ermanguler
ermanguler (üye)
İstanbul / Meraklı

Adobe Photoshop Lightroom 2 Kitabı

Merhaba, Adobe'un dijital fotoğrafçılar için geliştirlmiş son programı olan Lightroom'un

2.sürümü çıktı. Fotoğtaflarınızı binlerce dahi olsa iyi bir şekilde organize etmek

istiyorsanız, ve üzerlerinde basit düzenleme işlemlerinden(Tonlama,Parlaklık,Kırmızı Gözler)

profosyonel düzenleme işlemlerine kadar(Lens hatalarını düzeltme- Histogram üzerinde

Değişiklik) sayısız işlemi yapabileceğiniz bir program. Yapabileceklerinden bazılarını burada

bahsetmek istiyorum.
*Hem Raw hem de diğer formatlar üzerinde uzmanlaşmış bir yazılım.
*Anahatar kelimeler ve metadata bilgilerini kullanarak fotoğrafları kategorilendirmek
*Koleksiyon çeşitlerini kullanarak aradığınız fotoğrafa hızlıca ulaşmanızı sağlamak.
*fotoğraflarınız üzerinde sayısız düzenleme işlemleri(Özellikle Raw formatı üzerinde)
*Tonlama ve kontrast-parlaklık ayarları
*Renk ve lens hatalarını düzeltme
*Kırpma ve çevirme
*Histogram ve Tone Curve eğrisi üzerinde elle düzeltme imkanı
*Aşırı parlak(Patlamış) ve Tam karanlık(Siyah) alanların bulunup kurtarılabilmesi
*Spot Removal ve Adjustment Brush gibi araçlar yardımıyla resimdeki pürüzlerin giderilmesi
*Slayt Şovlar hazırlayıp bunları dışarı aktarabilme
*Kağıda çıktı alama aşamasında fotoğrafların yerleşimi ve kaliteyle ilgili ayarlamalar
*Albenili fotoğraf albümleri oluşturmak ve bunların internet ortamında yayınlanması.
Programı daha önce kullanmamış arakdaşlar için bütün özellikleri açık sadece 30 gün kullanım

süresine sahip halini http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/ adresinden

indirebilirsiniz. Programın kullanımı hakkında benim tarafımndan yazılmış Türkçe bir kaynak

olan Adobe Lightroom 2 kitabını ise

http://www.kitapturk.com/books/Kitap/46456/Adobe_Lightroom_2_-_Dijital_Fotografcilar_Icin_Sihirli_Dokunus.htm
adresinden inceleyebilrisiniz.(Bir çok kitapçıda ve başka Internet

mağzalarında da bulabilirsiniz.) Kitapla iligli her türlü sorunuzu [email protected]

adresinden bana iletebilirsiniz.

Tarih: 23 Şubat 2009, 10:34 - İp: 193.***.**7.122
lostcity
lostcity (üye)
İzmir / Amatör

teşekürler çok faydalı bir paylaşım.

Tarih: 24 Şubat 2009, 00:04 - İp: 81.***.**6.216
mercekkkk
mercekkkk (üye)
İstanbul / Meraklı

evet faydalı bi paylaşım olmuş

Tarih: 25 Şubat 2009, 12:40 - İp: 88.***.**9.18