z_yazgan
z_yazgan (üye)
İzmir / Meraklı

Pc Nizi Rahatlatan Ayarlar

belki bazı arkadaşlara yardımcı olur düşüncesiyle
WİNDOWS UNUZU RAHATLATIN

1. İstenmeyen XP Bileşenlerini Kaldırmak

Windows XP'nin kullanışlı donatılara sahip olması güzel bir ayrıcalıktır. Ancak kullanıcının işletim sisteminin kurulumu esnasında hangilerinin yüklenmeyeceğine karar verebilmesi çok daha güzel olurdu.

İPUCU: Kurulum esnasında standart olarak yüklenen araçları sonradan silme şansına sahipsiniz. Bunun için ilk olarak "C:\WINDOWS\INF" klasörünü açın. Şayet söz konusu klasörü gezgin penceresinde göremiyorsanız, Araçlar/Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın ve Görünüm kartı üzerinde bulunan "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini etkinleştirin. Bu klasör içerisinde bulunan "SYSOC.INF" dosyasını bir metin editörü yardımıyla açın ve her satırdaki "hide" sözcüğünü sildikten sonra dosyayı tekrar kaydedin. Daha sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle/Kaldır penceresindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır düğmesine tıklayarak istediğiniz bileşenleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

2. Hata Bildirimini Engellemek

XP, bir program kilitlenecek olursa, NT'den tanıdığımız Dr. Watson hata raporcusunu otomatik olarak çalıştırır. Ancak bu araç önceki versiyonundan farklı olarak her seferinde hafızanın bir kopyasını da Microsoft'a göndermek istiyor.

İPUCU: Başlat/Denetim Masası penceresinde, Performans ve Bakım bağlantısı altında bulunan Sistem üzerine tıklayın. Ekrana gelen pencere üzerinde bulunan Hata Bildirimi düğmesine tıklayın. Daha sonra "Hata bildirimini devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin ve "Önemli hata oluştuğunda bana bildir" seçeneğindeki işareti kaldırın.

3. Fazladan Memory

Windows XP kullandığınız ya da kullanmakta olduğunuz programların .dil (dynamic link libraries) dosyalarını belirli bir zaman dilimi içerisinde hafızasında tutar. Bu özelliği kapatarak "birazcık" hafızaya sahip olabiliriz. Bunu gerçekleştirmek için;

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows \Cur rentVersion\Explorer" anahtarına gidin, burada yeni bir DWORD değeri oluşturun (sağ tıklayıp new > DWORD value) bu DWORD değerinin adını "AlwaysUnloadDll" yapın ve değerini "1" yapın. Windows XP'yi yeniden başlattığınızda yapılan değişiklikler aktif olacaktır.

4. Boot Dosyalarıyla Açılışı Hızlandırın

Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\Bo otOp timizeFunction" anahtarına gidin, burada "Enable" adındaki string anahtarı bulun ve değerini "Y" yapın. Bu açılış zamanını hızlandırma da yardım edecektir.

5. Windows XP'yi Hızdan Uçurun

Windows XP'nin yavaş çalıştığını düşünüyor ve hızlandırmak istiyor olabilirsiniz, işte size ilaç olacak bir ayar. Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\C ontr ol\PriorityControl" anahtarına gidin, burada sağ tıklayıp "new > DWORD value" deyin isim olarak ta "IRQ8Priority" deyin ve değerini "1" yapın.

6. Schedule Task Kapansın

I.E 6 sunucuya her bağlandığında "schedule task" çalıştırmak ister, bu da kullanıcıya Internet'te yavaş surf olarak geri dönmektedir, zaten yavaş olan internet bağlantısını daha da yavaşlatmamak için bu özelliği kapatmakta fayda var. Bunun için; "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace" anahtarında ki "{D6277990-4C6A-11CF-8D87-OOAA0060 F5BF}" alt anahtarını silin.

7. Başlat Menüsünü Hızlandırın

Menülerin daha hızlı açılmasını istiyorsanız Regedit'e girip "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" anahtarına gidin ve "MenuShowDelay" değerini "1" yapın.

8. Windows Version Numarasını Masaüstüne Ekleme

"HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" anahtarını açın ve sağ taraftaki "PaintDesktopVersion" adındaki öğenin değerini "1" olarak girin.(yoksa oluşturun)

9. Windows XP'yi Hızlı Kapatma

Yine "start > run -regedit" 'deyip Regedit'e giriyoruz, burada "HKEY_CURRENT_ USER\Control Panel\Desktop" anahtarına gidin, ve "AutoEndTask" DWORD değerinin değerini "1" yapın.

10. Programların Timeout Süresini Değiştirmek

Şayet

Tarih: 6 Ocak 2008, 21:27 - İp: 78.***.**4.251
kayseri
kayseri (üye)
Konya / Amatör

TEŞEKKÜRLER.

 

Tarih: 6 Ocak 2008, 22:14 - İp: 88.***.**9.235
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

 

Tarih: 7 Ocak 2008, 00:30 - İp: 88.***.**4.221
samyeli960
samyeli960 (üye)
Ankara / Amatör

Faydalı bilgiler, emeğin için teşekkürler

 

Tarih: 25 Ocak 2008, 05:31 - İp: 88.***.**5.102
teoscan
teoscan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

 

Tarih: 25 Ocak 2008, 08:04 - İp: 85.***.**0.160
denizli188
denizli188 (üye)
İzmir / Meraklı

bilgine emeğine sağlık çok faydlandım

 

Tarih: 28 Ocak 2008, 11:48 - İp: 88.***.**1.6
vetmemo
vetmemo (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

uzun bir ugras,emegine saglik!
isine yarayan kesin olacaktir

 

Tarih: 29 Ocak 2008, 11:13 - İp: 84.***.**3.112
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yok yok adeta panzehir mübarek tebrik ederim başarılı bir çalışma yapmışsın.

 

Tarih: 18 Mart 2008, 03:23 - İp: 88.***.**3.197
  • 1