fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Ürün İnceleme/bilgi Paylaşımı Bölümü...

Merhaba Arkadaşlar...

Uzunca süredir üzerinde uğraştığım bir bölüm var sitede. Yola çıkarken ki amaç, kullandığımız donanımın marka > model bazında bilgilerinin toplandığı bir bölüm olmasıydı, gelinen noktada ise sanki biraz abartmışım gibi , herneyse 'abartma' konusunu takdirlerinize bırakıyorum ...

Öncelikle dijital fotoğraf makineleri ile ilgili bölüme ulaşmak için tıklayın.

Sitenin alt yapısı itibarı ile fotoğraf sektöründeki tüm ürün grupları için (flaşlar, baskı sistemleri, tüm aksesuar grupları gibi.) ilgili bölüm hazır ancak açık olan bölümler şimdilik sadece Objektifler, Dijital ve Analog fotoğraf makineleri...

İlgili bölüme girdiğinizde marka ve model bazında bilgilere ulaşabiliyorsunuz.
- Kullanıcı yorumları: Bu bölümde ürünü kullanan yada ürün hakkında bilgisi olan arkadaşların bilgilerini "inceleme" şeklinde paylaşabilmelerini amaçladık. Bilgilerinizi, inceleme, beğendiğiniz özellikler, beğenmediğiniz özellikler ve 1 ile 10 arası puan vererek paylaşabilirsiniz. Şu an için paylaşım ile ilgili herhangi bir kısıtlama yok ancak suistimal (reklam/pazarlama yada karalama amaçlı) edilebileceği için, muhtemelen bir süre sonra onaylama mekanizması gibi kısıtlamalar getirebiliriz.
- Forumlar: Ürün hakkında forumda açılan konular listeleniyor.
- Fotoğraflar: Galeride, ürün ile çekilmiş fotoğraflar listeleniyor.

Haberler ve yukarda bahsettiğim bölümler beyaz zemin olarak tasarlandı. Gelen talepler doğrultusunda koyu renkli zeminin içerik bölümlerinde çok fazla göz yorucu olduğu yönünde şikayet alıyorduk, bu sebepten içerik bölümlerimizi (forum dahil) beyaz zemin, fotoğraf galerisini de mevcut renkte devam ettirmeyi daha doğru bulduk...

Galeriden de bahsetmişken, kısa bir süre sonra galeri içinde bazı değişiklikler olacak, bilginize...


Takdirlerinize...
Saygılarımla
Fikret Diker

Tarih: 10 Mayıs 2012, 13:06 - İp: 78.***.**2.127
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı


- Kullanıcı yorumları: Bu bölümde ürünü kullanan yada ürün hakkında bilgisi olan arkadaşların bilgilerini "inceleme" şeklinde paylaşabilmelerini amaçladık. Bilgilerinizi, inceleme, beğendiğiniz özellikler, beğenmediğiniz özellikler ve 1 ile 10 arası puan vererek paylaşabilirsiniz.

yıllar önce (farklı isimle üye iken) buna benzer öneriler getirmiş, hatta örnek bir liste ile anlatmaya çalışmıştım...
o zamanlar yoğun bir trafik vardı bu sitede, çok hareketliydi...
gerçekten çok ihtiyaç vardı, amatörlere/makina alacaklara yararlı olurdu ve bugüne kadar hayli mesafe alınırdı, hatta referans bir site olurdu belki de...

(bence) biraz geç kalınmış olsa da, iyi bir adım olduğunu düşünüyorum...kutlarım...

 

Tarih: 10 Mayıs 2012, 17:45 - İp: 176.***.**1.190
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

FK Forumda bu vardı, işe yarıyordu.

Ancak daha öncesine berbat olarak nitelendirebileceğim şu site temasına bir el atılmalı

 

Tarih: 10 Mayıs 2012, 17:51 - İp: 85.***.**0.125
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hep söylüyoruz - çok fotoğraf sitesi var ama içinde forum ve teknik kısımları bu kadar zengin başka bir site yok. Bu yeni ilave de, eklenecek inceleme yazılarının yanısıra ,hemen hemen tüm makinalarla çekilmiş çok kıymetli bir database sunması açısından çok yararlı bir bölüm. Bir tek yeri konusunda tereddütüm var.

Başkalarını bilmem ama benim NF'ye giriş sayfam/kısayolum "Forum" sayfası; anasayfayı aylarca açmadığım olur. Bu ne tembellik diyeceksiniz ama bilgisayar bizi bu devirde bu hale getirdi işte.

Yeni üyelerin ilk defa girip baktığı anasayfada yer alması yanlış demiyorum ama böyle teknik bir konuya en azından forum anasayfasından da bir link verilmeli ... Verilmeli ki forum konularını tararken gözümüz oraya da kaysın ; bir de orayı tıklayıp bakalım.

Hatta olayı biraz abartıp galeri sayfasının altına bir yerlere de en çok kullanılan 10-20 modelin linki eklenerek, o makinalarla çekilmiş fotoğraflara ulaşım sağlanması da ilgi çekebilir.



 

Tarih: 12 Mayıs 2012, 18:01 - İp: 96.***.**5.17
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

herkez aldığı ekipmanı küçük çaplı da olsa kendi tantsa çok daha katsısı olur diye düşünüyorum

 

Tarih: 15 Mayıs 2012, 00:44 - İp: 78.***.**6.80
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Bence bu ekipmanları kullananlar yada kullanmış olanlar altına yorum yapsa güzel olur. Yani iş site üyelerine ve kullanıcılarına kalıyor. Ben fotokritikteki ekipman yorumlarını hala özlüyorum. Benzer şeyleri burada görmek güzel olur.

 

Tarih: 15 Mayıs 2012, 09:25 - İp: 78.***.**5.40
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

objektif incelemeler olacağını sanmıyorum.. örneğin Nikon d7000 inceleme sayfasında forumun d7000 ile ilgili bölümlerine verilen linkte 42 sayfalık d90ı d7000 ile değiştirilmek konusuna hiç link verilmemiş buda bana objektiflik konusunda yeterince güven vermedi... (tp://forum.netfotograf.com/dslr/nikon-d90-i-d7000-ile-degistirmek-50230-1.html)

 

Tarih: 18 Mayıs 2012, 10:25 - İp: 85.***.**6.12
eflatunca
eflatunca (üye)
İçel / Amatör

inceledim de pek bi güzel emek olmuş...gözünüzün nuruna sağlık...

Galeriden de bahsetmişken, kısa bir süre sonra galeri içinde bazı değişiklikler olacak, bilginize...
Patron ne değişikliği olacak ne zaman olacak...merak ettim bak şimdi

 

Tarih: 21 Mayıs 2012, 23:30 - İp: 88.***.**6.64
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

- Türkiye şartlarında bu tip platformları ayakta tutmak baya zor. Sektöre yön veren bir-kaç platformdan biri olduğumuzu düşünüyorum. Ancak sektörün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri "Allah razı olsun Facebook'dan sayelerinde makine satışlarımız arttı" tarzında açıklamalar yaparken. 11 senedir yayında olan sitemiz için, -hadi Netfotogaf'ı geçtim her hangi bir fotoğraf sitesine- "emeğinizi takdir ediyoruz, sizi nasıl destekleriz..." şeklinde bir yaklaşımlarının olmaması çok acı... Düne kadar sadece reklam gelirlerimiz ile siteyi ayakta tutuyorduk. Geçen sene başı itibarıyla birde market bölümümüzü hayata geçirdik. Gerçi orada da "yasal mı - kaçak mı" kıskacında yasal prosedürlere takılırken, yine firmaların tamamen "tekno-market"lere göre dizayn ettikleri satış politikalarını delmeye çalışıyoruz... Velhasıl, bütün bunların arasında küçük adımlarlada olsa ilerliyoruz...

- "Berbat tasarım" hakkında çok fazla yorum yapamıyacağım, mail aracılığı ile aldığımız geri dönüşlerde, çoğunlukla sitenin çok basit bir tasarıma ait olduğu fikrini alıyoruz... Sitenin taşları ile çok fazla oynamak istemiyorum. Örneğin, üst bant olayı bir nebze imzamız gibi oldu... Benzer bir başka konuda sitenin tasarımı ile ilgili .psd dosyaların olduğu bir link eklemiştim. "Sizce nasıl bir site olmalıyı çizerek anlatırmısınız" dediğimde bir kişiden bile dönüş alamadım.

- Bölümde yeterli içerik oluştuğunda foruma kategori gibi bir eklenti yapabilirim. Aslında forumda kategorilerin içinde "Markalar" başlığı altında bu bölüme link var, hatta galeride fotoğrafların altındaki detaylarda makine ve lens bilgilerine tıklandığında bu bölüme gidiyor. Muhtemelen çok fark edilmiyor... Belirttiğim gibi "yeterli içerik" oluştuğunda farklı yöntemler ile (sağ tarafta alıntılar şeklinde yer verilebilir) ilgili bölüme hareket katabiliriz.

- "herkez donanımı ile ilgili bir şeyler paylaşsa"ya ilave olarak, paylaşmaya başlamamanız için bir neden yok...

- "objektif olunamayacağı" düşüncesini yersiz buluyorum. Zira bu konuda duruşumuz ile en son eleştirilecek site olduğumuzu düşünüyorum. Varlığımızı idane ettirmemizi sağlayan reklam veren firmalardan biri ile bu konuda sorun yaşamıştık. Sorun yaratan konuyu silmeyip, firma ile çalışmamızı sonlandırdığımızı gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. (Reklam sayfamızda da, reklam yayını ile ilgili kurallarda bu madde bulunmaktadır)
Modellerin altına forum konularını tek-tek tanımlıyorum, haliyle çok kolay olmuyor.

- Galeri düzenlemesi ile ilgili kabaca düşüncem şöyle; Netfotograf olarak özellikle fotoğrafa yeni başlayan arkadaşların ilk durağı olduğumuzun farkındayım, bundan da son derece mutluyum. Ancak belli bir seviyenin üzerindeki arkadaşlarıda sitede tutamıyoruz. Bu tesbitten yola çıkarak bazı düşüncelerim var. Ancak bu konuyu dağıtmak da istemiyorum....





 

Tarih: 25 Mayıs 2012, 01:23 - İp: 78.***.**0.116
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

nE DEMEK İSTEDİĞİNİZİ anlıyorum Fikret bey.. her ne kadar eleştirsekte çabalarınız takdire değer ...
Türkiye deki sektördeki firmalardan fazla birşey beklemeyin yöneticilerinin olaya bakış tarzı pazardaki patatates satandan daha ince görüşlü ve kapsamlı değil olaya sadece düz mantıkla bakıyorlar markayı gerçek anlamda üst seviyelere taşıyalım mantığı yok. Sadece biz eleştrilmişiz bu yazıyı kaldırın yaklaşımı var nedir şikayet konusu sorunu çözmeye çalışalım gibi bir çaba hiçbir zaman yok... Firma patronları yoneticileri tuketici dostu olmaktan çok uzak yaşamları avrupa tarzı ama düşünce alaturka..
Sorunlara yaklaşım tazlarıda aynı türkiye deki firmaların müşteri sadece alsın yeter bir daha gözükmesin gözümüze şeklindeki bakış tarzı olan firmalardan fotograf sistelerine destek beklemek boşuna olur bence...
Tasarım konusu bence ne kadar basit ve sade tasarım okadar etkili ve iyidir...Berbat olacak bir tarafını görmüyorum...sade ve guzel... başarılar...


#buzlucam' tarafından 26.05.2012 00:38:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Mayıs 2012, 00:24 - İp: 78.***.**7.229
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ürün inceleme bölümüne bir şeyler eklemek aklımda - en azından kullandığım ekipmanlar ile ilgili. En zor kısmı nasıl bir formatta yazılacağına karar vermek . Bir ara vakit bulduğumda girişeceğim - çorbada tuzumuz olsun diye.

Diğer konuları geçip, şu değinilen konuda 1-2 sözüm olacak :

" Netfotograf olarak özellikle fotoğrafa yeni başlayan arkadaşların ilk durağı olduğumuzun farkındayım, bundan da son derece mutluyum. Ancak belli bir seviyenin üzerindeki arkadaşlarıda sitede tutamıyoruz. "

Tespit tabi ki doğru ama şu fotoğrafı burada öğrenip de daha sonra burayı ve eklenen fotoğrafların kalitesini beğenmeyip ayrılanlara söylenecek iki çift çok sözüm var .( Geçerli sebeplerle-tartışma/kızma gibi- gidenleri hariç tutuyorum )

O kişiler fotoğrafçılıklarının gelişmesinde en büyük katkısı olan bu siteyi unutmasınlar.

Eklenen fotoğrafların kalitesini beğenmediği, kendi seviyesine yakıştıramadığı için ayrılanlar olduğu gibi "acemilik" dönemlerinin bilinmeyeceği/hatırlanmayacağı yerlere göç edenler de var biliyorum. Katıldıkları yeni sitelere direk iyi/usta fotoğrafçı imajıyla girmek istediklerinden, 6 ay - 1 yıl önce "hangi makinayı alsam" diye sordukları bilinsin istemiyorlar haliyle

Kimseye başka siteye fotoğraf eklemeyin diyen yok bu arada - umarım o anlam çıkmıyordur. Tek dediğim öğrenciliklerinin geçtiği burayı da ihmal etmesinler, arada bir katkıda bulunsunlar, aldıklarını da biraz geri versinler.

NF gerçekten hiç bir sitede olmayan teknik forumlarıyla bir okul. O güzel fotoğrafların bulunduğu sitelere bir bakın bakalım forumlarında toplam kaç konu var, ayda kaç konu açılıyor.

İbre bu ara acemilere doğru kaymış olabilir ; bundan da memnunluk duyulması gerekir - fotoğrafa yeni başlayanlara en büyük faydayı sağlayan site/site sahibi olarak.

 

Tarih: 30 Mayıs 2012, 04:42 - İp: 96.***.**5.17