bill
bill (üye)
Ankara / Amatör

Fotoğraflar Habersiz Siliniyooooorr


bu konu daha öncede açılmış fakat gerekli açıklamalar gelmemiş ilgili yerlerden. o yüzden bir kez de ben açmak istedeim 1 ay içerisinde fotoğraflarımdan 6 tanesi gerekçe gösterilmeden silindi. ayrıca silinen fotoğraflarımın hepsi yorum almış fotoğraflardı. lütfen bu konunun üstünde duralım. bazılarının 60 100 fotoğrafı varken bizim 20 fotoğrafımızı çok mu görüyorlar...siteden böyle soğutulmazki SİZDENDE DESTEK BEKLİYORUM ARKADAŞLAR.......

Tarih: 7 Ekim 2006, 16:24 - İp: 85.***.**7.185
bill
bill (üye)
Ankara / Amatör


tugrax,umutyağmur arkadaşlarımıza katılıyorum kesinlikle..yeni bir nick alıp kendine yorum yazan onlarca insan var bu sitede ayrıca aynı kareden 2 şer tane yollayanlar sayısız.. milletin 100 150 tane fotoğrafı dururken benim 22 tane resmimi 14 e indirmek hiç hoş bişey değil kesinlikle. madem yer az sitede herkesin fotoğraf sayısını 40 a 50 ye düşürün hiç bir sorun çıkmaz ama rastgele yorum almasına rağmen 22 fotoğrafımdan 14 tanesi kalmışsa bu kesinlikle haksızlık ve öncede söylediğim gibi emeğe paylaşımımıza saygısızlık...

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:47 - İp: 85.***.**3.187
erhankoc23
erhankoc23 (üye)
Denizli / Amatör

800x600 300 pixel formatını destekliyorum. ama bize gelen her fotografında başkalarına güzel gelmeyeceğinin farkındamıyız?

fotograflar siliniyor veya onaylanmıyor! Nedenini kendimize sormalıyız. Bazı arkadaşların fotoları acaba sadece kalitesinden mi yoksa yorum adı altında yazdığı eleştirilerin aslında eleştiri olmamasından mı ?
Bu sitede yeniyim evet kabul!!!
Ama ben bile bugğn baktığımda bazı yorum almış (!) fotolarımı çekmeye başladım. Sizlerden bazıları ise buna ihtiyaç bile duymuyor olabilir.

Gerekçe gösterilmemesi hoş değil! ona lafım yok ama hiç olmazsa otokritik yapıp bazı fotograflarımı çekmeliyiz.

yeni gelen bazı arkadaşlarıda sadec teşvik için bile olsa fotograflarını yayınlamalıyız...

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 00:26 - İp: 85.***.**4.73
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar, bu konuda o kadar cok tartisma konusu acildi; ama nedense herkes tek tarafli dusunuyor hadiseleri..

evet fotograflarimizin silinmesi durumu iyi degil, ama site acisindan da gerekli goruldugu icin siliniyor.. fdiker aciklamasini yapti; binlerce fotograf yukleniyor galeriye hergun, ve zamanla server'da yer acilmasi icin, bazi fotograflar silinmek zorunda kaliyor..

o yuzden burada sinirlenmeye hakkimiz yok diye dusunuyorum..

......................

bir kisinin galerisinde 60 tane fotograf olabilir, bir baskasinin galerisinde 10 tane bile olmayabilir.. ki o kisinin onceden 100 tane fotografi olduysa bile..
galeride fotograf eklemeden once bir aciklama var, soyle deniyor:

"NetFotograf eklenen ve onay almış tüm fotoğrafları sürekli yayınlamayı garanti etmez, lütfen galeriye eklemeyi düşündüğünüz fotoğrafınızı diğer üyelere/ziyaretçilere bir şeyler verebileceğini düşündüğünüz fotoğraflarınız arasından seçiniz, görsellikten uzak ve daha çok hatıra amaçlı fotoğraflar onaylanmıyacaktır.
Galeriye eklediğiniz fotoğraflar, çekim ve çekim sonrası müdahaleleriyle size ait olmalıdır, oluşabilecek yasal sorunlarda ip numaranızda dahil olmak üzere kişisel bilgileriniz ilgili mercilere verileceğini bildiririz."

...yukaridaki paragrafda bazi kosullar var.. once bu kosullari sagliyor mu fotograflarimiz diye dusunelim lutfen..

.................................

bir baska konu ise, cep telefonu ile cekilmis fotografa onay konusu.. arkadaslar, fotografi 10000 bin pound'luk kamera ile veya basit bir cep telefonu kullanarak cekmis olmaniz farketmez.. sonucta fotograf, fotografdir..
fotografin tanimi nedir? ille de ozellikle bir fotograf makinesi tarafindan cekilmis fotograflar mi fotografdir?


.............lutfen once kendi dusuncelerimizi yargilayalim, sonra da diger dusunceleri.

 

Tarih: 11 Ekim 2006, 01:17 - İp: 86.***.**0.120