kurumali43
kurumali43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Lcd Ekran Alımı Hk

ARKADAŞLAR FOTOĞRAFCILAR OLARAK HEPİMİZ RESİM-GRAFİK ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ. LCD EKRAN ALMAK İSTİYORUM. ALAYIMMI? ÇÜNKÜ LCD EKRANDA BELİRLİ BİR YERE KADAR ÇÖZÜNÜRLÜK VAR. ÇÖZÜNÜRLÜK VS BAKIMINDAN HANGİ MODEL LCD EKRAN TAVSİYE EDERSİNİZ.NE YAPAYIM..

Tarih: 24 Aralık 2006, 20:51 - İp: 85.***.**6.83
ozkant
ozkant (üye)
İstanbul / Firma

Philip x6 serisini tavsiye ederim, şu an 2 adet 17 inç X6 ile çalışmaktayım ve sonuç çok güzel.
Ürünün perfect panel ve ölü pixel olmama garantisi var.

#ozkant' tarafından 31.12.2006 01:23:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Aralık 2006, 01:23 - İp: 85.***.**5.7
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Philips x6'yı tavsiye etmiyorum.. Sorun ölü piksel değil sorun dogru renkleri veren pannelerin kullanılması ki

Ama hala en profosyonel ekranlar hala crt monitörler.. Özellikle Nec'in bir modeli vardı.. fiyatı da 2000 dolara yakındı.. En iyi görüntüyü veren ve özellikle photoshp kullananlar için üretilen bir monitördü

Lcd alırken panellerine göre fiyatlar verilir.. Şu anda 19 inch ekranları 450 500 ytl'ye alabilrsin ama onlar tn paneller olup aşağıdaki alıntıyı okumanı tavsiye ederim

TN paneller eski üretim tekniği düşük maliyetiyle orta ve düşük gelirli müşteriler hitap eder.Yatay izleme açıları ve renk gösterimleri düşüktür.
VA yada MVA yada PVA paneller TN panele göre süper renk üstünlüğü sunarlar ama asla IPS yada S-IPS paneller kadar değil.Ama giderek açı ve renk konularında iyileşiyorlar.Overdrive kullanarak tepki sürelerinide düşürüyorlar.Orta ve biraz üstü gelir grubuna yöneliktir.
IPS Paneller bu büün dezavantajların üstesinden gelmek amacıyla geliştirildi ve son teknolojidir.MVA en son yaratılan teknoloji değildir eskidir.IPS de açı 170 dereceye kadar ilerlemiştir.Fakat tepki süreleri TN e göre yavaştır.Overdrive ile bununda çözümü bulundu.Enhanced S-IPS ve Super IPS (AS-IPS) modellerine bakmalıyız
Bunlar en üst gelir grubuna yöneliktir ve Acer AL2021ms Acer AL2032W Acer AL2032wa BenQ FP2092 BenQ FP2091 bu tip panellerdir.

En hızlı tepki sürelerine sahiptirler bu yüzden sakın bunları almayı düşünmeyin bile önce MVA panellei deneyin.. TN panellerde 256k yı ditheringle 16.7 renk seviyeye getiriyorlar..Dışardan önce türkiyeye ucuz ama eski teknoloji geliyor buna dikkat edelim..Şu anda örneğin Samsund 205 Bw ucuz ama hangi panel..Çok övülen 196X6FB TN panel biliyormuydunuz..Ama Philips 200W6S MVA panel..Acer AL2016ws TN panel.Lütfen teknik konuşalım duygusal davranmayalım Başımıza herşey bu yüzden geliyor sadece teknik veriler sonucu belirler.Gerisi duygular bence..En aşağıda bazı LCD lerin Tepki süreleri ve panel tiplrnini ekledim.Lütfen bu listeyi çogaltalım..

TN paneller (ucuz ve gerçek 16.7 renk yok)

Acer 2016WS
BenQ FP202W
Viewsonic VA2012W
Samsung 204B

P-MVA Paneller(Gerçek 16.7 renk)

Viewsonic VX2025WM
Asus PW201

AS-IPS (gerçek 16.7 renk ama şu anda MVA daha hızlı gelişiyor popüler..)

NEC LCD20WGX2
Philips 200W6CS
Acer AL2032WA
Acer F-20 (Ferrari)
Dell 2007WFP

Tarih: 31 Aralık 2006, 01:52 - İp: 81.***.**3.247
  • 1