Fotoğrafçılık Forumları
Ne Olacak Bu Galerinin Hali
Galerinin hali gün geçtikçe içler acısı bir hal alıyor. 2-3 gün aradan sonra bu gün galeriye girdiğimde bırakın fotoğraf teknik kurallarını pc başında yapılan uygulamalarla doğallığını kaybetmiş hiç bir estetik değeri olmayan bir kaç fotoğrafın sadece ve sadece fotoğrafı çeken üyeyi pof poflamak adına yazılan yorumlarla dolu olduğunu gördüm. Bu yüzden bir süreliğine galeriye fotoğraf eklemiycem. Yorum yazarmıyım bunada fotoğrafı çeken üyenin adına değilde fotoğrafa bakınca karar verecem.
Ayrıca üyeyi pof poflamak adına yorum yazan arkadaşları boykot etmek için avatarımı siyah yapıyorum.
Umursayanlar topiğine hoş geldin gaijin usta
arabesk filmi vardı sener sen mujde ar.
bir sahnede mujde ar dugunden kacar istanbula gitmek için,bir kamyoncu alır bunu tecavuz eder,ardından mujde harap vaziyette bır kahveye girer sorar: agalar ıstanbul ne tarafta???
kahvedekiler:gosterelim anaaammm
gerisi malum.
fılmın sonuna dogru mujde arın anneside ıstanbula gelir.mujde arın evlendigi adam size anne diyebilirmiyim der.kadında belliki aynı yoldan gecmiş:aman evladım anne demede ne dersen de der
izleyin guzel filmdir:D
--------------------------------
aman bana usta demede ne dersen de
Bu arada var olan grubun tekelinde olduğunu düşündüğüm üst bant seçiminde uygulanan yöntem son derece rahatsız edici. Çünkü üst bantı belirleyen arkadaşımız var olan gruptaki pof pofçuların gruba dahil olan bir üyenin fotoğrafına ''eline sağlık üst banta yakışır'' diyerek yazdıkları yorumun etkisiyle seçimini yaptığı kanısındayım. üst banta eklenen fotoğraflara bakıyorum üç aşağı beş yukarı hep aynı üyelerin fotoğrafları arasından seçiliyor.
siteyi pozitif yönde geliştirecek her konuda varım.
Ama herşeyin sürekli eleştirilmesi çözüm değil bence.
favori fotografçı sistemi bence çok olumlu,ben kendi eklediklerimi sürekli takip ediyorum,amacım bu kişiler benden iyi onları izleyeyim diye değil.tarzını beğendiğim kişileri izleyebilmek,ekledikleri fotolara eleştirisel olarak bakmak.bunda ne sakınca var anlamıyorum.
favori sistemi olmasa arama butonundan ismini yazarım yine bulurum.
hem yorum az diyoruz hem de yazılan yorumları beğenmiyoruz,hem üst bandı beğenmiyoruz hem de üst banda çıkacak foto eklemiyoruz.
site üye sayısına bakmayın sonuçta eklenen foto sayısı belli,365 gün iyi performans bekliyoruz.
izlenme var yorum sayısı düşük zaten,bir de insanların basit yorum yaptığını eleştiriyoruz.
benim bir foto 1885 izlenme 35 yorum almış. sanki nü fotograf.
bir başka foto 190-200 izlenme 4-5 yorum.
bu oranlar çok düşük.
FK sitesinde 20 izlenme var ise 6-7 yorum oluyor genelde.
bizde insanlar yorum yazmaya çekiniyor artık.
bu konuya eğilmek daha önemli.
bir de şu üst band olayına neden takılıyoruz anlamıyorum.
Hep beraber galeriye iyi ve kaliteli foto yüklenmesi için uğraşalım.
vasat foto ekleyenlere yön gösterelim,şöyle yap,böyle yap diye.onuda yapmıyoruz,
mesela Burkay08 in eleştir tarzı çok güzel,fotograf istediği kadar pohpoh alsada gerçek katkı sağlayacak yorumunu yapıyor.
gelin hep beraber bu tarzda ilerleyelim,siteye galeriye küsmek ile olmaz.
Gaijin şimdi ben hıyar çekip koysam nasıl olur acep?
Hangi tür hıyarı çekmeliyim?Çengelköy bademi çeksem olurmu?Yoksa ziraat hıyarımı çekmeliyim veya acur...Acur bulamassam turşusu olurmu?
Ama sanıyorum bişeyi es geçiyoruz.Hıyar fotosundan önce o guruba kayıt olmak lazım...
Neyse bunlar tabii espri mahiyetinde ama bunda tabiki bir gerçeklik payı var.Bu bariz ortada.Alan memnun satan memnun olduktan sonra bir şeylerin değişmesi çok güç.İnşallah bir şeyler daha iyi anlaşılır.Burda sitenin şeklini değiştirmekten çok yine söylüyorum kafalar değişmeli.Saygılarımla...
Güzel kare.
Tebrikler.
sorun üst bant sorunu değil. galeriyi boş yere meşgul eden fotoğraflar yüzünden kaliteli fotoğrafların izlenememesi. bir çok eksiği olan bilgisayarda bir çok islemden geçen bir fotoğrafın ana sayfayı her açtığımda karşıma çıkması,bu fotoğrafın bide üst bant için oy alarak oraya çıkması.
Bir zamanlar galeriyi her açtığımda netfotoğraf buluşmaları ile ilgili bir çok fotoğraf karşıma çıkardı. oraya eklenen fotoğraflar ana sayfaya çıkmayınca o kategoriye ilgi azaldı.1 ocaktan bu güne kadar toplam 12 fotoğraf eklenmiş.
üyelerin bir birine hediye ettikleri fotoğraflarda aynı şekilde ayrı bir kategoride yer alsa ve ana sayfaya çıkmasa bakalım ilgi ne seviyede olacak....
Ana sayfaya çıkan O AN fotolarıda sistem tarafından seçilerek 30 dakikada bir güncelleniyormuş.Öle diyolar.Ama bu sistem ne menem sistemmiş, anlamadım gitti.Üye olalıdan beri siteyi her açışımda ana sayfadaki O AN fotolarına göz atıyorum.İnanın abartmıyorum oraya çıkan isimler gerçekten hep aynı..Aynı isimlarin fotoları dönüp dolaşıp duruyor.Nadirende başka isimler çıkıyor tabii.Üyelik sürem 8 ay gibi bir vakti doldurdu.8 ayda aynı ay içinde bazen aynı isimlere 4-5 kere rastladığım oluyor.EEEHH tesadüfün böylesi... Bu kadar kayıtlı üyesi olan bir sitede gerçekten ilginç.
Kad-ir üst banta çıkan fotoğraflara sözüm yok benim vurgulamak istediğim üst bantta çıkan fotoğrafların belirlenmesinde var olan grubun etkisi o gruptan 1 bir üyenin ''elinize sağlık üst banta yakışır'' diyerek yazdığı yorumun mürekkebi kurumadan bakıyorum fotoğraf üst bantta...
Gorbi O An köşesi için yazdıklarının altına bende imzamı atarım.
Sevgili Gaijin sitede nesli tükenmeye yüz tutmuş bir kaç değerli insandan biri olmanız münasebetiyle USTA derim.
İlgili olabilecek konular
-
Güneşli Havada Dış Çekim Potre
06 Tem. 2025, 10:57 ronaldo1727
013006 Tem. 2025, 10:58
ronaldo1727 -
Sağlık Raporu Ücreti Sorunsuz Ödeme Örnekli Full Anlatım
20 Haz. 2025, 19:54 prodersler
028220 Haz. 2025, 19:55
prodersler -
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici