kurumali43
kurumali43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Gölge Efekti Verme

RESİMİ KESİP BAŞKA FONA AKTARDIĞIM ZAMAN ONA GÖLGE VERMEK İSTİYORUM.NASIL YAPILIYO.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.(BLENDİNG OPTİONSTAN DİYORSANIZ BEN ORADAN İNANDIRICI BİR GÖLGE VEREMEDİM.)

Tarih: 7 Mayıs 2006, 12:04 - İp: 85.***.**3.126
sunwalker
sunwalker (üye)
İstanbul / Firma

arkadasım onun dısında golge ayarlamak ıstıyorsan yapacagın en ıyı sey kendı yapacagın olur ve alırsın elıne fırcayı baslarsın golge cızmeye ama blendıng optıonstanda ayarları ıy yaparsan tatmınkar sonuclar alabılırsın

Tarih: 7 Mayıs 2006, 13:08 - İp: 85.***.**5.55
kurumali43
kurumali43 (üye)

Sunwalker ilgin için teşekkür ederim.F.S nin ustaları bu efekti veriyorlar.Elimde digital katalog var başka bir fotoğrafcıya ait.Adam ne güzel gölge efekti vermiş.Vardır bunun bir yöntemi.

Tarih: 7 Mayıs 2006, 13:26 - İp: 85.***.**3.126
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

var onun bir yöntemi ama söylemem..

Tarih: 7 Mayıs 2006, 14:49 - İp: 81.***.**6.196
kurumali43
kurumali43 (üye)

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HAKAN 77.SANA İŞ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM BOL KAZANÇLAR
[email protected] :

Tarih: 7 Mayıs 2006, 19:13 - İp: 85.***.**9.1
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Drop Shadow u kesinlikle önermiyorum. O nesneyi baz alarak göygeyi etrafa yayıyor. Yeni bir lyer oluştur gölgesini istedigin lyer e crlt ye basarak tıkla o seçilecektir sonra açtıgın lyer a gel ve içisi siyahla boya seçili alanlar dışı boyyanmayacaktır. Sonra o lyer i gölgesini yapmak istediğin neyne kişi ne ise onun altına al ne ctrl+T ye basarak free transform u aç sonra ışıgın geldigi yere göre bölgeyi küçült. İstersen ctly basılı tutarak köşelerden çekip gölgeyi zemine yapıştırabilirsin. Kolay gelsin

Tarih: 7 Mayıs 2006, 20:51 - İp: 85.***.**6.8
white
white (üye)
Bursa / Amatör

önce kardes bir resmi kestikten sonra...fona koyduktan sonra golge uygulayacagın resmin kopyasını yap (Ctrl+J) ondan sonra kopyasını yaptıgın resmin ctrl+U basarak 3cusunu -100 yap ve siyah olacak resim bu resimi arka tara al az blur vet sonra ctrl+T istedigin yere koy...sonra golgeyi biraz hafilet...yani düsür karaligini... bu kadar...

Tarih: 7 Mayıs 2006, 23:13 - İp: 85.***.**9.183
  • 1