hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Gif Düzenleyince Hareketi Kayboluyo

Hareketli bir gif resmi başka bir gif olarak çalıştığım resmin üzerine kaydedince hareketleri kayboluyor.
"Move Tool" ile hareketli gif resmini çalıştığım resmin üzerine götürünce hata veriyor. Direk Ctr+C, V işlemini de kabul etmiyor. "Rec. Marqu. Tool." ile seçip yapıştırınca da gif hareket özelliğini kaybediyor.
Bu sorunla karşılaşıpta cevabını bilen bilgilendirir umarım.
Şimdiden tşk.lerrr!

Tarih: 1 Ağustos 2006, 23:32 - İp: 85.***.**4.62
akdogan
akdogan (üye)
İzmir / Meraklı

Statik bir gifin içine animated gif mi monte etmeye çalışıyorsunuz? Daha açık yazarmısınız. Kullandığınız program nedir?

Tarih: 2 Ağustos 2006, 04:06 - İp: 85.***.**5.98
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Heralde aynen senin dediğin gibi akdoğan kardeş.
Daha açık anlatayım: Photoshop ta web sitesi için başlık hazırlıyorum. Başlığa MEBin yanan meşaleli amblemini koyacağım. Bu amblem browserde açınca hareketli bi şekilde görünüyor (meşale yanması) Ama bunu ben kendi çalıştığım resmin üstüne direkt olarak pasteleyemiyorum. Seçip pasteleyince de hareketli özelliği kayboluyor.(Meşale yanmıyor.)
Bunu nasıl yapacağımı bulamadım. İlgilendiğin için teşekkür ederim.

Tarih: 2 Ağustos 2006, 14:10 - İp: 85.***.**6.184
djberke
djberke (üye)
Yurtdışı / Amatör

arkadaşım bu özelliği kulanabilmek için ulead gif animatör kulan önce yapacağın tasarımı ac sonra meşaleyi çek sürükle tasarımının üzerine bırak daha sonra boyutunu ayarla ve gif olarak kaydet tamamdır bende web tasarımlarımdaki giflerde onula çalışmaktayım

Tarih: 1 Eylül 2006, 16:49 - İp: 85.***.**6.70
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

peki ph.shopta bunu yapamaz mıyım yani.
hareketli gif resimler yapabiliyorum. ama bu dediğim olayı yapamadım.

Tarih: 7 Ekim 2006, 16:24 - İp: 85.***.**3.100
efekan55
efekan55 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Photoshop degilde imageready ile denedinmi?

Tarih: 8 Ekim 2006, 00:41 - İp: 84.***.**0.28
serizekali
serizekali (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

photoshop ta çalışmayı hazırla.ya psd olarak kaydet ya da photoshop üzerinden imageready ye gönder.animation üzerinde layerlarla oynayarak hareket kazandırabilirsin.

harketli gif i de imageready de açarsan layerları ve animation mantığını öğrenebilirsin.

Tarih: 8 Ekim 2006, 01:05 - İp: 88.***.**0.21
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

haklısınız,
imageready ile hareketli resimler yapıyodum kendim. ancak gifi direk imageready ye atıp çalışmak aklıma gelmedi ii mi?!..
ben direk Ph.s'ta eklemeye çalıştığımdan olmuydur tabe.denicem. saolun

Tarih: 8 Ekim 2006, 14:03 - İp: 81.***.**6.18
telvin79
telvin79 (üye)
Konya / Amatör

Macromedia Fireworks varsa orada da gif üzerinde istediğin oynamayı yapıp değişiklikleri kaydedebilirsin.Yalnız kaydederken save as yerine direk save yap yadeyse gif haraket etmez.Bunun dışında photoshopa çok benzer bir menüsü var.(Zaten artık macromedia firması da adobe ait)Kullanımı olarak kolay bir program....

#telvin79' tarafyndan 09.10.2006 01:55:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2006, 01:55 - İp: 85.***.**3.173
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Telvin79 arkadaşım,
aslında ben fireworksu aradım, ama hiçbiyerde bulamadım. Neden aradım, çünkü ben web sitesiyle dreamweaver le uğraştığımdan DW ye en uyumlu resim programının Freworks olduğunu biliyorum. Warsa bana bi zahmet gönderebilirmisin?

Tarih: 9 Ekim 2006, 03:06 - İp: 81.***.**6.18
  • 1