mehmetdalgic
mehmetdalgic (üye)
Edirne / Meraklı

Fotoğraf Tarama Hakkında

Merhaba.. Sitenize yeni üye oldum.. Bir konu hakkında yardım isteyecektim.. Elimde olan birkaç tane fotoğrafı tarayıp çıktısını almam gerekiyor. Bu fotoğrafları tarattım fakat düz parlak kağıt değil de pütürlü kağıt olduğundan taramalar çok kötü oldu. Birkaç tane arkadaşa danıştım, photoshop ile düzelteceğimi söylediler. Ama nasıl yapılacağını hiçbir yerde bulamadım. Bu konuda bana yardım edebilir misiniz acaba? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..

Tarih: 9 Mart 2010, 22:56 - İp: 195.***.**6.222
dewilboys
dewilboys (üye)
Aydın / Meraklı

arkadaşım çok zor o iş rutuş atarak bi nebze azaltabilirsin ama tamamen resmi bozmadan yok etmen imkansız diyebiliyorum ben

Tarih: 10 Mart 2010, 04:04 - İp: 88.***.**8.221
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

1-tarama makinası kaliteli ise
2-fotoğraf net ise

herhangi bir noise temizleme yazılımıyla fotoğrafı fazla bozmadan bu sorundan kurtulabilirsiniz.

noise alma işlemlerinden sonra bir miktar bulanıklık meyadana gelecektir onuda keskinleştirme metodlarıyla çözebilirsiniz.

fakat düz parlak kağıt değil de pütürlü kağıt olduğundan taramalar çok kötü oldu.
vesikalık basılan kağıda basabilirsiniz. yada herkime bastırıyorsanız ona pürüzlü kağıda basmamasi konusunda anlaşın.

Tarih: 10 Mart 2010, 08:08 - İp: 88.***.**5.120
mehmetdalgic
mehmetdalgic (üye)
Edirne / Meraklı

Hımm teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.. Demek ki olay kolay değil Biraz uğraşıcaz çözmek için.. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim..

Tarih: 10 Mart 2010, 14:07 - İp: 81.***.**7.191
deliemin12
deliemin12 (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Yoq Resmi bozmadan tamir etmen imkansız deil ama fotografa bağlı bide bu işlem ole 1 2 günde öğrenilecek bir şey deil zamanla öğrenirsin keske fotografları buraya koysan bakar nasıl olacağını söylerdik...

Tarih: 20 Mart 2010, 09:22 - İp: 85.***.**5.221
  • 1