other-side
other-side (üye)
Eskişehir / Amatör

Fotoğraf Yorumları

Bu konuyu burada yazmak en doğrusu sanırım. Bu siteye epeyce bir süredir üyeyim ve ilk üye olduğum zamandan bu güne kalitede tabiki farklılıklar var fakat bu heryerde söylendiği için benim söylemek istediğim asıl konu biraz daha fotoğraflara yapılan yorumlar ve tıklanma / yorum oranındaki dengesizliklerle alakalı. Ben bu sitede birçok güzel fotoğrafların harcandığını düşünüyorum, bunun da genelde belli kullanıcılar arasında gruplaşma tarzı oluşmuş bir birlik duygusundan ileri geldiğini gördüm, çünkü dikkat ediyorum bir kullanıcının fotoğrafı temel kriterleri bile karşılayamayacak derecede kötü olsa bile yine aynı kullanıcılar tarafından kısa kelimelerle övülerek yorumlanıyor, öte yandan çok kaliteli bir fotoğraf bu kullanıcı grubuna dahil olmayan bir kullanıcı tarafından yüklendiğinde tıklanma sayısı yüksek olsa bile yapıcı veya övücü hiçbir yorum almıyor, buda doğal olarak insanların şevkini kırıyor ve şahsen benim de sanat anlayışımı zedeliyor ki forumda da iyiye iyi kötüye kötü demeyi bilmek diye çok okunan bir konu da mevcut. Yanlış anlaşılmasın ben bu konuyu kendim için veya benimle aynı statüde olanlar için açmadım, tabiki herkesin sanat anlayışına saygım sonsuz ama bu sitede böyle birşeyin olmadığını söylemek anlamsız, ben sadece bunun daha çok dile getirilmesini ve siteye eski tadının kazandırılması amacını güdüyorum. Sürç-i lisan ettimse affola..Vesselam...

#other-side' tarafından 15.03.2010 19:27:23 tarihinde düzenlendi.


#other-side' tarafından 15.03.2010 19:28:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2010, 19:26 - İp: 193.***.**0.106
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ben bir ara birisine sanirim soyle yaparsan daha iyi olabilirdi belki dedim,belki bile kurtaramadi beni papara yemekten.Bide cattinmi delisine al basina belayi .Ayrica resimlere yorumda olmaz.Siyah,beyaz,kirmizi bu renkleri koyuyorsun buraya,sonra aaa kirmizi cok guzel gibi sacma sapan yorumlar aliyorsun falan yani gereksiz yorumlar cogu zaman bana gore.Ayrica kisinin zevkini alakadar eden,bakimlik seydir fotograflar bana gore.Goze hitap ederler yani agza degil.Sadece yer hakkinda yada konu hakkinda soru sorarim falan belki o kadar...
Yandaki agac cok iyi durmus,gokyuzu Ataturkun gozleri gibi masmavi ,kadrajlama super,isiklandirma enfes falan gibi yorumlara bitiyorum....

 

Tarih: 14 Kasım 2010, 17:35 - İp: 221.***.**6.23
olubitkabuu
olubitkabuu (üye)
İstanbul / Amatör

Site yöneticilerine hitaben; ilk sayfada 21'i gördükten sonra bir geriye gidip, 42nciyi ,63üncüyü vs. görmek isterdim. Yorum alma yüklenme sırasına göre fotoğraflar sadece 21 tane değil sayfa sayfa taaaaa bu siteye yüklenen ilk fotoğrafa kadar gitsin isterim.
Çok mu şey isterim :D Zamanla mı gelecek bu özellik, imkanlar mı elvermiyor yoksa düşüncem mi saçma, bir cevap gelse ya.


Fotoğraf yorumları konusunda gelince, yahu mimarım, müşteriden nefret ediyorum. Karnımı onlar sayesinde doyurduğum halde... işin içine insan girdi mi, daha doğrusu sıradan işin uzmanı olmayan insan girdimi ortada ne eser kalır ne kafa beyin. Olmadık yorumlarla uğraşırsınız, bir de ciddiye aldınız mı çölde bir ayağınızı diğerinden daha kısa attığınızı fark etmeden devasa daireler çizerek dolanır durursunuz.
Fotoğrafların yorumları da aynen öyle, çoğunun ipiyle kuyuya inilmez.

Ben bir de bu site de dahil tüm türki internet aleminde olan bir tavırdan şikayetçiyim. Yahu kötü yorum yapınca sanki ölüm tehditi almışcasına savunmaya geçiyorlar. Yazım hatası yapmışsın, usulünce düzelttik, ne ukalalığım kaldı ne başka bir şeyim....Pfff, uzun ve saçma bir şikayet aslında, sanki sesim bir yerlere ulaşacak da milyonluk Türk internet kullanıcısı bir anda daha rahat olacak.

 

Tarih: 24 Kasım 2010, 22:23 - İp: 78.***.**6.18
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

 

Tarih: 25 Kasım 2010, 14:13 - İp: 221.***.**6.23
bahattinakkaya
bahattinakkaya (üye)
Ankara / Meraklı

aslında dedikleriniz çok doğru açıkçası burda yorum yapmamışsan favorilerine birilerini eklememişsen yorum alman imkansız gibi 1-2 tane alırsın geçer gider. Ama hiç kimse şunu düşünmüyor yeni başlayan ben gibi birisinin yapabileceği yorum tebrik ederimden başka bişey değil. Çünkü fotoğrafta neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmiyorum. Fotoğrafları yoruma açmamın tek sebebi eksiklerini söyleyen biri çıkar diye dua etmek. Sonuçmu portfolyomu temizledim artık eklersem yoruma kapalı olacaktır.

 

Tarih: 25 Kasım 2010, 18:39 - İp: 92.***.**2.139
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

 

Tarih: 25 Kasım 2010, 21:43 - İp: 85.***.**9.75
bahattinakkaya
bahattinakkaya (üye)
Ankara / Meraklı

emmi gülüyosunda burda yüzüne bakılmayan hiç yorum alamamış fotoğrafım başka bir fotoğraf paylaşım sitesinde günün 1. si oldu bu yüzden temizledim portfolyoyu

 

Tarih: 26 Kasım 2010, 08:30 - İp: 88.***.**0.246
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Benim kare(ler)'mde (başka yerde) ilk üçte ve birinci de olmuş idi geçende..Ondan güldüm zati..



 

Tarih: 26 Kasım 2010, 18:33 - İp: 88.***.**9.203
mino
mino (üye)
İstanbul / Amatör

Bakıyorum da çok şaşırmıyorum yazanlara kimisi tam tespit kimisi hayal dünyasında yaşıyor.
pepermen derim ben ona adam yazmışta yazmış yok bukadar tıklanırsa özünde beğenmiş şukadr yorum olursa aslında beğenmiş de çaktırmıyo !!!!!!!ya ne bu hiçmi bişey görmedin bu paylaşım sitelerin deki ne yorumlar nede tıklanmalar ciddiye alınır yorumlayan tıklayan kim hangi fotograf bilgisile yapıyor bunları .
idda ediyorum ara gülerin(yada başka üstad ların) bilinmeyen fotolarını yükleyin fotolarını bu tip siteler görün ne yorum alırlar nede tıklanırlar ne şimdi ustalar anlamıyormu olur fotograf dan?

formül şu yarum almak istiyenlere
30 kişi belirleyin kafanızda hergün bunlar yorum yapın ki bu kişiler sıradan kişiler olmamalı sitede forum da sürekli konuşan tipler olmalı birde ota b.... yorum yapanlar bunlar birde sevgili kardeşim deyip başladınmı seyir eyleyin fotolarınıza yorum
ları.

 

Tarih: 27 Kasım 2010, 12:44 - İp: 78.***.**5.114
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Dediğim gibi ilk aynı kereye (10) on yorumdan sonra diğer yapılan yorumlar için ana galeriye o foto çıkmasın,, aynı kişilerin fotoları next next dönüyor ilk yirmibirde ..

 

Tarih: 7 Aralık 2010, 19:59 - İp: 78.***.**6.170
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=436736&syf=2

örnektir..

kimin çekip çekmediğine bakmadım zira fotoya gözüm ilişti daha küçük halli iken..

yorumlara baktım,, / ..!

izledim de,arka alanda bir tutuksuzluk var bakınca zati,..

-cevabın birinde sis vardı arkada demiş ,
-cevabın birinde kademeli blur yaptım demiş, ..

kimse dememiş biraz kadrajda sola yatıklık var, vs gibi..

memnunluk derecesi üste baskın kalmış geneli yorumlarda..Zati eş dost ahbap mantalitesinde böyle eleştiriyel yazarlar, genel her sitede de..
Bizde en yakın arkadaşlara da yazdık çizdik yeri geldi yüzüne de söyledik,olmamışta dedik şusu eksik busu böyle dedik,pekçoğu küsmüştür de..
Objektif bakmak lazım genele..

(ne yapalım gördük paylaşalım dedik bu ilgi topikte.)


teşk ler..


 

Tarih: 19 Aralık 2010, 03:40 - İp: 85.***.**7.209