Fotoğrafçılık Forumları
Nasıl Çerçeve Yaparım?
Digital Fotolarıma nasıl çerçeve yapabilirim bilgisi olan arkadaslar yardimcı olursa sevinirim? hangi sitelerden bulabilirim?
çook kolay hala bilmiyosan mailden ulaş hemen yazayım
[email protected]
Sn. Ayar
Ortaya anlatsan da biz de öğrensek, mümkün mü acaba?
kadrajlı nbir makine satın alıp halledebilirsin.. bye.
Arkadaşlar,sorulan soruları burada açık seçik yazın herkes faydalansın,bir soru sorulmuş,yok mail at,yok tel,et,yok cep yaz oralara yollayayım,yazayım diye okuyorum,sorulan soruların cevaplarını buradaki foruma yazın herkes faydalansın,okusun,öğrensin,bence photoshopla ilgili ne kadar bilinmeyen varsa aklına ne geliyorsa bilinmesi gerekenleri başlık açıp yazsanız diyorum...
AYAR,AYAR ETTİN BENİ SORULAN SORUNUN CEVABINI BİR ZAHMET BURAYA YAZACANKİ HERKES FAYDALANSIN,MAİL ATIPTA ARANIZDA YAZIŞTIKTAN SONRA BURAYA NİYE ÜYE OLDUNUZ,REKLAMINIZ OLSUN DİYEMİ
En basit çerçeve şöyle yapıyorum:
Resmi Phoshop 8.0 ile açıyorsunuz mesela 640 x 480 pixel boyutundaki bir resim. Resim/Tuval boyutu (yani image size'nin bir alt sırası canvas size ) tıklıyorum. With, height pixel 'e çeviriyorum. 645 X 485 pixele çevirip istediğim renkte birinci ince çerçeveyi oluşturuyorum. İkinci çerçeveyi oluşturmak Resim/tuval boyutu (yani image size'nin bir alt sırası canvas size ) tıklıyorum. With, height pixel 'e çeviriyorum. 745 X 585 pixele çevirip istediğim renkte ikinci kalın çerçeveyi oluşturuyorum. Renk canvas extension color: yanındaki backgraund sekmesi veya beyaz kare var onu tıklayıp isteğiniz rengi seçebilirsiniz. Çerçevenin Resmin içindeki renklerden oluşmasını istiyorsanız bu renk kısmı eçıkken resmin arzu ettiğiniz bölümünü tıklayarak isteğiniz rengi alabilirsiniz. İmage/budama (kırpın latındaki) ile bu şelilde olşturduğunuz çerçevenin istenilen kısmını budayarak kaldırabilirsiniz. Benimki amatörce, proflar konuşsun biraz da biz de öğrenelim.
#suysal1' tarafından 03.01.2005 17:40:29 tarihinde düzenlendi.
Cevap yazan arkadaşım sana teşekkür ediyorum,zahmet vermişsin,çalışmalarında başarılar diliyorum,sorulara cevaplarının devamı olsun,bizlerde birşeyler öğrenelim...
İkinci yöntem :
Mesela yine aynı örnekten gidelim. 640 x 480 pixel bir resmi Photoshop ile açın . File/New ile 680 X 520 pixel boş bir sayfa açın ve boya kovasıyla isteğiniz renkte boyayın. Daha sonra Window/ Düzenle/Tile'yi esçip açık olan iki dosyayı ekranda döşettirin. Araçlar kısmında mause'yi Move tool'a getirin. Resminizi boş sayfaya sürükleyin ve yön tuşlarıyla hizalayın. Sağ kısımdaki Layer araçlarının bulunduğu kısımdan resmi tıklayın.En altta f yazan yerden Blendik Options'u tıklayın. Açılan pencerenin en altında Strokeyi tıklayın ve istediğiniz rengi belirleyin (İnce çerçeve için bu). Size'den istediğini kalınlığı ayarlayın. Onun altındaki sekmeden insideyi seçin çerçeveyi oluşturun. Blendik Options'daki her pencreyi tıklayıp denemeler yaparak istediğiniz efektleri verebilirsiniz çerçevenize. Resmi taşıdıktan sonra da arkaplanı yani resminizin çerçevesini sol taraftaki araçlar kısmından önce boya kovasını tıklayarak daha sonra daha sonra set backgraund color 'u (yani araçalar kısmının en altından dördüncü sıradaki iki büyük kare yanyana kesişmiş olarak görünen öndeki değil de arkadaki kare ) tıklayarak ve daha sonra ister açılan bu boya seçeneklerinden isterseniz fotoğrafınızda mevcut olan rengi tıklayarak boyayabilirsiniz. Boş sayfayı önce boyamanız şart değil yani.
#suysal1' tarafından 04.01.2005 10:50:13 tarihinde düzenlendi.
Rica ederim. Bilgilerimizi paylaşalım arkadaşlar. Biz de bu bilgileri bir başkasından öğrendik. Kimimiz kitaptan, kimimiz intenetten, kimimiz bir başkasından ... Bilgilerimiz, tecrübelerimiz bizle ölüp gitmesin. Aktaralım ki gelecek nesiller dünyayı yeniden keşfetmesin.
Aradıgın şey fotosho içinde mevcut...Sadece actions panelinin içine bakman yeterli..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Telefonla Yüzde Hesaplama Nasıl Yapılır Kdv Dahil - Hariç
12 Oca. 2025, 21:18 prodersler
036712 Oca. 2025, 21:18
prodersler -
Vakıfbank Mobil Fast 7/24 Eft İle Para Gönderme Nasıl Yapılı
12 Oca. 2025, 00:12 prodersler
024712 Oca. 2025, 00:13
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır