oba
oba (üye)
İstanbul / Meraklı

Raw İçin Photoshop Kullanmazsınız?

Raw konusunun forumlarda sıkça sorulduğunun farkındayım. Lakin sorum biraz farklı. Başlıkta da dediğim gibi Raw işlemek için neden Photoshop kullanmazsınız? Acdsee, picasa gibi basit yazılımlardan tutunda DxO gibi daha gelişmiş yazılımlara kadar... Photoshopta bulamayıp bu yazılımlarda ne buluyorsunuz? Herkesten tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Tarih: 30 Ocak 2009, 09:48 - İp: 78.***.**3.121
freeme
freeme (üye)
Ankara / Amatör

slm, raw edit için photoshop kullanabilirsin(eger photoshop senin raw formatini tanimiyorsa yeni "Camera Raw.8bi" plugin versiyonu indir) ,
ama bana gore photoshop raw işlemek için pek kullanişli degil (photoshop çok iyi bildigime rağmen)
onun yerine "adobe photoshop lightroom" kullanmaya tavsiye edebilirim. raw için ideal bi program.

Tarih: 1 Şubat 2009, 23:40 - İp: 78.***.**7.230
oba
oba (üye)
İstanbul / Meraklı

ps rawları açıyor onunla ilgili sıkıntım yok çok şükür İlk öesajımda da dediğim gibi farklı yazılım tercih edenlerin sebeplerini merak ediyorum

Tarih: 2 Şubat 2009, 07:33 - İp: 78.***.**3.121
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ps lisaslı ve pahalı bir yazılımdır. Amatör olarak fotoğraf işiyle uğraşanlar yada sadece rawdan görüntüyü işleyip çokda edit işleriyle uğraşmak istemeyenler için PS çok fazla gelir.
hem pahalılık yönünden hemde 5 numara büyüklüğünden dolayı..
diyelimki makinanız var birlikte gelen yazılım aracılığıyla raw işliyorsunuz. İşinizi görüyorsunuz. Bu durumda çok gerek varmı ps'ye?
çok gereklimi ps? İhtiyaçlarımıza göre hareket etmeliyiz..
yamuluyorsam söyleyin düzeltelim

Tarih: 4 Şubat 2009, 16:11 - İp: 81.***.**6.16
mustafasn
mustafasn (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

kullanılmıyormu kardeş araştırmamıssın heralde ben kullanıyorum

Tarih: 1 Mayıs 2009, 20:02 - İp: 88.***.**0.184
oba
oba (üye)
İstanbul / Meraklı

kullanmayan çok kişi var

Tarih: 4 Mayıs 2009, 15:43 - İp: 78.***.**0.47
mustafasn
mustafasn (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

raw format profesyonel çekimler için bilin.li çekimde çok mükemmler fotoğraflar elde edebilirsin açma konusunda cs4 destekliyo tavsiye ederim diğer programlarla ğraşmak istermiyorsan cs4 ü kur

Tarih: 18 Mayıs 2009, 11:54 - İp: 88.***.**3.81
  • 1