joyous
joyous (üye)
İstanbul / Amatör

Photoshop Problemi

merhaba arkadaşlar lisanslı photoshop cs türkçe kullanıyorum. makinam p4 3.2 ghz 1024 ram 160gb disk sorunum şu photoshop çok yavaş çalışıyor herhangi bir menüyü tıkladığım zaman açılması 10 sn falan sürüyor. programı kaldırıp yeniden kurdum ama sorun çözülmedi sorunu anca şöyle çözebiliyorum programı kaldırıp farklı klasöre kurarsam sorun çözülüyor ama bir kaç gün sonra yine aynı şey oluyor. bu arada ben ingilizce kullanmak istiyorum bunun içinde bir dil paketi falan varmı (sonradan türkçeleştirmiyorum cd den direk türkçe kuruyor.) konu hakknında bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler. [email protected]

Tarih: 19 Ekim 2006, 23:26 - İp: 85.***.**4.135
mrc
mrc (üye)
Ankara / Meraklı

Yaa benim bildiğim bu photoshoplar baya ram harcarlar. Ama seninki pek öle gözükmüyor heralde. Diğer sorununa gelince büyük ihtimalle türkçe kalcak çünkü bende de iki ayrı paket var. Dil yüzünden.

Tarih: 20 Ekim 2006, 00:44 - İp: 85.***.**8.164
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

1. photoshop için konfigurasyonun iyi...
2. bilgisayarındaki font sayısına bağlı olarak photoshop ta yükleme problemleri olacaktır.(fontların hepsini tanıması açması)
3. çok fazla plug-in yüklü ise onlarda programı kasacaklardır..
4.bilgisayarının o anki durumu malum bunu söylemeye gerek yok..
5. uzun zamandır format atmadıysan bilgisayarına bi format at.. (en kesin çözüm budur)

6. eğer bu problemi diğer programlarda da yapıyorsa bilgisayarında korsan yazılım vardır oonlar işler durumdadır.

Tarih: 20 Ekim 2006, 01:14 - İp: 85.***.**7.210
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

dil problemi için adobe ye bi mesaj atarsan onlar problemini çözebilirler...

Tarih: 20 Ekim 2006, 01:20 - İp: 85.***.**7.210
denizdemirbas
denizdemirbas (üye)
Yalova / Reklam Fotoğrafçısı

joyous photo shopu C ye kurma heralde makınanda fazla program oldugu ıcın c ye fazla yuklenmıssın

Bu yuzden photo shopa yavaslık olarak yansımıs. d hard dısk ın ne kadar bos.

Yuklemeyı yaptıgın hardısk boyle olmalı gercek bır performans için

Tarih: 20 Ekim 2006, 09:25 - İp: 85.***.**1.167
xlinc
xlinc (üye)
İstanbul / Amatör

Photoshop çalışırken temp oluşturur, templerinide sıklıkla silmen gerekir diye düşünüyorum. Kurulumu yaparken dil seçeneği vermiyormu ki ?

Tarih: 20 Ekim 2006, 09:44 - İp: 81.***.**3.204
foto_okyanus
foto_okyanus (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

ya o sorun bendede oluyor bazen benim pa 3,2 2048 rem 450 gb hdd var ama yazı yazmak için tıklıyorum bilgisayar çok kastırıyor dediğiniz gibi çok büyük temp dosyası oluşturuyor onları siliyorum hep

Tarih: 20 Ekim 2006, 10:57 - İp: 81.***.**2.62
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar.aynı sorunla bende karşılaştım ama sorunu yüklediğim Plug-Ins ve Filters eklentilerinden kaynaklandığı farkettim fazla olanları silince sistem düzeldi.

Tarih: 20 Ekim 2006, 11:27 - İp: 85.***.**0.23
dogan foto
dogan foto (üye)
Yurtdışı / Firma

Bence sanal hafızadan kaynaklanabilir tabii bu da bir şecenek ama bence çok faydası var nasılyapılacagı ise şöyle
My Computer'e(bilgisayarım) sağ tıklayıp properties(özellikler) giriyosun sonra advanced seçenegine tıklayın performance şeceneginin altında settings (ayarlar) tıklayın Açılan pencereden advanced şecenegini tıklayın orda en altta change(degiştir) şecenegine tıklayın ondan sonra bilgisayarınızda hard disk kaça bölünmüşse ona göre orda gördüğünüz her bölüme ayrı ayrı degerle girin önce c ye tıklkayın sonra custom size tıklatıp alttaki kısımlara yazabileceginiz en yüksek degeri yazı (tibiki bilgisayar sizi yapabilecegi en son limit konusunda uyaracaktır ona göre degiştirin)örnegin benim üstte 2046- altta 4092 sonra set butonuna tıklayın yukarıda değiştiğini göreceksini sırayla her bölüme hard diskteki aynı işlemi yapın sonra çıkın.
yanlız photo shopun edit-preferences şeçenegine tıklayın ordan plug in & scratc disk şecenegine girin ordan scract dik şecenegini hardisk iniz bölümlerine göre ayarlayın sonra next tuşuna basın ve memory usage şeçeneginden nekadar ram kullanabilecegini ayarlayın yani degeri biraz yükseltin.
inşallah biraz size yardımcı olur...
herkese kolay gelsin isteyen msn den bana ulaşabilir..
[email protected]

Tarih: 20 Ekim 2006, 12:32 - İp: 82.***.**0.130
tekilaci
tekilaci (üye)
Adana / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arkadaşım bilgisayarında program çakışması veya donanım çakışması yaşıyorsun bilgisayarına format çek bilgisayarın çok yüklüde olabilir bilgisayarının C: bölümü eğer çok yüklü ve bilgisayarının sanal belleği düşük ise yine aynı sorunu yaşarsın eğer bilgisayarının sanal belleği 1000 in altındaysa yapar bende aynı sorunu yaşadım benim donanım ve sanal bellek sorunundan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı

Tarih: 25 Ekim 2006, 10:51 - İp: 88.***.**4.248
azrael
azrael (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Eğerki depolama alanı ve sanal bellek te bir sorun yoksa.

Photoshop penceresi aktifken önce ctrl + K SONRADA CTRL + 8 İ tıklayın memory usageyi 85 e getirin. Belki çözüm olabilir.

(Eğer bu ayarları daha önce değiştirdiysen, düzeltmek içinde ctrl+k ve ardından general sekmesindeyken en altta ''Reset All Warning Dialogs'' u tıklayın sonrada ctrl + 8 den memory usageyi yeniden 85 e getirin.)

Tarih: 25 Ekim 2006, 13:37 - İp: 85.***.**9.148