Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğrafım Üst Bantta Olmasın.
3 sene oldu galiba sitedeyim tarihi tam hatırlamıyorum.
Herkes bir şeyler öneriyor.
Daha önce bir vesile ile belirtmiştim, ben fotoğraflarımın üst bantta yer almasını ve spekülasyon konusu olmasını istemiyorum.
Tam da bu gün yeri gelmişken aklıma geleni önereyim.
Fotoğraflarımızı yüklerken bir seçeneğimiz olsa, "fotoğrafım üst bant için önerilemesin" gibi, ben de fotoğraf silmek zorunda kalmasam, ya da benzer görüşte olan arkadaşlar olduğunu biliyorum, bir çözüm olmaz mı acaba bu meseleye?
Fikret Bey, bu forum başlığının altında, üst bantta olmak istemeyenler isimlerini yazarlarsa, bundan sonra oraya seçilmez diye bir imkan getirdi, dileyenler listeye isimlerini ekleyebilirler, geri dönüş yok ona göre
#husmenaga' tarafından 01.04.2008 11:58:40 tarihinde düzenlendi.
ben yeni bir üyeyim. yani çömez. bir fotoğrafın üst bantta olabilmesinin kıstasları nedir. bi kuralı olmalı ki ve sayın hüsmenağa sizin fotoğraflarınız bu kıstasların hiçbirini yerine getiremiyor olmalı kisayın hüsmenağa siz de benim fotoğrafım üst bantta olmak istemiyorum diyesiniz. size katılıyorum ve eğer bı işin kuralı yoksa ben yeni üye de bu işte yokum.
Filmi çekilesi bir konu bu üst bant..
Hatta çekilirse üst bantta yayınlanabilir..
400 kisilik üstbant heseti var ama bu is biraz profi olmali, sitenin adminleri bir sekilde kaliteli fotograflari bulmali ve üstbatta tasimali tüm siteler böyle isliyor artik, birilerinin tiklasina birakmak dogrusu degil.
adminler kaliteli calismalari yorum dahi almasa üstbanda cikarmali, eger cikarmiyorsa sadece foruma yazi yazmak icin adminlik bos is diye düsünüyorum..
Gencer dostum, üst bant için uzun zamandır şöyle bir uygulama var; Yaptığı yorum sayısı az olan, fotoğrafı daha fazla olan üyeler artık çıkarılmıyor.
Site sahibi Fdiker, yaklaşık 4-5 ay önce böyle bir tahhüt vermişti.
O zamandan beri şahsen sadece 1 kez gördüm bu tarz üyelerin çıktığını, o da sanırım zaruri bir sebepten oldu.
Belki senin gördüğün çıkmayan fotoğraflar bu tarz üyelere aittir ve çıkamamıştır.
Çünkü;
Bu tarz üyeler NF sitesine fotosunu ekliyor ve voltalıyor. Gidip başka fotoğraf sitelerinde boy boy yorumlar yazıyorlar. Ama buraya hiçbir emek yok!!
Eee.. O sitelerde, puan var, burada puan yok
Orada ne kadar yazarsa, o kadar yorum alıp puan toplayacak ve GF olacak!
Sanırım en büyük sebep bu
Ben ust bantda hıc yorum almamıs fotograflarda gordum, Oylekı vadandasın her yukledıgı ust bantdı, Nasıl cıkıyor nasıl cıkar dogrusu cok dusundurucu,
Ust bant bırazda sankı tekellesdı gıbı oldu al gulum ver gulum gıbı,
Hanı kazan kaldırıldı yorumlar karsılıklı dıye, sımdıkde ust banda oylemı oluyor,
Herkes sevdıgının butonuna basıyor sankı,
Icımızdekı dusunceler hep aynı ısım farklı..
Sunuda unutmamak gerek ehlıyet araba kullanmıyor, Arabayı surucu kullanır,
O yanlız bır belgeden ıbarettır,
bir ara patron üst banta aday fotoğrafların toplandığı havuzun linkini vermişti forumda, kaydedivermiştim ben de arada bakıyorum, dikey kadrajlı fotoğraflar dahi oluyor
kesinlikle, fdemirhan, sado34, husmenaga, panctom, cappadociaman, gencmenn gibi üyelerden oluşan bir kurul olmalı ve artık bu konuda taviz verilmemeli. evet bir ara böyle bir kurul vardı sürekli bu kuruldaki insanların seçim konusundaki yetisi sorgulanıyordu. şimdi 400- 500 kişi bu görevi yapıyor ( yapma yetkisi var) . ama bence bu kadar demokrasi fazla
hiç bir site bu kadar şeffaf değil, kurul üylerinin yetisini sorgulayacak olanlara, bu kişilerin portfolyöleri iyi birer cevaptır.
saygılarımla...
husmenaga
bende uye oldugum gunden beri sizin fotograflarinizi izliyorum,cok da begeniyorum,inanin bazan da kiskaniyorum,inanin cok iyisiniz,basarilarinizin devamini dilerim,ben yeni bir uyeyim bu siteye ama fotografciliga yeni uye degilim,tamam ust band ust band buraya fotograflari secen arkadasin fotografla bir ilgisi varmi bu siteye sahip olmak veya yonetici olmak disinda,bazen oyle fotograflar koyuyorlarki yanlis anlamayin kucumsemek icin soylemiyorum bu kadar olur yani su anda bile var yani bu kadar olur ben o fotografa bakarken dedigim birsey var ya bu arkadas bu sitenin sahibi ya yoneticisi yada yakin akrabasi,insan biraz gorerek secer o fotograflari bakarak degil yada diger kosullar.
bence o meshur ust band sadece yeni eklenen fotograflar icin kullanilsin ve sirasiyla butun fotograflar o meshur ust banttan gecer.
saygilar suleyman bey
İlgili olabilecek konular
-
Bilgisayar Ekranı Yan Döndü [masaüstü Ekran Dönmesi] Çözümü
16 Eki. 2021, 18:55 prodersler
0125916 Eki. 2021, 18:55
prodersler -
Üst Bar Gözükmüyor Ama Fare İle Üstüne Geldiğimde Gözüküyor.
14 Haz. 2021, 23:33 samcu
0153414 Haz. 2021, 23:34
samcu -
Mobil Word Belgeye Resim Ekleme Resim Üstüne Yazı
16 Ara. 2020, 21:06 prodersler
0187416 Ara. 2020, 21:06
prodersler -
-
Bilgisayar Masaüstü Arka Plan (duvar Kağıdı) Resmi
03 Ara. 2020, 15:25 prodersler
0162003 Ara. 2020, 15:25
prodersler -