kamikkazet
kamikkazet (üye)
İstanbul / Firma

Dönüyoruz Dolaşıyoruz Aynı Konu

Bazı arkadaşlara elimizden geleni yardım yapmaya çalışıyoruz
ancak durum var ki bazı arkadaşlarımız aşa onları küçümsemek büyüksemekle açmadım Konuyu kendimden bahsedeyim.
photoshop 4 4 lük bilmem bilseydim melek olurdum. sözün tabiri bazı arkadaşlarımız bilir ben ondan öğrenirim onun bilmediği olur ben anlatırım kısacası bu bazı arkadaşlar konuyu araştırmadan gelip fotoğrafı gösterip ben bunu nasıl yapabilirim. öncelikle 1990 youtube wikipedia ilgili bir şey yoktu. fotoğrafçı çekerdi ondan bilgi alırdık üstadlar daha iyi bilir katalog çekimi ama youtube vintagedir light suumer effectir youtube açsanız baksanız 15 35 sayfa karşınıza çıkacaktır. Kızdığım nokta şu benim örnek verecem
bir üyemiz fashion fotoğrafı getirir konu açar ben bunu nasıl yapabilirim. arkadaşım sen araştırmadın mı eski yıllarda değiliz hiç photoshopd'an anlamıyorsan halk eğitim ve sertifikada veriyor. 250 tl cüzi bakımından sana 0 dan photoshop öğretir. ilgün sıkılırsınız bursh nedir action pencere gibi diğer derslerde zevkli geçer. konu açın açmayında demiyorum. Hiç kimse yanlış anlamasın harrika Kardeşim sakın sen yanlış anlama seni kırmak sana kastımda yok
her insan hataya düşebilir. link vereceğim fotoğrafçıya gönülden tebrik ederim güzel çalışma


ben demek istiyorum ki konuya açan arkadaşlar dikkat etsin araştırsın bulamadı mı? bize yazsın onu imada bulunmak istedim sadece bazı yöneticilerden isteğim olacak. Forumlara moderatör atanması lazım konuyu kilitleyip taşınması forum tekrar canlanır. Şimdi ben çalışma bulanacağım fazla detayı girmedim örnek eğitim resim yaptım
50 dolarlık 138 adet kıvılcım brush ve hediye olarak 25 adet yanık kağıt psd veriyor.Yaparsınız üsteki vintage resim gibi Son duyurum Bazı arkadaşlar bilerek keyif olsun konu açıyorsa konu kimse cevap vermez.


Tarih: 12 Mart 2014, 15:01 - İp: 85.***.**7.237
qwerty12345
qwerty12345 (üye)
İstanbul / Amatör

.

#tunakcgl' tarafından 15.07.2014 15:55:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2014, 22:24 - İp: 88.***.**8.131
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

tuna zaten kursa gidebilsende verdikleri yüzeysel eğitimden dolayı sana faydası olmayacak. bu işi iyi öğrenmenin en önemli faktörü meraktır. evinde internet varsa sayısız videolu ders bulabilirsin bi o kadarda anlatımlar, forumlar vs. velevki internetin yok, konu konu indekslenmiş dvd setler var onlara çalışıp üzerine alıştırmalar yaptıkça biçok şeyi de kendin keşfetmeye başlarsın.



#m.levent' tarafından 02.06.2014 12:41:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Mart 2014, 12:35 - İp: 81.***.**1.46
cuteftp
cuteftp (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bu konu güncel kalmalı.

 

Tarih: 26 Mayıs 2014, 13:03 - İp: 31.***.**6.6
mtdem26
mtdem26 (üye)
Eskişehir / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba,

Motivasyonumun kırılmadığı zamanlarda adına "Photo / Photography Editing" denilen bir spesifik alan olduğunu anlatabilmeye gayret ediyorum. Fakat gerek forumların kurucuları ve yöneticileri, gerekse buralara katılan simalar bu gerçeğe inatla ayak sürüyorlar. Halbuki bu iş ne tek başına "Photoshop" ile ne de "Digital Image Editing" ile ifade edilebilecek birşey. İşin içinde elbette Photoshop da Image da var. Fakat bunları "fotoğrafa dönük olarak ele alabilip kullanmak" bambaşka bir kulvar.

Öyleyken, ortada acımasız bir camera / lens / ego tokuşturma furyası var ki, buna hiçbirşey dayanmaz.

Hem bunları, hem de bu alanlarda uzun zamanlar boyunca çabaladığımı ifade etmeye çalıştığımda, bırakın talep görmeyi, takdir / destek dahi görmüyorum. Karşımızda inanılmaz iğrenç bir gerçeklik hacmi bulunuyor.

Mesela hemen yukarıda Sn. m.levent´in "kursa gidebilsen de verdikleri eğitim yüzeysel kalacak" şeklindeki ifadesi dershaneler ve hele halk eğitim vs. yerler için aynen geçerlidir ( halk eğitim merkezlerinde eğitmende sözüm ona kariyer arıyorlar. Fakat aradıkları, "Milli eğitimden onaylı bilgisayar işletmenliği" veya "iletişim mezuniyeti" gibi saçma sapan kalan kariyerler oluyor ).

Adobe´nin kendi Photoshop sertifikaları bile “photo editing” temelinde değildir. Yani Adobe´nin “ACI (Adobe Certificated Instructor) sertifikası dahi size “fotoğraf” için pekbirşey varemez. Bu da tabi karşılanmalı. Çünkü yıllar içinde Photoshop´un doğrudan bir photo editing platformu olmadığı da anlaşılma noktasına gelinmiş olundu. Yani şimdi bu noktada da bir arayış var (Adobe, Lightroom´a bu sebeple kapı açmak mecburiyetinde kaldı). Böyle olunca, “Photographic Photoshop” bahsinin tamamen “profesyonel bir yol yordam” işi olduğu kabul edilmelidir. Klasik Photoshop kurslarının “fotoğraf” bakımından çok az şey verebiliyor olmasının asıl sebebi de budur…

Yine mesela burada linkini alenen vermesem de aynı kullanıcı adımı aratarak pekala bulabileceğiniz bir yerde birileri beni kendimin reklamımı yapmakla itham ettiler. Ben veya bu konuda az sayıda insan (!) buralarda şahsımızı ve birikimimizi açamayacak isek bu nerede olacak? Çünkü "Fotoğraf" çok spesifik bir konu ve tecrübeme dayanarak söylüyorum, bu konuda özel ders ilanı mekanları yetersiz ve hatta anlamsız kalıyor.

Sn. m.levent´in internet üzerinden otodidaktik (kendi kendine öğrenme) tavsiyelerine ise hem zaman hem de motivasyon bakımından ancak belli seviyelerin üzerindeki simalar için katılabilirim. Bu kişiler ise, “Photo editing” talebini şu veya bu düzeyde dile getiren genel kitlenin ancak çok küçük bir kısmını teşkil edebilir. Kaldı ki, tutorial ürünlerinin ve hele youtube videolarının da yine ancak çok küçük bir kısmı “olması gereken” vasıflardadır. En önemli handikap ise, Photoshop´un temel masaüstü dizayn / image editing fasıllarına ayrılması gereken uzun zamanlar olmaksızın fotoğrafa geçilmesinin imkansızlığıdır.

“Photography Editing” dediğim bu alanda insanlara kazandırmaya gayret ettiğim ana çizgi, "fotoğrafa analitik bakabilmeyi" öğretebilmektir. Bu, estetik / fakülte planında “fotoğraf okuma” denilen konunun bizim alemdeki karşılığıdır.


#mtdem26' tarafından 13.06.2014 17:39:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Haziran 2014, 16:54 - İp: 78.***.**5.75
mavidn
mavidn (üye)
Denizli / Amatör

Bende sizi böyle sorularla sıkıp boğmak istemiyorum bana ps eğitim seti tavsiye eder misiniz ? ne almamı önerirsiniz ? Ben zamanın da After Effects Freehand le programıyla yakından igilenmiş biriyim. Fotoğrafçılıkta gerçekten araştıran öğrenen deneyimli biri olmak istiyorum . O yüzden adım adım Ps şart. .... Halk eğitimde sıra gelmiyor özelleri henüz araştırmadım... Olurda evde öğrenemezsem özelleri de araştırmayı düşünüyorum

düzeltme : forumda dolaşırken birkaç tavsiyeye rastladım.

#mavidn' tarafından 24.06.2014 13:54:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Haziran 2014, 09:00 - İp: 88.***.**6.84
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı


Mesut bey merhaba;

"Sn. m.levent´in internet üzerinden otodidaktik (kendi kendine öğrenme) tavsiyelerine ise hem zaman hem de motivasyon bakımından ancak belli seviyelerin üzerindeki simalar için katılabilirim. Bu kişiler ise, “Photo editing” talebini şu veya bu düzeyde dile getiren genel kitlenin ancak çok küçük bir kısmını teşkil edebilir. Kaldı ki, tutorial ürünlerinin ve hele youtube videolarının da yine ancak çok küçük bir kısmı “olması gereken” vasıflardadır."

yorumunuza kısmen katılıyorum yalnız bir şeyi ifade etmem gerekir. ben önerilerimi bu sanat dalına dair yeteneği olanlar açısından söyledim. bunun aksini düşenemediğim için belirtme ihtiyacı duymamıştım. Liyakatı olmadığı halde program tecrübelerine dayanarak bu işleri yapanlar varmı var lakin yaptıkları iş klişenin ötesine geçmediğini gözlemliyorum. kişinin görsel yeteneği ve merakı olduktan sonra program bilmek bu işin küçük bi parçasıdır. önemli olan ne yapacağını bilsin nasıl yapacağını nasıl olsa öğrenir.

"En önemli handikap ise, Photoshop´un temel masaüstü dizayn / image editing fasıllarına ayrılması gereken uzun zamanlar olmaksızın fotoğrafa geçilmesinin imkansızlığıdır."

Burada ne anlatmak istediniz?

 

Tarih: 24 Haziran 2014, 11:25 - İp: 81.***.**1.46
mtdem26
mtdem26 (üye)
Eskişehir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tuhaftır ki, genel talep kitlesi şöyle dursun, “Fotoğraf Sanatı”na ilgisi olanların bile “Photo Editing” faslında başarılı olacaklarının garantisi yoktur (!).

Çünkü burada esas olan, “fotoğraf sanatı ile uyumlu olmaktan” ziyade, “computer” ve onun şartları ile uyumlu olabilmektir. Asıl şart budur. Nasıl ki, film dönemi insanlarının büyük bir kısmı computer dönemine uyum sağlamak gereği duymayıp kendilerini zamana bırakmışlarsa, “dijital fotoğraf” döneminde de benzer bir durum bahis konusu. Yani, burada dijital fotoğraf ile ilgilenenlerin / uğraşanların da büyük bir kısmı –hâlâ- computer´ün uzağında kalabilecekleri umudu ile yaşıyorlar. Tercih kendilerinindir. Fakat “photography editing” diye bir alan vardır ve bu, dijital fotoğraf makinasının arkasındaki küçük lcd üzerinden olacak iş değildir. Photo editing, computer monitörü üzerinde gerçekleşir. Ben o kadar çok insan biliyorum ki, bir lense verdikleri parayı bir monitöre vermeyi asla düşünmezler. Böylelikle onlar, daima, “hiç göremeyecekleri” fotoğrafları çekmiş olduklarının bile farkına varamıyorlar. Halbuki bunlar, kendilerini “fotoğraf sanatı ile ilgili” olarak takdim ederler…

“Photoshop´un temel masaüstü dizayn / image editing fasıllarına ayrılması gereken uzun zamanlar olmaksızın fotoğrafa geçilmesinin imkansızlığı” derken kastettiğim anlam, neredeyse, bizim önümüzdeki meselenin aslını ifade ediyor.

“Photo Editing”, Computer Graphics aleminde çok genel bir başlık “olan “Digital Image / Editing” alanının dahilinde ve fakat onun hem üst, hem de spesifik bir kademesini teşkil ediyor.

Mesela, bir imajın / görüntünün “basım” proseslerine / şartlarına hazırlanması” tam bir image editing işidir. Fakat “photo editing” bu veya bundan ibaret değildir. Çünkü bu, bir fotoğrafa bakıldığında “fotoğrafı görebilmek” değildir. Buna itimat ediniz. Çünkü bendeniz bunları yaşadım. 1997´de fotoğrafı –iddialı bir ifade olsa bile- asla böyle göremiyordum ( geride 20 yıla yakın bir film fotoğraf mazim olmasına rağmen). Bu, “kibrit kutusunu sallayıp içinde kaç çöp olduğunu tahmin etmek” ile “kibrit kutusunu açıp içinde kaç çöp olduğunu sayarak –görmek-” arasındaki fark gibi bir şey.

“Handikab” dediğim ise, insanların 90´lardan bugüne Photoshop´u –haklı olarak- masaüstü düzenleme (ki, buna “masaüstü design” demek de belki hatalıdır) platformu olarak öğrenmiş olmalarıdır. Gerçekten de, Photoshop´ta katmanlama (ki bu “layer” işi artık Recep İvedik filmlerinde bile geçebiliyor), kanal manipulasyonları ve bir CG (Computer Graphics) klasiği olan “blending – harmanlama” imkanları bakımından el yordamı ve görüş kazanamamış bir insanın “photo editing”e geçemeyeceğini anlatmak istedim. Ki, bahsettiğiniz kurslarda gelinebilen seviyeler de bunlardan ibaret olacaktır…

Bendeniz de “otodidaktik” biriyim. Fakat bir defasında gazeteci Kadri Gürsel´in de ifade ettiği üzere, “otodikatizm” ile “alaylılık” denilen mefhumlar asla aynı / eşit değildir. Alaylılık, bizleri tüketen “3. Dünya akdemizmi ile savaşmayı” öngörmez. Aksine, onu “tamamlar”. Üniversitenin yıkılmış tuvalet duvarına taşeronluk yapmayı seve seve üstlenir. Buna bu ülkede “üniversite / özel sektör işbirliği” denir. Biz, bu kadar olmasa bile, mesela, “fotoğrafçı dükkanı açıp, üniversite müsveddelerinden kep fırlatma işlerini topluca almak” gibisinden bir “alaylılık” diyelim. Bizde Photoshop´a en büyük talebin “portakal derisi yoketme dükkanları”ndan gelmiş olmasının sebebi de budur. “Alaylılık” da işte budur.

Bir “alaylı”, “healing brush”a sağ kolu gibi sarılır. Fakat bir otodidaktiğin sağ kolu, bizzat “computer”ün kendisidir ve ben ona kesinlikle “bilgisayar” dememeyi öğreneli uzun zaman oldu (bunun hikayesini de anlatırdım fakat cevabım zaten uzadı)

 

Tarih: 25 Haziran 2014, 16:29 - İp: 78.***.**4.163
mtdem26
mtdem26 (üye)
Eskişehir / Profesyonel Fotoğrafçı



#mtdem26' tarafından 26.06.2014 00:22:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2014, 16:29 - İp: 78.***.**4.163
mtdem26
mtdem26 (üye)
Eskişehir / Profesyonel Fotoğrafçı



#mtdem26' tarafından 26.06.2014 00:21:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2014, 16:29 - İp: 78.***.**4.163
kamikkazet
kamikkazet (üye)
İstanbul / Firma

mtdem26 bu fotoğraflar uzayıp gidiyor. Bir mühdet Araştırdım forumda
bu üyeler Gökhan GÖK şahıs fotoğrafçı çekmiş bunlar reklam ediyor. 1 tane link hariç diğer konulara baktım hep aynı imza aynı kırmızı
resimler ister istemez bardağın son damlası. atıyorum link attığım gibi diğer resimler sormuyor.


Dediğim şahıs reklamını yapıyor. Diyeceksiniz yorum yazma ben denedim olmadı. uzayıp gideni bu. En sonunda bu konu açtım. Hemde yaptığım, photoshop göstergesi 2 sitemim bu forumun adminiydi. moderatör adam koy konulara aynı konuysa çöpe atsın. Öyle bir şey yok. Amacı buydu. ha gerçekten bilmiyorsun. Diğer efek resimleri bilmediğin bir şey olur yardımcı oluruz. Elimizden geleni, youtube örnek dolu dedik photoshop bilmeyen var. onuda söyleyeyim youtube da az bir şey öğrenir. bilemiyorsa ona karışamam Hemde öğrenir. rötüş yapmayı dekupe yapmayı Kötü niyet yok ortada. Benim kızdığım nokta belli forumda reklam yapması etik olarak doğru değil bak Gökhan gök adlı fotoğrafçının üyelerin reklamları daha çok bakın isterseniz linkleri Altını çiziyorum aynı kırmızılıklar.
http://www.netfotograf.com/forum/photoshop/bu-efekti-nasil-yapabilirim-61987-1.html

http://www.netfotograf.com/forum/photoshop/efekt-yardimi-61465-1.html
Bu linkler fazla eklemedim

diğer üye başka fotoğrafçının çektiği
http://www.netfotograf.com/forum/photoshop/portreler-icin-efekt-nasil-yapiliyor-61802-1.html

#kamikkazet' tarafından 26.06.2014 08:44:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2014, 18:12 - İp: 85.***.**7.240