ömürlü
ömürlü (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Action

action indirdim fakat ne işe yarar nasıl kullanılır bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
adobe fhotos elements kullanıyorum
[email protected]

#ÖMÜRLÜ' tarafından 27.01.2006 16:34:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2006, 15:34 - İp: yok
serokaptan
serokaptan (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

action photoshopta önceden hazırlanmış ve herzaman aynı şeyi yapmak için programlanmış bi dosyadır. yani diyelim bir tane ismi güzel bi şekilde hazırlamak istiyorsun ama bu şekilleri hereferinde başka isime hazırklamak istiyorsun onun için action a ihtiyaç vardır. ilk önce ismi yazıyosun ve hazırladığın actio a basıyosun play düymesine basıyorsun o şekilleri o isme hazırılıyor. tabi ondan önce o şekilleri rec e basarak kayıt etmen lazım. sen önce actionun çalışma şeklini öğren daha sonra hazırlamayı zamanla öğrenirsin

indirdiğin action u yüklemek için
C:\Program Files\Adobe\Photoshop CS\Presets\Photoshop Actions dizinine kopyalayacaksın.

çalıştırmak için ise photoshopta Alt+F9 a basıyorsun daha sonra sağ tarafta action bölümü gözükür daha sonra yüklediğin action u orda görürsün dizine çıkardıysan eğer sonra onu secip play tuşuna basacaksın ve olanları izleyeceksin. sana bazen bişiler sorar onaylaman gerekecek onları yaparsan işlem biter ve sonuç ortaya çıkar hadi kolay gelsin

#serokaptan' tarafyndan 27.01.2006 21:35:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ocak 2006, 21:33 - İp: 85.***.**9.116
  • 1