macabre
macabre (üye)
İzmir / Meraklı

Photoshop ?

İngilizce Türkçe fark etmez hangisini kullanmamı önerirsiniz acaba ?

Tarih: 22 Ağustos 2010, 16:00 - İp: 78.***.**7.239
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bence her insan hayatında bir defada olsa türkçe photoshop kullanmayı denemeli derim. sonrasında zaten terimlerin hep anı terimlerden oluştuğunu veya türkçede bile anlamı olmayan terimler kullanıldığını farkediyorsunuz. bu yüzden merakınızı giderecek kadar türkçe kullanmalıs sonra english dilinde kullanmalısınız ve bu terimlere alışmalısınız.

özellikle anlamsal olarak çok takılmayın yaptığı işe bakın yeter..
mesela crop kırp demektir. kırp ne demektir? bunu bana açıklayacak olan var mı? photoshop bilmeyen birisine kırp şunu desen ne yazar kropla şunu desen ne yazar? aynı bunun gibi.

demek istediğim şu; bu terimlere alışmalısınız. ne anlama geldiği değil ne işe yaradığı daha çok önemlidir.

mesela benim türkçe photoshoptan öğrendiğim yegane şey (aklımda kalan yani) shadow/hihghlight ve içe kabartma dışa kabartma ver gibi şeyler oldu. en çok layer styles seçenklerinde işime yaramıştı o gün.
sanırım cs2nin türkçesiydi tam hatırlamıyorum.

birileri yapmışsa mutlaka cs2 veya cs3ün türkçesi vardır. hatta cs4 ve cs5inde mutlaka türkçe yaması vardır biraz araştırmak lazım.

Tarih: 22 Ağustos 2010, 23:29 - İp: 78.***.**6.183
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

hatta zorlarsanız türkçe yama bile yapabilirsiniz.

Tarih: 22 Ağustos 2010, 23:35 - İp: 78.***.**6.183
macabre
macabre (üye)
İzmir / Meraklı

Türkçe photoshop kullandım biliyorum bir kaç şey şimdi de CS2 yi kullanmaya çalışıyorum ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

Tarih: 23 Ağustos 2010, 20:12 - İp: 88.***.**1.14
kalamam
kalamam (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ingilizce ama nettekiler bi işe yaramaz sen alttaki msn adresini ekle ben sana sonuna kadar yardımcı olayım

[email protected]

Tarih: 28 Eylül 2010, 18:43 - İp: 94.***.**6.191
prof-cs
prof-cs (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Walla ArkadaSım ingizLi Kullanımı Daha ii Cunqu AraştırırSanız qöRürSünüz TÜm DerSLer inqiLizCe ...Ama Remi ArkadaSımızın DeDiqi qißi ZorLanırSanız Türkçe ßiLe YapaßiLirSiniz

Tarih: 12 Ekim 2010, 05:17 - İp: 81.***.**8.232
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

ingilizce derim başka bişey demem

Tarih: 12 Ekim 2010, 23:32 - İp: 78.***.**4.245
  • 1