğraşıpta emek vermiyorlar çünki bu tür çalışmanın emeğini yapıp birde sitede yayınlamak zor bir iştir,gerçekten emek ister,zaman ister hatta böyle bir çalışma bir insanın bir gününü bile alabiliyor.

sözlerimin sonlarına doğru sitedeki usta arkadaşlardan bir şey rica ediyorum ve diyorum ki;
sizlerde bu tür çalışmalara ağırlık verin ki hayır dua
lar alın siteyede canlılık gelsin sadece fon yada prog-
ram dağıtmayla sitede bir hareketlilik olmuyor okunulan yada cevaplanan konulara bir bakın hep yeni üyelerin eski konulara verdiği cevaplarla dolu.

Umarım sözlerimin başından sonuna kadar hiç kimseyi kırmamışımdır,kırmamayada dikkat ettim ama yinede bilmeyerkte olsa kırdı isem onlar beni affetmesede ben onları affeder hakkımı helal ediyorum
En güzer paylaşımlar bu sitede olmsı dileklerimle

sevgilerimle

Tarih: 13 Haziran 2007, 18:27 - İp: 88.***.**0.243
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Zeki YazdıkLarını HızLıca Okudum Niye Kızıyorsun Ki ?

Abi HakLısın Doğru SöyLüyorsun.. Tabi Sen Diğer ArkadaşLar İçin Örnek Olarak HızLıca Göstermişsin.. Bizede Bişey Dememişsin ÖzenLe Seçmişsin KeLimeLerini..

Ama Bazen ParmakLarımın Kimiği Yoq Zannediyorum

Ben Fotoğraf Olayında çok KıLımdır Ufak Birşey Göreyim Onu DüzeLtirim Örneğin VesikLıkda Adamın Göz Bebeği Yamuk Olsun anında Gözüme Çarpar Ben Onu DüzeLtirim.. Bazen Bende de Oluyor HızLı ÇaLIşmam Gerekiyor. BiTakım BirşeyyLer Gözümden Kaçıyor Müşderiye Verirken Kesin aLmaz Diyorum Tabi Herkez Bakar Ama Herkez Göremez..! Müşderi BayıLıyor Ben Şaşırıyorum.. Yani AnLıyacanız Kendime Beğendirmeye ÇaLışıyorum Müşderiye DeğiL..

Ben usta OLarak Cevap Yazmadım tabiki Retuşun En DoğaL HaLini AnLatmaya ÇaLışdım Ama Daha Da DoğaL YöntemLerde Vardır..?

Dediğin Gibi PS Dipsiz Kuyu Ben abimLe Bir YıL Yanyana BiLgisayarda ÇaLışdım İkimizde Çok FarkLı KuLLanırız..

Tabi YazdıkLarın Siteye Ana BaşLık Olarak AtıLmaLı.. Her Yer Fon Tamam İhtiyacımız İşimize YarayanLarda Var.. Ama Dediğin Gibi BiLgi PayLaşımı Gerekiyor..!

BiLgi PayLaşımı YapaLIm Tamam İyi Hoş Ama kaç Kişiye ? Sanattan Emekden AnLamayan Çok İnsan Var Sitede.. Ben Diyorum Ki Kardeşim İşin EhLine Yaptır Adam Diyor -Yav Ne Kadar BenciLsin kendini Düşünüyorsun Yardım İçin PayLaşım İçin Burdayım.. Neyse Konuyu Dağıttım

Bunun İçin Bende Bi Konu Açacam Orda GörüşeLim..

Zeki Abi KıymetLi PayLaşımLarın İçin Çok Teşekkür Ederim.

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 20:04 - İp: 88.***.**9.149
kara murat
kara murat (üye)
Malatya / Stüdyo Fotoğrafçısı

sizleri seviyom

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 20:14 - İp: 88.***.**9.188
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Zeki Abi Özür DiLerim Hakaten Benim ParmakLarımın Kemiği Yoq Zeki Diye Direk Yazmışım Kusura Bakma Abiii

DüzeLtiyorum..

Zeki Abi YazdıkLarını HızLıca Okudum..

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 20:21 - İp: 88.***.**9.149
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Zeki Abi Avatardaki Ayak KaLdıran Sensin HeraLde Tekvabdocu FaLanmıydın ? Bide Ayak Tam KaLkmamış Photoshop'da Çaresi Var KaLkan Ayak Kısmını Lasso İLe Seç ctrl+j Yap Daha Sonra Transform'dan Layer HaLindeki Ayağı SoLa Kaydır Vandame Gibi OLursun Ozaman Kore İşaretinide Yine Kaydırırsın

Kara Murat Abi Bizde Herkezi Seviyoruz Ama Ben HuyLanırım Bana DürtüyorLar.. EL ŞakaLarınıda Sevmiyorum Kızıyorum

Canım SıkıLdı Biraz Makara Yaptım

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 20:29 - İp: 88.***.**9.149
lotus-
lotus- (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Haklisin yazgan kardes.Aslinda usta arkadaslarimiz sizin gibi bazi yontemleri açiklasalar bizim gibi acemiler için iyi olur.Sip_Sak arkadasin yazdigina katiliyorum kelimelerinizi ozenle seçmissiniz.Simdiye kadar bir kirici kelimenizi okumadim kizdiginizda bile yazilariniz guzel
Sip_Sak kardes photoshopla her ilgilenen arkadas,paraya kiyamadigindan veya bir fotografciya gitmeye usendiginden degildir.Photoshop bir hevesdir,ogrenme ,birseyleri basarabilme.Bunlar benim kendi goruslerim yanlis anlama olmasin Cogu acemice çalisan arkadaslarimiz bunu hobi olarak yapiyor.
P.S yazgan kardes ( ) unutmayalim.Goz aliskanligi yapti gormeden olmuyor
Saygilar..

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 20:29 - İp: 84.***.**0.218
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Lotus Abi HakLısın.. Zaten Ben Paraya Kıyın Photoshop'u Öğrenmeyin Ben Yapayım MesLektaşLarım Yapsın Demiyorum Ki Zaten..
Ben Sadece Şuna Kızıyorum..
1. Arkadaşın Biri Davetiye Yapmak İstiyor..?
2. arkadaşın Biri OğLuna Fotoğraf HAzırLamak İstiyor..?
3. Arkadaşın Biri Fotoğrafı RenkLendirin Diyor..?

1.C: Peki Davetiye yapmak İsteyen arkadaşın Düşüncesi Şu Elbette Kafasında Yapmak İstediği Bir Kopozisyon Vardır. Onu Kendisinin Doğru Yapacağını Zannetmesi.. KafasindakiLeri YapabiLmesi İçin Çok Zaman Harcaması Gerekmez Mi ? Sizde BiLiyorsunuz Basit Gibi Görünen Retuş Olayı BiLe Bir ÇOk İşLem İster Düzgün OLması İçin.. Arkadaşa AnLatma İstediğim Şudur Burda Ve Zaman Harcayacağına FotoğrafçıLarı DoLaş Kim Daha İyi Yapar Onu Araşdır Daha Kısa Bir Zamanını Alır.. Photoshop'u Yine Öğrensin Bişi Demiyorum Ki..!

2.C: OğLuna Doğum Günü İÇin Fotoğraf HazırLayacak İşden AnLamayan Bir Kişi 3 Aydırda ÇaLışdığını SöyLüyor.. O Fotoğrafı Alacak Arkaya Fon Atacak GüzeLim DoğaL Fotoğrafı Bozacak Photoshop Düzgün KuLLanıLmadığında Çok Kötü SonuçLar Verir.. OğLunun Doğum Günü GeLdi Çattı Daha Fotoğrafı Yapamadı Ne Vereksin ? Oysaki GüzeL bir Stüdyo Fotoğrafı Ps'ye BiLe Gerek Yoq ÇocukLarda O Günü ÖLümsüzLeşdirir..

3.C: MesLektaşım Fotoğrafı Koymuş Bunu RenkLendirirmisin Diye AçıkLama Yaparak Konu Açmış..! Ben Onda Dururmuyum İki Kişiye İstemedende Olsa Ağır HitamLarda BuLunduysam Bu arkadaşa İsteyerek Kin Kusdum.. Yinede Özür DiLedim.. RenkLendirme OLayına AçıkLama Yapmama Gerek Yoq Onuda Siz AnLamışsınızdır DüşünceLerimi Çözmüşsünüzdür BeLki..

Herkez Hobi OLarak Yapsın Sözüm Yoq ÖğreteLim.. Şuan Bir Amatör Çıksa Beni Mat EdebiLir Benden Çok Şey BiLiyordur..! Ben Kendimi Hiçbir Zaman YeterLi BULmadım Ki..? Bu İşi en İyi Ben BiLiyorum da demiyorum. Diyorum Ki Ben Fotoğrafı Kendime Beğendiririm Çünki Ben FotoğrafçıLıkdan AnLıyorum.. Photoshop'dan BeLki anLamıyorum..!

İşde AnLatmak İstediğim Photoshopdaki OLayLar DeğiL Fotoğrafdaki HataLardır.. Photoshop Yapmacağın Fotoğrafa İlk Önce Fotoğrafı Çekerken RetuşLaman LAzım..

Şimdi Siz Amatör KardeşLerime Soruyorum Ne KAdar Photoshop DeğiL Ne KAdar Fotoğrafdan AnLıyoruz.. ?

Yapıyorum Ediyorum Konuşuyorum Sonra Özür DiLiyorum Zeki Abimden Öğrendim Bunuda HeLaLLik Almıyoruz Ama Allah Affetsin Diyorum CümLemizi.

Sürçü Lisan Ettiysem AfoLa..

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 20:58 - İp: 88.***.**9.149
z_yazgan
z_yazgan (üye)
İzmir / Meraklı

kardeşlerim...! konu hakkında düşüncelerinizi okudum teşekkür ederim.Özellikle kalp kırma meselesine çok dikkat ederim çünki daha öncede bir arkadaşımızın konusunda söylemiştim,eğer bir insanın kalbini kırarsam o insanın benim üzerimde hakkı doğarki helalleşmediğim sürede öbür dünyada ben ona o hakkımı ödemek mecburiyetindeyim benim korkum budur yoksa benim için photoshop muş şuymuş buymuş önemli değil arka planlarda hobi olarak gördüğüm bir şeydir.bu sitede bugüne dek sadece bir kişinin belki kalbini kırmışımdır ama oda beni yanlış anlamasından kaynaklandı o kişiyide biliyorum affetmesi için gerekirse yalvarmayı bile istiyorum ama malesef göremiyorum belki bu yazımı okursa bana bir şekilde ulaşırda kendimi affettiririm...
şip-şak kardeş yemin ederimki sende dahil hiç kimseye kızmadım kızmamda çünki burası ulu orta bir site tabiki her türden insan olduğunu bilerek katılırız hepimiz.O yüzden kızmayada hakkım yok,beğenip beğenmeme ve müşteriye beğendirme konusundaki düşüncelerine sonsuz hak veriyorum çünki sen esnafsın bunu yapmak zorundasın
ama malumunuzdur ki ben ve benim gibi olan bir çok arkadaş bu sitede meraklı veya amatör konumundadır bu nedenlede anlatmış olduğum rutuş şekli bile bir çoğumuza hatta yeni başlayan bir arkadaşa bal gibi olur birde bunu kendi yapmışsa şayet bir çocuk gibi sevindiğini görürsün işte mutluluk budur bence...

şip-şak kardeş sen beni güldürdün ya Allah'ta seni güldürsün kardeşim avatar resmim kendime ait ayıp olmasın ama madem bahsettin 20 küsür yıllık kung-fu sporu çalıştım 10 yılını antrenör olarak yaptım ayaklarımı senin istediğin gibi cs de kaldırabilirim ama o zamanda orjinallik olmaz sen nasıl bir resimdeki hata gözüne çarparsa buda bu işle uğraşanların hemen dikkatini çeker senin dediğini yaptım aslında ama sonra sildim kendime yakıştıramadım...
Şunuda belirtmeden geçemiyeceğim biz bu sitede kimsenin esnaflığını yapmıyoruz bu siteye üye olurken amacımız bellidir..PAYLAŞIM.. o zaman bunun dışında hiç kimseden başka bir şey beklemek yanlış olur beklersekte bencillik olur birileri teşekkür edecektir ama mutlaka er yada geç edecektir, yeterki teşekkürlük bir çalışma olsun bazen sitede birileri yardım istiyor ben şahit oldum üye olmuş hemen akabinde yardım konusu açmış vakti ve zamanı olan arkadaşların yardımcı olmasını isterim çünki bu insanların dualarına ihtiyacımız var ama malesef gündüzleri giremediğim içinde yardım etmeye pek fırsatım olmuyor...

son sözlerimde yine özellikle belirtmek istiyorum ki;
hiç kimseye kızmadım kızamamda normal hayatta da böyleyimdir zaten düşmanıma bile 1 saatten fazla dargın duramam değerli vaktinizi aldığım için özür diler bol paylaşımlı günler dilerim..

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 23:12 - İp: 88.***.**0.243
lotus-
lotus- (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Abla Sip_Sak kardes bu dusuncelerinde haklisin soyliyecek bir sozum bile yok.Ama sitede gerçekten ogrenmek isteyen,merakli arkadaslarimiz var.Elimizden geldigince birbirimize destek olsak guzel olur.Tabiki baskasina rica etmeden once denemek gerekir eger olmazsa yardim istenir.(ben yine yazayim bu benim sahsi gorusum kimseyi kirmak istemem).
Kardes siz fotografciliga yillarca emek vermis mesleginiz yapmissiniz.Bu konuda sizi elestirmek gibi bir luksum bile olamaz.Evet photoshoptan biraz anliyorum ama fotograf çekmesinden hiç anlamam.Ve bu cumlenizde çok haklisiniz Önce Fotoğrafı Çekerken RetuşLaman LAzım..Umarim kirici bir yaklasimim olmamistir.
Saygilar..

 

Tarih: 14 Haziran 2007, 01:28 - İp: 84.***.**0.218
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

AbLa Ben Çok KırıLdım Ben Seni Erkek Olarak HayaL etmişdim Ya Kimi Görsem Stede Abi Diyorum Abi DeğiLim abLayım DiyorLar Nickinin Sonuna Veya Başına (f) Yada (m) Koysanız Sorun Olamayacak

Zeki Abinin Açdığı Bi Konuda Kırıcı Olmak Mümkün Mü ?

 

Tarih: 14 Haziran 2007, 01:35 - İp: 88.***.**9.149
lotus-
lotus- (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Haklisin Sip_Sak kardes (f)(m) çare olabilir Zeki kardesimiz harika bir insan ve kirilmak kelimesi konusuna yaklasamaz
Saygilar..

 

Tarih: 14 Haziran 2007, 01:54 - İp: 84.***.**0.218