baba18
baba18 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Normal Yazıcıda Renkler Tutmuyor

Mrb arkadaşlar photoshop cs5 de söyleki bi sorunum var amatör olarak 100 adet albüm kapagı
hazırlamak istiyorum ancak renkler birbirini tutmuyor fontların kenarları kırımlı oluyor.oysaki normal yazı bile yazsam cok degişik çıkıyor.

ben normal bildigimiz cdnin içerisindeki tek parça kagıt normal olarak ölçüsü 12 x12 cm ancak photoshopta kaç cm de çizmem lazımki o renk ve kırımlar olmasın.yada en basit yoldan nası halledebilirim.

tesekkkürler...

Tarih: 11 Mayıs 2011, 02:11 - İp: 78.***.**6.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

cd kapak şablonları>>> (ıllustratorla açılır)

photoshopta 12x12 yazmak için;
ctrl+n tuşuna basın karşınıza çıkan ekrandaki üst ve alt sayılara 12 yazın. sağdaki kutulara ise pikselden cm'ye çevirin. yapılan çalışmayı baskıya gönderecekseniz resoluition değeri ise 300 yapın.

bunu şöylede yapabilirsiniz; 12x12 croplarsınız sonra crop aracının kutularını temizleyip bidaha ve büyükçe croplarsınız. croplamadan önce o alanı bilmek için ana alanı referans çizgileriyle belirlersiniz.

2.yöntem
"projesct Rome" diye bir program var. internette aratın ve indirin. ordada boş şablonlar var. onlardanda yapabilirsiniz. yada photoshopta yapıp ordaki şablona atıp ayarladıktansonra çıktıyı ordan da alabilirsiniz.



renkler birbirini tutmuyor
bu durum bence yazıcıdan kaynaklanıyordur. yazıcı iyi ise ekranınız size renkleri doğru göstermiyordur. kalibre edilmesi gerekiyr.

fontların kenarları kırımlı oluyor
ya yazıcıdan kaynaklanıyor yada siz belgeyi büyük yada küçük yaptınız yazıcı bunu büyüttü yada küçülttü. böyle olduğu zaman genelde bu kırıklıklar oluşur. onun için tam ayarında basılması gerekir. eğer baskı dpi si 300 değilse de bu sorun oluşabilir.

 

Tarih: 11 Mayıs 2011, 04:56 - İp: 88.***.**2.228
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

photoshopta cm olarak croplama yapamıyorsanız edit>preferences>units&rulers seçeneğinde en baştaki seçimi cm olarak seçin.

bu ayar photoshop cs5e göre söylenmiştir. cs4-cs3 yada cs2de başka yerlerde olabilir. bakmak lazım

 

Tarih: 11 Mayıs 2011, 04:58 - İp: 88.***.**2.228
  • 1