thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Netfotograf İçi Sergi..

Selamlar,
Bir sene önce fotoğrafların kalitesini tartışıyorduk.Hatta bir sürü yaptırım , engel konulması gerektiği konuşuluyordu.Artık bu konuşulmuyor çok sevindirici olarak. Uzun zamandır düşünüyorum , Netfotoğraf'ın içinde yorum yapılamayan, altına herhangi bir yazı yazılmayan bir sergi açılması gerekliliği konusunda.. Tabii ki bu fotoğrafların boyutu da daha büyük olacak.Aylık periyodlar ile 3 ayın en iyi fotoğrafları, 3 ay boyunca bu sergide olacak.Bir de en büyük eksiklik olarak gördüğüm ki, buradaki bir çok fotoğrafçının bundan dolayı muzdarip olduğunu görmekteyim.Yıllık küçük bir bedel karşılığı fotoğrafçının 20 serilik konu sergisi açabilmesi bence çok ama çok mantıklı olur.Hem fotoğraf ölçülerinin biraz daha büyük olması sağlanır, hem fotoğrafçının anlatmak istediği konuyu fotoğraf serisi ile de yapabilir.Bu önemli çünkü , benzer fotoğraf göndermek ayıp olur düşüncesi ile pozlanılan konuyu bölüyor ve de bunun akabinde hem konu anlaşılamıyor, hem sadece fotoğrafın teknik yönü ile eleştiriye maruz kalıyor.
Bu fikir geliştirilebilir tabii ..Ama buna son derece ihitiyaç var.

sevgiler.

#thalassa' tarafından 29.04.2006 13:07:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Nisan 2006, 04:48 - İp: yok
eastwood
eastwood (üye)
İzmir / Amatör

destekliyorum
güzel fikir
olmalı bencede

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 09:56 - İp: 212.***.**2.151
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Bir değişiklik olmalı bencede.
Fikrim şöyle;
Galeri bölümünde fotograf sayısı az olmalı 12 fotograf, bir sayfa olan bir kişisel ön-galeri. Kişi kendini en iyi temsil eden, çeşitli çalışmalarından örnek seçtiği fotografları ön-galerisine koymalı. Eğer detaylı bir arşiv bulundurmak istiyorsa (belkide ücretli olarak) çeşitli gruplar altında arşiv tutabilmeli. Ön galerisiyle ilgilenenler arşiv bölümünde detaylı çalışmalarını görebilirler.
Şahsen fazla kalabalık yapmama düşüncesi ile az fotograf koyuyorum. zaman zamanda siliyorum. Bu seferde zahmet edip yorum ve görüşlerini yazanlara ayıp ediyorum.
Bu yüzden bazı seri olarak görülmesini istediğim fotograflar yer almıyor.
Fotografların küçük bir ön-galeri, ve arşiv bölümü olarak ayrılması, ağırlıklı ulaşım ön-galeriye olacağından, ayrılmış database indexleri açısından galeri ile ilgili database ulaşımında çok önemli bir rahatlamada sağlayabilir.

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 22:58 - İp: 85.***.**6.25
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,

Evet bu da bir fikir. Belli konularda konu halinde uğraşan dostlar var, peşi sıra aynı türde fotoğraflar yollandığında galeriye, hem yollayan, hem de izleyen için karışıklık içinde, güzel fotoğraf olmasına rağmen kaynayıp gidiyor. Hüsmenağa'nın damları , Oğuz beyin makroları , Dostovyeski'nin koyun ve çobanları, çiçek çalışan bir çok fotoğrafçının arada kesintisiz fotoğraflarının , daha büyük boyutta olması nefis olurdu.
Ama bunun olabilirliği ne kadar mümkün?

Sevgiler.

#thalassa' tarafyndan 29.04.2006 13:10:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 15:30 - İp: 85.***.**9.72
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Fotokritik sitesinde fotoğraflar onay olmadan direkt olarak yüklenebildiği halde, fotoğraf galerisi daha kaliteli fotoğraflardan oluşuyor. Bunun sebebi ise 3 gün içinde sadece 1 fotoğraf yükleyebilmeniz. bu durumda siz kendi kendinize seçici davranıyorsunuz zaten. ayrıca olumlu eleştiriler aldıkça 3 gün içinde 1 yerine 2 veya daha çok fotoğraf gönderme hakkı tanınıyor.
sınırlama getirmek pek sevimli görünmüyor tabii, ama sonuçta kaliteli bir foto galeriye kavuşmuşlar bence.

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 19:31 - İp: 85.***.**1.183
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,

Foto kritk sitesine baktığınızda , br çok fotoğrafçının aynı fotoğrafları burada da barındırdığını göreceksiniz.Burada fotoğrafları yayınlanan insanlar ilk adımlarını, ilk üretimlerini koyma cesaretini bulabildikları için biraz karışıklık yaşanıyor. Üstelik buradan yetişmiş , bilgilenmiş bir çok fotoğrafçının burada boy gösterdikten sonra bir de Fotokritik'te deniyor ve sınıyor kendini.Oto kontrol mekanizması orada daha iyi işliyor olabilir, belirgin kıstasları olan bir site çünkü orası. Fotoğraf yollayacaksan, yorum da yapacaksın gibi.Diğer taraftan, burada fotoğraf makinası ile ilk defa fotoğraf makinası almış birinin ilk üretimlerini görme şansına da ancak burada sahip olabiliyorsunuz.Bu azımsanacak bir şey değil bana göre.
Diğer sitelere göre konuşma tartışma özgürlüğü de burada ve bu da sosyal yapının hem kozmopolit olmasını saglıyor ki , bu da azımsanacak iyi niteliklerden değil doğrusu.
Ve tabii ki bir konu var ki göz ardı ediliyor; Fotokritik ve benzeri siteler zaten var , hepsinin yaklaşık benzerlikler içermesinin bence hiç gereği yok, zaten ihtiyaç da yok. Fotokritik öyle yapacak , Netfotoğraf böyle yapacak, bilmem hangi site de başka türlü yapacak.Her sitenin benzer olması zaten çok normal bir istek gibi gelmiyor bana. Bu yapılabilecek en büyük hata olur bence. Belki komik gelebilir ama, bir konu tartışıldığında bir çok kişinin aynı genlerden üretilmiş gibi, hemfikir olması konusu bile, korkutucu görünüyor bana.Bilmiyorum, hiç bu tarafından düşündünüz mü?Üstelik fotoğrafın, mutlak surette farklı düşüncelerin , beğenilerin üretimlerine ihtiyaç hisseden uğraşı olduğunu düşünüyorum.Birinin bana, bu fotoğrafın renklerini orjinal yapsaydın gibi bir şey demesi , hele aynı fikir de olan bir kaç kişi olduğunda da aynı şeyleri hissediyorum.
Neyse dostum , ben böyle düşünüyorum.Tartışılmalı bence.Fikirller nedenlerle hep bağlantılıdır..Başkaları ne düşünüyor merak ediyorum...

Sevgiler..

 

Tarih: 29 Nisan 2006, 13:55 - İp: 85.***.**9.72
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

cem bey e katılıyorum, fk yla buranın artık o kadar da farkı yok eskiden kalite olarak çok farkı vardı ama artık yok eklenen fotoğraflara bakarsanız görürsünüz, ayrıca fotoğrafa yeni başlayanlar için netfotoğraf çok daha iyi bir site çünkü sizi kimse bu sitede yerden yere vurmaz eleştirel olarak(istisnaları saymıyorum) ama fk da çok ağır eleştirilerle karşılaşabilir ve hevesiniz kırılabilir

diğer konularda da cem bey le hemfikirim
selamlar...

 

Tarih: 2 Mayıs 2006, 23:46 - İp: 85.***.**0.14
  • 1