Fotoğrafçılık Forumları
Duvak
Ben bu duvak silme işinde zorlanıyorum nasıl silersem siliyim silginin izi kalıyo orjinal gibi duvağı nasıl yapabilirim?Şimdiden tşkler
stamp ı kullan optimize değerleri düşür güzel sonuç alırsın
tşk ederim
duvak diger kısımlara göre daha saydam olması lazım
bunu yapmak için o kısımları seç ve tek defada sil sonra fader eraserden degerini istedigin şekile gelinceye kadar düşür
Gelinlik duvağının tek katlı olan yerlerini seç. Yani daha şeffaf olması gereken yerleri seç. Daha sonra silmeye başla. Mousu her bıraktığında ctrl+shift+f yaparak silginin ne kadar sileceğini değiştirebilirsiniz. Güsel göründüğü değer doğru değerdir silme işlemini bir kez de yaparsan ctrl+shift+f değerini de bir kez vermen yeterli. Bol bol denemeler yaparak daha estetik görünüşler yakalayabilirsin.
batuhan19b kardesım sen bu ısı bılıyorsun
eklıyecegım uygulayacagın bolgeyi sectıkten koyuysa bıraz
LEVEL den ac sonra FEADER ver ve sılgıyı degerını fona gore
degerını ayarla ve bır cırpıda elını kaldırmadan sıl
genelde sılgı degerlerı 10 ve 25 arası degısır daha fazla ve azı zarar
sana kolay gelsın dıyorum
Profesyonel bir pshop çu olarak sana ve dier arkadaşlara tavsiyem; ( benim izlediim basit yollardan biri )
İLK OLARAK;
Duvağın tümünü önce seç...
Tabii bu seçimi PEN TOOL ile ayrıntılı bir şekilde yap (Feather 1)... Silgi Opacity değerini 15-20 arası ayarla ve tüm seçim bölgesini bir seferde silerek geç...
Mouse sol tuşunu bırakmadan tabii)...
Bu yaptıımız en az transparan olacak yerler içindi...
Sonra daha da transparan olacak yerler yani tek katlı tül olan yerlere geçiyoruz...
Biraz önce yaptıımız seçim işlemini CTRL+D ile DESELECT durmuna getiriyoruz...
Daha fazla transparan olacak yerler için yine PEN TOOL yardımı ile alanı seçip 15 Opacity degeri ile yeni seçim bölgelerini siliyoruz...
Bunu yaparken fotgrafın arkasında ya fon olsun ya da siyah düz renk bir fon...
Daha ii sonuşlar ve gerçeklik verebilirsiniz...
İş güç arasında kısıtlı zamanda yazabildiklerim bunlar... Ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlar olursa özelden yardımcı olabilirim...)
çok tşk ediyorum hepsini tek tek deniycem
serap hanım sizle tanışmak isterim bende yozgatdan foto zafer fikir alış verişinmd eolur nedersiniz cep teelfonum cep:05469383208
- 1