levocan
levocan (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Fotograf Onayı Kalkmalı ???

Selamlar;
Bence eklenen fotografların onaydan geçirilmesi pek iyi fikir değil. Edindiğim izlenime göre onay işlemi günde 1 defa yapılıyor ve eklenmiş olan bir çok fotograf arka sayfalarda kalıyor.
Bu durumda siteyi ziyaret eden birçok üye ilk sayfadaki fotograflara takılıp kalıyor . O gün eklenmiş olmasına rağmen ikinci veya üçüncü sayfada bulunan fotograflar hiç izlenemiyor ve yorum almıyor.
Onay mekanizması kaldırıldığı takdirde bazı olumsuz fotograflar eklenebilir . Buna hem fikirim. Fakat yetki verilen bazı editörler kurallara aykırı olan fotografları anında silebilirler.
Bu durumda ben fotografların onaydan geçme işleminin kaldırılmasını teklif ediyorum.
Saygılarımla

Tarih: 3 Eylül 2005, 12:10 - İp: yok
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

FOTOĞRAF ONAYI KONUSU BİRAZ KARMAŞIK BİR OLAY BENCE ANCAK FOTOĞRAF ONAYI KESİNLİKLE OLMALI HATTA BİRAZ DA SERT OLMALI BİR ÇOK ALAKASIZ FOTOĞRAF YÜKLENİYOR SİTEYE ADAM EVİNDE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİP SİTEYE YÜKLÜYOR BEN SENİN EVDE ÇEKTİĞİN FOTOĞRAFI GÖRSEM NE OLUR GÖRMESEM NE ?
ANCAK SİTEDEKİ KATEGORİLER ÇOĞALTILABİLİR MESELA BELKİ SİTENİN İÇERİĞİNDE BİRAZ DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR. BEN ŞAHSEN ARADIĞIM FOTOĞRAFI ÇOK KOLAY BULABİLİYORUM BAKMASINI BİLENE O KADAR BASİT Kİ.
BİRDE KATEGORİLER ARASINDA O KATEGORİ İLE ALAKASI OLMAYAN FOTOĞRAFLARA ONAY SIRASINDA MÜDHALE EDİLİP KENDİ KATEGORİSİNE EKLEME YAPILABİRSE BU DAHA İYİ OLUR SANIRIM .
SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM AF OLA. SAYGILAR

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 10:30 - İp: 81.***.**3.133
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

BİR DE SANIRIM ONAY İŞLEMİ GÜNDE BİR KAÇ KEZ YAPILIYOR. FAKAT SİTEDE BİR ÇOK YORUM YAPILMAMIŞ FOTOĞRAFLAR VAR TABİ BUDA BEĞENİ İLE ALAKALI BİRŞEY YANİ BEN BEĞENMEDİĞİM BİR FOTOĞRAFA HAYIR SENİN FOTOĞRAFINI BEĞENMEDİM ŞÖYLE OLMUŞ BÖYLE OLMUŞ DİYE YAZI YAZAMAM Kİ BU YAKIŞIK ALMAZ BENCE YADA AHKAM KESMEK BUDA HİÇ DOĞRU DEĞİL. YORUM YAZAN İNSANLAR BAZILARI TABİ ÇOK MORAL BOZUCU ŞEYLER YAZABİLİYOR VE BU KİŞİLERİN PORTFOLYOSUNA BAKILINCA HİÇ FOTOĞRAFI OLMADIĞI YADA BİR KAÇ KIYTIRIK FOTOĞRAFI OLDUĞUNU GÖRÜP SİNİRLENE BİLİRSİN MESELA BEN BİR ÇOK FOTOĞRAF YORUMUNDA KARŞILAŞTIĞIM BİR ÜYE ADINI YAZMAYACAĞIM KENDİSİNİ FOTOĞRAF SANATÇISI OLARAK TANIMLAMIŞ 400 E YAKIN YORUM YAZMIŞ BİR ÇOĞUNDA DA AHKAM KESMİŞ SANATSAL BİRKAÇ KELAM ETMİŞ BEĞENMEDİM,KADRAJ HATALI,IŞIK YANLIŞ,FLU,FON SEÇİMİ YANLIŞ, GİBİ BAZENDE ELEŞTİRİ DOZUNU KAÇIRIP ( ÖÖÖĞ , BÖÖÖĞ ) GİBİ YAZILARLA POLEMİĞE GİRMEYE ÇALIŞMIŞ AMATÖRCE FOTOĞRAF ÇEKENLERLE. VE BUNA RAĞMEN SİTEYE TEK BİR KARE FOTOĞRAF KOYMAMIŞ NEDENSE ACABA ONAYAMI TAKILDI ???
YOKSA KENDİSİ HENÜZ BİR FOTOĞRAF ÇEKEMEDİMİ BİLEMİYORUM.
VE BURADAN SİTEYE FOTOĞRAFLARINI YOLLAYAN HERKESİ ALKIŞLIYORUM.
SAYGILAR.......

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 10:50 - İp: 81.***.**3.133
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

fotoğraf onayı kalkmalı ya da kalkmamalı işte bütün mesele bu! ...

Kalkmamalı diyen arkadaşlar doğru yoldalar bence ve hatta biraz SERTLEŞTİRİLMELİ... eğer daha seçici davranılırsa hem fotoğrafı yollayanı hem de fotoğrafı izleyeni memnun edecek kanısındayım.

onay kalkmalı mı kalkmamalı mı? bence bütün mesele bu değil... asıl mesele onay alan fotoğrafların hangi kriterlere göre onaylanmış olması veya onaylanmamaış fotoğrafların neden onay alamadığı üzerinde durmak... tamam onay almamış fotoğraflar için çok fazla yapacak birşey yok sanırım.. ama onaydan geçmiş fotoğraf için daha özenli olunması istenilebilinir...


şüpesiz fdiker arkadaşın da söyleyecekleri olacaktır. biz burda kendi açımızdan değerlendiriyoruz. onların yaşadığı zorluklar da mutlaka vardır.


 

Tarih: 5 Ocak 2006, 12:41 - İp: 85.***.**1.212
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

sn ba arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum ancak sn fdiker bu foruma katılır ve düşüncelerini yada bu konudaki uygulamaları yani onay mekanizmasının nasıl işlediğini yazar ve bu konuda bizleri aydınlatırsa çok sevinirim. FOTOĞRAF ONAYI KESİNLİKLE OLMALI VE SERT OLMALI AMA BENİM FOTOĞRAFIM ONAYA TAKILIRMIŞ EH BENDE DAHA İYİ ÇEKMEYE ÇALIŞIRIM O ZAMAN NE YAPALIM KİMSE DARILMASIN.

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 15:29 - İp: 81.***.**3.133
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Fotoğraf onayının kalkması mümkün değil, ancak günlük ekleme limiti her an gelebilir. Şekli bende saklı, bir süredir galerideki fotoğrafları bazı kriterlere göre değerlendiriyorum oluşacak/oluşan verilere görede kişilerin günlük ve toplam fotoğraf ekleme limitleri olacak. Şu anki sistemde günde bir kaç kez fotoğrafları onaylamaya çalışıyorum, tek tıklamayla tüm fotoğraflar onaylanıyor ve tarafsız olabilmek adına ekleyeni görmediğim bir panelde onaylanan fotoğraflar içinde ayıklama yapıyorum, ilk elemede çizgiyi ortaya yakın tutmaya çalışıyorum, sitenin ziyaretçi profili daha çok amatör ve üstü, benim amacımda netfotoğraf'ın "fotoğrafı sevenlerin" sitesi olması. İşte ben, aşkım, kedim, köpeğim, ..., ?, şeklinde adlandırılmış peş peşe ve birbirinin benzeri fotoğrafları... onaylamamaya çalışıyorum ancak yukardada bahsettiğim gibi fotoğrafa yeni gönül vermiş kişilerede şans tanımak adına çokta sert eleme yapmıyorum. Tüm fotoğrafları tarih sırasına görede gördüğüm bir panelim var oradada 1 ay öncesine gidip ikinci bir eleme daha yapıyorum. Limitli eklenme otokontrolüde berberinde getirecektir diye düşünüyorum.

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 19:31 - İp: 81.***.**8.46
husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet , limitli ekleme kesinlikle mantıklı. Daha önce de söylediğim gibi, bana da her çektiğim fotoğraf güzel geliyor, ama değil elbette, bir çok da başarısız girişim oluyor, her çektiğimi yüklesem yandı gülüm keten helva.

Limit ya da kontrol şart. Kontrol site yöneticisi ya da onaylayanları fazlaca yoruyor olmalı, ama limit daha makul bir çözüm olabilir.

Günde bir fotoğraf filan gibi.

Saygılar

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 19:51 - İp: 62.***.**4.1
shroom
shroom (üye)
İstanbul / Amatör

fotgraf onayı kalkmış kalkmamış bir şey farketmez..bizim derdimiz göze hoş gelmeyen fotografik(!) açıdan hoş olmayan fotografların sitede sayısının çokluğu..bundan site sahibine güvenerek kurtulmayız..bence nasıl beyendiğimiz fotografa yorum yazıyorsak,beyenmediğimiz bir fotograf gördüğümüzde de beyenmediğimiz belli etmemiz gerekir diye düşünüyorum..o fotoyu silmesi gerektiğini kişini kendi anlaması gerekir,tepeden inme yöntemlerle bir yere gelemeyiz gibime geliyor..

 

Tarih: 6 Ocak 2006, 00:18 - İp: 85.***.**3.194
gsoeclipse
gsoeclipse (üye)
İzmir / Meraklı

fotokritikte uygulanan yöntem nasıl ???

bahsettiğim onay değil, fotoğraf ekleme mekanizması, alınan olumlu eleştriler kullanıcının daha çok fotoğraf eklemesine olanak tanıyor, en kötü ihtimalle 3 günde bir yükleme yapabiliyorsunuz...

#gsoeclipse' tarafyndan 06.01.2006 12:33:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ocak 2006, 00:51 - İp: 85.***.**8.223
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Fotokritikte herhangi bir onay mekanizması yok. Fotoğrafı yükler yüklemez sitede görebiliyorsunuz. Ancak fotoğraf yüklendikten sonra eğer çeşitli kritirlere(terbiyesiz, absürd, hiçbir estetik unsuru olmayan filan falan...) uymuyorsa derhal silinebiliyor. 3 günde bir fotoğraf yükleyebiliyorsunuz. Ama iş onay da filan değil fotoğrafçının otokontrolünde. Fotokritikte onay mekanizması olmadığı halde çok kaliteli fotoğraflar gönderiliyor. Yani insanlar kendi kendilerini kontrol edebiliyorlar. Bence olması gereken de bu. Burada da Sevgili Fdiker bahsettiği gibi elinden geleni yapıyor. Ne kimseyi üzmeya çalışıyor ne de kimseyi göğe çıkarıyor. Ama bence biraz daha eleği sıklaştırsa fena olmaz şimdilik en azından

 

Tarih: 6 Ocak 2006, 10:23 - İp: 85.***.**9.70
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

sn fdiker'e açıklamalarından dolayı çok teşekkür ederim bahsettiği konu bence çok güzel mutlaka yapılmalı saygılar

 

Tarih: 6 Ocak 2006, 10:43 - İp: 85.***.**1.63