turk52
turk52 (üye)
Ordu / Reklam Fotoğrafçısı

Photoshop Ve Corel Hakkında...

Sizlere bir sorum var arkadaşlar.Fotoğraf çekip bilgisayarıma aktarıyorum.Sonra aktardığım fotoğrafı windowsun resim görüntüleyici programı ile açıyorum ve yaklaştırıyorum fotoğraf yaklaştırmama rağmen perk bozulmuyor. Sonra aynı fotoğrafı corel veya photoshopta açıyorum ve aynı oranda yaklaştırmayı yapıyorum. Fotoğraf karelenmeye başlıyor. Bozuk gözüküyor neden. Windowsta sorun yok ama photoshop veya Corelde böyle. Bir dergi tasarımı yapıyorum. Baskıya girdiğinde fotoğraflar baskıda bozuk çıkmasın diye uğraşıyorum. Bu soruya yanıtınız varsa sevinirim. Teşekkürler.

Tarih: 30 Aralık 2006, 10:00 - İp: 85.***.**0.8
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

slm. dediklerini aynen uyguladım,bende değişiklik olmadı? ekran kartı windows uydulamalarında daha kaliteli netice veriyor olabilir.bu konuyu bende araştıracak. umarım neden bulunur. iyi çalışmalar iyi seneler iyi bayramlar

Tarih: 30 Aralık 2006, 10:35 - İp: 85.***.**5.177
okankande
okankande (üye)
Balıkesir / Stüdyo Fotoğrafçısı

dostum iki nedenden olabilir
1. ekrankartı düşük olabilir. çünkü grafik veya fotoğraf ile uğraşırken ekran kartının iyi olması gerekiyor
2. kullandığın makinanın çözünürlüğü düşük olabilir makinanın ayarlar menüsünden çözünürlük ayarına bir bakarsan çözünürlüğünü yükseltmen gerkir

iyi çalışmalar iyi bayramlar nice yıllara

Tarih: 30 Aralık 2006, 11:35 - İp: 85.***.**8.122
ramadzo
ramadzo (üye)
İstanbul / Amatör

Coreli açtıktan ve fotografı import ettikten sonra. Fotografı seç. Hemen yukarıda ''Resamples The Bitmap'' var. ordan dpi ayarını yükseltirsen sorunun çözülecektir. Aynı uygulamayı PS'da da yapabilirsin. Selamlar...

Tarih: 31 Aralık 2006, 15:26 - İp: 88.***.**0.46
  • 1