erzurumli
erzurumli (üye)
Erzurum / Amatör

Digital Fotoları Vcd Yaparken Bozul

DİGİTAL FOTOLARI VCD YAPARKEN BOZULUYOR

öNCELİKLE HERKESE MERHABALAR.
BU FORUMA, NETTE -AÇTIĞIM BAŞLIKLA ALAKALI- YARDIM ARARKEN RASTLADIM. İNŞAALLAH BU SORUNUMA YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR VARDIR.
ARKADAŞLAR, BEN DİGİTAL MAKİNE İLE ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFLARI FON MÜZİĞİ VE YAZILAR EŞLİĞİNDE VCD'YE AKTARIRKEN VE BU FOTOLARA EFEKT (ZOOM GİBİ) VERİRKEN CD'YE VCD FORMATINDA YAZDIRIP PLAYERDE İZLEYİNCE KORKUNÇ GÖRÜNTÜLERLE KARŞILAŞIYORUM. YANİ RESİM GÖRÜNTÜLEYİCİLERDE ÇOK HARİKA OLAN RESİMLER VCD'DE ÇOK BOZUK.RESİMLERİN EBADINI -PHOTOSHOP DAHİL- BAZI PROGRAMLARLA KÜÇÜLTÜP DENEDİĞİMDE SONUÇ YİNE AYNI. SADECE AVİ FORMATI GÜZEL ÇIKIYOR ANCAK ODA ÇOK FAZLA YER KAPLIYOR. YANİ 10-15 SANİYELİK BİR VİDEO BU SEFERDE 1 - 1,5 GB CİVARINDA OLUYOR. ÇOK YOLLAR DENEDİM. MESELA -BİR SÜRÜ- RESİM EBADINI KALİTELİ KÜÇÜLTTÜĞÜ İDDİA EDİLEN RESİM PROGRAMI İNDİRİP DENEDİM VE VCD'DE BERBAT. VİDEO EDİTÖRÜ DEĞİŞTİRDİM (MOVİE MAKER, ULEAD, SONY VEGAS VS) SONUÇ MAALESEF YİNE AYNI.
BU KONUDA BANA YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİ?
TEŞEKKÜRLER.

Tarih: 24 Mayıs 2008, 16:31 - İp: 85.***.**3.166
warp83
warp83 (üye)
İstanbul / Meraklı

VCD formatı kalite açısından standartı çok düşük bir video formatı olduğu için resimlerinizi VCD slayt yaparken kalite kaybınız kaçınılmazdır. Ben de bu tip birçok VCD-DVD slayt hazırladım. Doğal olarak DVD kalitesinde VCD hiçbir zaman olmaz.

Bu olay filmler içinde geçerlidir. DVD izledikten sonra VCD sarmaz. High Definition DVD izlersin bu seferde DVD sarmaz. Yaptığınız AVİ (Gerçi AVİ dosya formatı çok göreceli bir kavramdır. O da kendi içerisinde kalite kalitedir çözünürlük açısından.) uzantılı dosya da zaten DVD kalitesindedir. Bu sebepten dolayı dosya boyutları VCD ye oranla daha büyüktür.

Umarım kafanızı karıştırmadan anlatabilmişimdir. Olabildiğince sade anlatmaya çalıştım. Video formatları çok geniş kapsamlı bir konudur. Yoksa sabah kadar anlatsam bitmez.

Tarih: 25 Mayıs 2008, 00:20 - İp: 88.***.**6.65
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forumda kucuk harf kullanalım lutfen..
---
avi formatta video yaratırken bitrate'leri biraz dusururseniz eger,daha kucuk boyutlu dosyalar elde edebilirsiniz..
sonucta 1,5 saatlık avi filmler saniyede 25 kare ve 700mb yer tutuyor..yapacagınız 10 dakikalık bir videoyuda fotograf boyutunu (kb olarak) ve muzik boyutunu (kbps olarak) dusurursenız, bu boyutlarda tutabilirsiniz diye dusunuyorum...
fotografın birebir aynı kalitede olması malesef mumkun degil..

Tarih: 25 Mayıs 2008, 13:25 - İp: 78.***.**6.197
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

AVİ formatıda saniyede 29 kare + 720x576 boyutunda seçeneğini (pal) seç daha sonra gblarla beliren rakamı direk neroya VCD at. nero yanlış hatırmıyorsam sana uyarı verecektir.
"Bu dosyanın çok büyük olduğunu ve medyanın boyutuna oranla küçülteyimmi?"
diye soracaktır.
ewet de, (bu soruyu yanılmıyorsam sadece sıkıştırılmamış avi formatta sorar)
boyutu medyaya yazma sınırını geçmiyorsa yazdır..
Bu yöntemi bir dene..

NOT:
Öneri; vcd slayt yaparken fotoğraf sayısı ne kadar büyükse okadar kaliteden ödün verirsiniz. Müziğinizin bitratesinide düşürmeniz size; extra yer kazancı :-) ve kalitesiz ses :-( olarak geri dönecektir..
Videonun kalitesini de geçişlerdeki yumuşaklıktan anlarsınız. Yeriniz azsa uzun geçiş efekti kulanmayın..

#remi5861' tarafından 09.10.2008 17:55:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Mayıs 2008, 20:13 - İp: 88.***.**4.192
  • 1