shinto
shinto (üye)
Antalya / Meraklı

Rötuş Ve Renklendirme İşlemleri

arkadaşlar merhaba.
Ben profesyonel rötuş ve siyah beyaz renklendirme konusunda bilgi almak istiyorum. Nereden başlamalı ve hangi araçları kullanmalıyım? Photoshoptaki hangi menüler bu konuda bana yardımcı olur? Teşekkürler.

Tarih: 23 Haziran 2004, 10:37 - İp: yok
d@rk_blue
d@rk_blue (üye)
İzmir / Firma

shinto rötuş konusunda kısa bi bilgi vereyim..kullanabileceğin araclar ; stamp tool (% 20-30 arası bi degerle) yada patch tool aracı ( j ) ile kolay bi şekilde rötus yapabilirsin..

 

Tarih: 23 Haziran 2004, 13:22 - İp: yok
shinto
shinto (üye)
Antalya / Meraklı

teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Peki siyah beyazları renklendirirken ne işlemler yapacağım ve hangi araçları kullanacağım?

 

Tarih: 23 Haziran 2004, 15:45 - İp: yok
Ufuk
Ufuk (fotoşopçu)
İzmir / Meraklı

benim dökümanım yayınlanacak yakında sitede renklendirme hakkında.Devrik cümle oldu biraz ama idare et .
Biz var dost olmak

 

Tarih: 26 Haziran 2004, 00:12 - İp: yok
shinto
shinto (üye)
Antalya / Meraklı

ercan kardeş
konuya çok yanlış yerden giriyorsun. Neden mi? Çünkü versiyon olayının çok fazla bir önemi yok. Örneğin ben photoshop kullanmaya 2.5 versiyonu ile başladım. Hatırlarmısın bilmem o zaman layerlar yoktu. Biz efektleri oluşturacağız diye yırtardık kendimiizi. Phoshop 3 çıktı bir baktık ki layer diye bir olay var. İşte o zaman dedik ki bu Photoshopta bir devrim. Daha sonraki versiyonlarda birbiri ardı hoş özellikler çıkmaya başladı. Bugün sorarsan ne kullanıyorsun diye. Bazen 5.5 bazen de 7.0 kullanıyorum.
hangisi o anda işime yarıyorsa yani. Yani olay sende gözüm. Versiyonda değil. Eğer takıldığın bir şeyler olursa çekinme yardımcı olurum. Sen bu foruma katılırken sorduğum soruya aldanma. Onu buradaki bazı lavukları ortaya çıkarmak için sordum. Çünkü yeri geldiğinde çıkarmak lazım. İnsanları yanlış bilgilendirmek olmaz.

 

Tarih: 26 Haziran 2004, 09:51 - İp: yok
d@rk_blue
d@rk_blue (üye)
İzmir / Firma

sevgili shinto yazılarını tek tek okuyorum ve tavrın acık sölemek gerekirse hiç ama hiç hoşuma gitmiyor.nedeni ise bu tarz yazılarla forumu gereksiz bloke etmen.bazı bilmeyen lavukları cıkarmana gerek yok..biz zaten yanlıs yazdıklarında altına bu bilginin dogrusunu yazıyoruz..sende aynı yöntemi uygulayabilirsin..bu tarz sorularla insanları denemen hiç hoş değil doğrusu..madem bu kadar cok bilgi sahibisin sende sorulan soruları yanıtlayabilirsin.böylece bizde senden bişeyler öğrenmiş oluruz belki..

 

Tarih: 27 Haziran 2004, 15:45 - İp: yok
shinto
shinto (üye)
Antalya / Meraklı

bak gözüm bugüne kadar bu lavuklarla uğraşmaktan bıktım usandım. Bunlar bizim emeklerimizi hiçe sayıp ortalıkta geziniyorlar. Benim burayı bloke ettiğim falan yok. Kim ne isterse bildiğimiz kadarıyla cevaplarız. Üstelik bu işte her şeyi biliyorum yoktur. Photoshopu çok iyi bilirsin ama. Bazı bilmediğin teknikler vardır. Derin bir kuyu misali. Ben bu insanlara hiç taviz vermemekten yanayım o kadar. Herkes haddini bilsin. Bu mesleği hiç kimsenin ayaklar altına almasına gerek yok.
Bilmem anlatabildim li dark blue

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 11:07 - İp: yok
d@rk_blue
d@rk_blue (üye)
İzmir / Firma

ya ben de seninle aynı fikirdeyim ama burda lavuk avına cıkmanın da bi anlamı yok ki..yazıları takip edip lavuklarıda bulursun,cvb da yazmıs olursun..bende bir iki şey öğrenip ortaya ben photoshop u biliyorum diye cıkan insanlara karsıyım ama benim stratejim bu..bence yaptıgın sey yanlıs tabi bu benim fikrim..dilediğin gibi davran..sana karısacak diilim..

 

Tarih: 28 Haziran 2004, 17:22 - İp: yok
sessiz_gem
sessiz_gem (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı

shınto sans yardımcı olabılırım fotosopun hangı versıyonu var elınde veya fotoşpda hangi rutus programım var efvger bılguılendırırsen elım den gelenı yapmaya calışacagım
daha cabuk bılgı almak istersen e-mailim [email protected]
msn messenger varsa oradanda yardımcı olabılırım

 

Tarih: 17 Temmuz 2004, 13:09 - İp: yok
  • 1