Fotoğrafçılık Forumları
Renklendirme
arkadaşlar yaklaşık 15 gündür nette canım çok sıkıldı bilgi amaçlı bir şey yok .bundan 5 ay önce defterime hergün not alıyordum.ya birşeyler yapalım birbirimizi kınamadan.ben renksiz bir ftğrf veriyorum .bu ftğraf renklendirip güzel bir arka fona ekliyelim.ve herkes ufak tefek icrahaatlarını uygalasın.herkesin ilgisini beklerim.teşekkürler...
ben amatörce ilgiliyim fotoğrafla ama bence çok güzel bir çalışma olmuş.
gayet güzel çalışmalar tebrikler. zaman bulunca ben de yaparım.
bilmedigimiz cok sey oldugu boylece ortaya cikiyor..
sac,kas goz hepsini ayri ayri nasil boyuyorsunuz anlayamadim..
ama tebrik ederim her iki calismada cok hos !
steve bu formu uzun zamandır takip ediyorum seni tebrik ederim arkadaşım bu cesaretinve yapmış olduğun çalışmalardan dolayı bildiklerini sergiliyorsun ve oldukca başarılısın tebrik edirm, steve sen amatör olduğuna eminmisin oldukca başarılsın nasıl yaptığını burada arnlatabililirmisin herhangi bir proğram kullanıyormusun renklendirirken yada sadece photoshop ilemi yapıyorsun......
Başarılar dilerim tebrik ederim...
burkay08 senikide o kadar güzel olmuş tebrik edirim nasıl yaptım acıklarmısın......
sayın zeydur,
aslında göründüğü kadar zor bişeyi yok.Eliniz pratikse ve bu işi sürekli yapıyorsanız ki bu konuda sayın steve de hak verecektir,kısa sürede bu işi yapabiliyorsunuz. Yaptığım işleri kısaca şöyle açıklayayayım size:
Büyük oranda layer'larla çalışıyorum.Yani kaşı gözü gibi küçük parçalar için olmasa bile büyük parçaları layer olarak çıkarıyorum bunları gerçeğine yakın bir renge getirmek için Ps deki renk ve tonlama ayarlarını kullanıyorum.Dikkat edilecek iki şey var.Seçim aracı ile bir yeri keserken çok titiz ve dikkatli olmanız gerekiyor sonrada seçtiğiniz bölgeyi abartmadan gerçek renklere yakın bir tonda renklendirme yapmanız gerekiyor.PS ile uzun zamandır uğraşıyorsanız zaten bunlara eliniz alışmıştır.Bütün layerlar boyandıktan sonra hepsini birleştirip tek parça resim yapıyorsunuz.Daha sonra yüz,göz,kaş,kiprik dudak çevreleri gibi ince yerlerle detay çalışması yapıyorsunuz.En sonunda sanal bir makyajdan geçirip sunuma hazır hale getiriyorsunuz.En kısa anlatımla böyle oluyor.İyi çalışmalar diliyorum.
zeydur kardeşim sana çok teşekkür ederim.burda yalnız photoshopve hayal gücümü kullanıyorum.eğer photoshop harici bir program kullanırsam yazarım..
burkay 08 kardeşimin aynısı bence çok güzel anlatmış.benim klevyem çok zayıf tek parmak yazdığım için pek açıklamalı yazamıyorum...
İlgili olabilecek konular
-
Siyah Beyaz Fotoğraflar Renklendirme
24 May. 2021, 21:28 selcuksoy
0168224 May. 2021, 21:28
selcuksoy -
-
-
-
Siyah Beyaz Renklendirme Öncesi Ve Sonrası
11 Nis. 2018, 12:53 cihanphoto
4320313 Ağu. 2019, 11:33